Η Apple εργάζεται σε αφαιρούμενη μπαταρία για iPhone 16: Αναφορά

0
3
Η Apple εργάζεται σε αφαιρούμενη μπαταρία για iPhone 16: Αναφορά

Η Apple εργάζεται σε μια νέα τεχνολογία που θα μπορούσε να απλοποιήσει την αντικατάσταση των μπαταριών iPhone, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από Η πληροφορίαεπικαλούμενος ανθρώπους που ασχολούνται με την κατασκευή του iPhone.

Η Apple αναπτύσσει μια αφαιρούμενη μπαταρία για το iPhone 16

Αυτή η προληπτική κίνηση του γίγαντα του Κουπερτίνο είναι ένα σημαντικό βήμα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Έρχεται ως απάντηση στους επερχόμενους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που απαιτούν από τους κατασκευαστές smartphone να αναπτύξουν μπαταρίες τηλεφώνων τις οποίες οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να αντικαταστήσουν με εύκολα προσβάσιμα εργαλεία έως το 2025.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε πέρυσι έναν κανονισμό για τη μείωση των απορριμμάτων που επιβάλλει στους κατασκευαστές φορητών συσκευών να διαθέτουν μπαταρίες που μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν από τους τελικούς χρήστες. Τα ηλεκτρικά οχήματα (EV), τα ελαφρά μέσα μεταφοράς (LMT) και οι βιομηχανικές μπαταρίες θα πρέπει επίσης να αφαιρούνται εύκολα και να αντικαθίστανται από ανεξάρτητους επαγγελματίες. Η απαίτηση αυτή θα επιβληθεί από τις 18 Φεβρουαρίου 2027.

Επί του παρόντος, η μπαταρία του iPhone απαιτεί την αφαίρεση των κολλητικών λωρίδων που την ασφαλίζουν χρησιμοποιώντας τσιμπιδάκια, γεγονός που την καθιστά δύσκολη. Εάν αυτές οι λωρίδες σπάσουν κατά τη διαδικασία αφαίρεσης, χρησιμοποιείται θερμότητα ή διαλύτης για να μετατοπιστεί η κόλλα. Μετά την αφαίρεση της παλιάς μπαταρίας, απαιτείται εξειδικευμένο μηχάνημα και δίσκος για να τοποθετήσετε μια νέα μπαταρία με ασφάλεια στη θέση της.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της ΕΕ, η αλλαγή μπαταρίας δεν πρέπει να απαιτεί θερμότητα ή διαλύτη για την αποσυναρμολόγησή της, ούτε ο χρήστης πρέπει να καταφεύγει σε ειδικά εργαλεία.

Για να συμμορφωθεί με τους νέους κανονισμούς, η Apple πρέπει να χρησιμοποιήσει «ηλεκτρικά επαγόμενη αποκόλληση κόλλας», μια μέθοδο που χορηγεί ένα μικρό τράνταγμα ηλεκτρικής ενέργειας στην μπαταρία για να την αποσπάσει από το σασί. Αυτή η νέα μέθοδος περιλαμβάνει το περίβλημα της μπαταρίας σε μέταλλο και όχι σε φύλλο όπως είναι σήμερα.

Σύμφωνα με Η πληροφορία, η Apple θα μπορούσε να δοκιμάσει τη νέα τεχνολογία μπαταρίας σε τουλάχιστον ένα μοντέλο iPhone 16 αργότερα αυτό το έτος και είναι πιθανό να φέρει όλα τα μοντέλα iPhone 17 το 2025. Εάν αυτή η κίνηση είναι επιτυχής, οι χρήστες θα πρέπει να ανοίξουν οι ίδιοι το iPhone, κάτι που θα ήταν πρόκληση λόγω του σφραγισμένου σχεδιασμού της συσκευής. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει επίσης να συνεχίσουν να βασίζονται σε καταστήματα Apple ή άλλα συνεργεία επισκευής.

Όχι μόνο η Apple, πολλοί άλλοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν παρόμοιες αυτοκόλλητες γλωττίδες έλξης, κάτι που απαιτεί από αυτούς να αλλάξουν τα σχέδιά τους για να συμμορφώνονται με τους νέους κανονισμούς της ΕΕ. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά τον κλάδο των επισκευών όπως τον ξέρουμε.