Ο νέος αισθητήρας 200 MP της Samsung μπορεί να διαθέτει στο Galaxy S25 Ultra

0
5
Κοντινό πλάνο κάμερας nextpit np17 samsung galaxy s24 ultra s23 ultra
© nextpit

Εκτός από την κατασκευή εξαιρετικών smartphone, η Samsung είναι επίσης γνωστό ότι διαθέτει αισθητήρες απεικόνισης που χρησιμοποιούνται από άλλες μάρκες. Οι Νοτιοκορεάτες θα παρουσιάσουν τρεις νέους αισθητήρες, μεταξύ των οποίων μπορεί να καταλήξουν στα επερχόμενα τηλέφωνα με κάμερα, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy S25 (Ultra) και Galaxy Z Flip 6.

Νέος τηλεφακός αισθητήρας 200 MP

Η τριάδα των αισθητήρων της κάμερας έχει τίτλο ISOCELL HP9. Διαθέτει ανάλυση 200 MP με μέγεθος pixel 0,56 μικρομέτρων και μέγεθος αισθητήρα 1/1,4 ίντσας. Η Samsung ισχυρίζεται ότι ο αισθητήρας είναι 12 τοις εκατό πιο ευαίσθητος στο φως και 10 τοις εκατό καλύτερος στην αντίθεση αυτόματης εστίασης σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Το ISOCELL HP9 της Samsung σχεδιάστηκε κυρίως για χρήση σε τηλεφακό κάμερα και υποστηρίζει τεχνολογία binning tetra pixel. Αυτό μπορεί να παράγει εικόνες σε ανάλυση 12 MP συνδυάζοντας 16 pixel σε ένα, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα πιο ευκρινείς εικόνες. Υπάρχει επίσης ζουμ με αισθητήρα 2x και 4x ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με τηλεφακό για εκτεταμένα επίπεδα ζουμ έως και 12x.

Νέοι αισθητήρες απεικόνισης ISOCELL της Samsung

Η Samsung παρουσιάζει τους νέους της αισθητήρες ISOCELL: 200 MP HP9, 50 MP GNJ, 50 MP JN5. / © Samsung

Παραδόξως, ο αισθητήρας βρίσκεται ήδη στο Vivo X100 Ultra, το οποίο χρησιμοποιείται με τη μονάδα περισκοπίου του ακουστικού. Η Samsung δεν έχει επιβεβαιώσει εάν ο αισθητήρας των 200 MP θα βρει τον δρόμο του για τα επερχόμενα τηλέφωνα με κάμερα, αλλά αν αυτό συνέβαινε, ο πιο πιθανός υποψήφιος θα ήταν το Galaxy S25 Ultra του επόμενου έτους.

Με το τρέχον Galaxy S24 Ultra (αναθεώρηση) να διαθέτει χρονολογημένη τηλεφακό κάμερα 10 MP 3x, ίσως είναι λογικό για τη Samsung να υιοθετήσει το ISOCELL HP9 των 200 MP στο Galaxy S25 Ultra. Τελικά, ο νέος αισθητήρας μπορεί να του παρέχει ένα σημαντικά καλύτερο τηλεφακό 3x, ενώ η υπόλοιπη ρύθμιση θα αποτελείται από δυνατότητες 0,5x, 1x και 5x.

Νέο βασικό shooter για το Galaxy S25;

Η Samsung θα παρουσιάσει επίσης ένα νέο ISOCELL GNJ 50 MP, ο οποίος είναι ένας αισθητήρας dual-pixel με μέγεθος που εκτείνεται σε πλάτος 1/1,57 ίντσας ενώ διαθέτει μέγεθος pixel 1,0 μικρομέτρου. Ο σχεδιασμός dual-pixel επιτρέπει ταχύτερη και ακριβέστερη εστίαση και βελτιωμένη απόδοση ισχύος κατά τη λήψη βίντεο. Εν τω μεταξύ, το νέο στρώμα αισθητήρα λέγεται ότι μειώνει τις ανεπιθύμητες αντανακλάσεις και προσφέρει καλύτερο χειρισμό του φωτός.

Σε ποια τηλέφωνα με κάμερα Galaxy θα μπορούσε λοιπόν να κάνει το ντεμπούτο του το ISOCELL GNJ; Είναι πιθανό να φτάσει στην εταιρεία σε high-end και κορυφαία smartphone, συμπεριλαμβανομένου του Galaxy S25. Επίσης, δεν θα αποτελεί έκπληξη εάν τα επερχόμενα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6 θα διαθέτουν τον εν λόγω αισθητήρα.

Καλύτερη κάμερα selfie

Ο ISOCELL JN5 είναι άλλος ένας αισθητήρας 50 MP από το τρίο. Ωστόσο, σε αντίθεση με το GNJ, αυτή είναι μια πιο λεπτή και συμπαγής έκδοση που διατίθεται σε μέγεθος αισθητήρα 1/2,76 ιντσών και pixel 0,64 μικρομέτρων. Λόγω του συντελεστή μορφής του, προορίζεται να χρησιμοποιηθεί στις κάμερες selfie, υπερευρείας ή τηλεφακού αντί για κύρια λήψη.

Ενώ το ISOCELL JN5 είναι διάδοχος του ISOCELL JN1 όσον αφορά την ίδια ανάλυση και μέγεθος, ο νέος αισθητήρας προσφέρει βελτιωμένη λήψη σε χαμηλό φωτισμό μειώνοντας το θόρυβο στις εικόνες. Επιπλέον, μεταφέρει το Super Quad Phase Detection της Samsung για λιγότερο θολές λήψεις.

Ποιον από αυτούς τους αισθητήρες θα θέλατε να δείτε στο smartphone σας; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Πηγή:
Samsung

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here