Το εργαλείο διάγνωσης της Apple ενημερώνει τι συμβαίνει με το iPhone σας

0
5
Παρουσίαση της Apple αυτοεπισκευής iPhone macbook Ευρώπη στη Γερμανία Γαλλία Ιταλία
© Apple

Η Apple ανακοίνωσε ότι διαθέτει το διαγνωστικό της εργαλείο για επισκευή αυτοεξυπηρέτησης σε 32 χώρες της ευρωπαϊκής περιοχής, ενώ σχεδιάζει να το επεκτείνει στον Καναδά μέχρι το επόμενο έτος. Προς το παρόν, αυτό καθιστά την υπηρεσία προσβάσιμη σε 33 χώρες και 24 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Αυτή η επέκταση αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας της Apple για δικαίωμα στην επισκευή που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2022, επιτρέποντας στους χρήστες να επισκευάσουν τη δική τους συσκευή με την Apple και το iFixit παρέχοντας γνήσια ανταλλακτικά, εργαλεία και οδηγούς αποσυναρμολόγησης/συναρμολόγησης.

Πώς λειτουργεί το διαγνωστικό εργαλείο επισκευής αυτοεξυπηρέτησης της Apple

Με το Diagnostics for Self-Service Repair που είναι διαθέσιμο, κάνει τη διαδικασία επισκευής για τους χρήστες πολύ πιο εύκολη, επιτρέποντάς τους να σαρώσουν και να εντοπίσουν ποια εξαρτήματα δεν λειτουργούν στη συσκευή Apple τους και χρειάζονται αντικατάσταση. Στη συνέχεια, μπορούν να παραγγείλουν τα σχετικά εξαρτήματα και να εκτελέσουν την επισκευή μόνοι τους, εξαλείφοντας το βήμα της μεταφοράς της συσκευής σε εξουσιοδοτημένα κέντρα σέρβις και πιθανώς να επιβαρυνθούν με επιπλέον χρεώσεις.

Μεταξύ των διαθέσιμων ανταλλακτικών είναι πακέτα μπαταριών, κάμερες, ηχεία, πίσω γυαλί, ακόμη και λογικοί πίνακες για επιλεγμένα μοντέλα iPhone συμπεριλαμβανομένου του iPhone 15 (αναθεώρηση). Για επισκευές MacBook, μπορείτε να παραγγείλετε μπαταρίες αντικατάστασης, οθόνες LCD, θύρες USB, επιφάνειες αφής και πολλά άλλα.

Παρόλα αυτά, η Apple ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι σκοπεύει να επιτρέψει σε άτομα και κέντρα επισκευής να χρησιμοποιούν μεταχειρισμένα γνήσια εξαρτήματα κατά την επισκευή. Αναμένεται ότι αυτό θα ξεκινήσει αργότερα φέτος.

Κιτ επισκευής iPhone της Apple

Το κιτ επισκευής iPhone που παρέχεται από την Apple είναι πραγματικά τεράστιο. / © Apple

Σύμφωνα με την Apple, η επισκευή αυτοεξυπηρέτησης υποστηρίζει iPhone, επιτραπέζιους υπολογιστές Mac, φορητούς υπολογιστές MacBook και Studio Display. Πρόσφατα πρόσθεσε επίσης το MacBook Air M3 στη λίστα των συσκευών αυτού του προγράμματος. Συνολικά, η Apple διαθέτει 42 αυτοεξυπηρετούμενες συσκευές.

Νέα κατάσταση επισκευής κατά το σέρβις iPhone

Παρά τη βελτίωση του προγράμματος επισκευής αυτοεξυπηρέτησης, η Apple συνεχίζει να κάνει τη διαδικασία επισκευής ευκολότερη και ασφαλέστερη για άτομα που επιλέγουν να στείλουν τη συσκευή σε κέντρα σέρβις.

Για παράδειγμα, στο iOS 17.5 beta, η Apple έχει συμπεριλάβει τη λειτουργία “Κατάσταση επισκευής”. Βασικά, αυτή είναι μια δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν το Find My και το Activation Lock πριν σταλεί το iPhone τους για επισκευή. Αυτό επιτρέπει την παρακολούθηση του iPhone με μια οθόνη κατάστασης “Έτοιμο για επισκευή” στο ακουστικό.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές εάν η δυνατότητα θα προστεθεί στην οριστική έκδοση του iOS 18 που θα κυκλοφορήσει στο κοινό αυτό το φθινόπωρο.

Πώς σας φαίνεται αυτή η πρωτοβουλία της Apple; Είναι κάτι που πρέπει να κάνουν οι μεγάλες μάρκες; Ας ακούσουμε τη γνώμη σας.

Πηγή:
μήλο

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here