Οι 5 κορυφαίες εφαρμογές Android και iOS της εβδομάδας: Mahjong, Brain training και άλλα!

0
18
Οι 5 κορυφαίες εφαρμογές Android και iOS της εβδομάδας: Mahjong, Brain training και άλλα!
© nextpit

Αναζητάτε μερικές νέες συμβουλές εφαρμογών για το smartphone σας; Τότε ήρθατε στο σωστό μέρος με τις 5 κορυφαίες εφαρμογές της εβδομάδας. Είτε ασχολείστε με τα παιχνίδια είτε ψάχνετε για χρήσιμα εργαλεία: Η συντακτική ομάδα του nextpit έχει βρει πέντε φρέσκες συμβουλές για το iPhone ή το smartphone Android σας και τις δοκίμασε – ορίστε!

Αυτή την εβδομάδα έχουμε ένα βιώσιμο πρόγραμμα περιήγησης smartphone, μια παραλλαγή mahjong με μια ειδική περιστροφή, ένα παιχνίδι με κρυφά αντικείμενα και ένα χαριτωμένο brownie ως ήρωας στο δικό του παιχνίδι δράσης-περιπέτειας.

Όπως συμβαίνει συχνά, ορισμένες εφαρμογές περιέχουν αγορές εντός εφαρμογής ή διαφημίσεις. Ωστόσο, δοκιμάζουμε όλες τις εφαρμογές με μη αυτόματο τρόπο για να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι δίκαια και ότι δεν θα πέσετε σε απροσδόκητες παγίδες κόστους. Η κύρια εστίασή μας είναι να βρούμε εφαρμογές που βελτιώνουν την εμπειρία σας στο smartphone και σας προσφέρουν προστιθέμενη αξία.

Αν αναζητάτε ευκαιρίες για εφαρμογές, τότε φροντίστε να ελέγξετε τις δωρεάν εφαρμογές της εβδομάδας! Εδώ θα βρείτε μια συλλογή εφαρμογών δύο φορές την εβδομάδα που συνήθως κοστίζουν χρήματα, αλλά επί του παρόντος είναι δωρεάν ως μέρος μιας προσφοράς. Ας ξεκινήσουμε, όμως, τα πράγματα και ας δούμε ποια παιχνίδια και εφαρμογές για κινητά μπήκαν στην επιλογή των 5 κορυφαίων εφαρμογών αυτής της εβδομάδας!

Ecosia (Android & iOS)

Το Chrome έχει ένα μερίδιο αγοράς 65 τοις εκατό μεταξύ των προγραμμάτων περιήγησης smartphone – ακολουθούμενο από το Safari με λίγο λιγότερο από 25 τοις εκατό. Και μετά τίποτα για πολύ καιρό. Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από ενδιαφέρουσες εναλλακτικές λύσεις, όπως η Ecosia, για παράδειγμα, η οποία δεν μπήκε καν στο top 21 της προηγούμενης συνδεδεμένης αναφοράς Statista.

  • Τιμή: Δωρεάν / Διαφήμιση: Όχι / Αγορές εντός εφαρμογής: Όχι / Απαιτείται λογαριασμός: Όχι

Το Ecosia έχει να κάνει με τη βιωσιμότητα. Ο προγραμματιστής υπόσχεται ότι το 100% των εσόδων του πηγαίνει σε έργα που επικεντρώνονται στην αναδάσωση και την προστασία του κλίματος. Για παράδειγμα, 200 εκατομμύρια δέντρα έχουν ήδη φυτευτεί σε περισσότερες από 30 χώρες. Υπάρχει ακόμη και ένας σύνδεσμος στο πρόγραμμα περιήγησης προς την οικονομική έκθεση της Ecosia, η οποία εξηγεί πώς τα έσοδα πηγαίνουν για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στιγμιότυπα οθόνης του προγράμματος περιήγησης Ecosia

Το πρόγραμμα περιήγησης Ecosia φαίνεται κομψό και προσφέρει όλες τις δυνατότητες που θα περιμένατε από ένα σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης smartphone. / © nextpit

Φυσικά, το πρόγραμμα περιήγησης που βασίζεται στο Mozilla Firefox διαθέτει επίσης τις συνήθεις λειτουργίες ευκολίας, όπως ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, μια σκοτεινή και ανώνυμη λειτουργία και —από το 2024—έναν ενσωματωμένο βοηθό τεχνητής νοημοσύνης. Μιλώντας για ανώνυμη περιήγηση: Ενώ ο πάροχος παράγει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του μέσω διαφημίσεων, η Ecosia υπόσχεται να μην δημιουργήσει προφίλ χρηστών ούτε να πουλήσει δεδομένα σε διαφημιστές.

Vita Mahjong (Android & iOS)

Ο Casi υπηρετεί τόσο στα συντακτικά όσο και στα συμβούλια ηλικιωμένων στο nextpit. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που έπεσε πάνω σε αυτήν την παραλλαγή Mahjongg, η οποία απευθύνεται ρητά σε ηλικιωμένους. Το Mahjongg είναι ένα από τα παλαιότερα casual παιχνίδια στον κόσμο, οπότε μάλλον δεν χρειάζεται να σας εξηγήσουμε τους κανόνες. Σε αυτό το παιχνίδι με βαθμολογία 4,9 αστέρων, είτε παίζετε μέσα από τα επίπεδα είτε λύνετε μια νέα Ημερήσια Πρόκληση κάθε μέρα.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον εδώ είναι η εστίαση σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, κάτι που αντικατοπτρίζεται στα ιδιαίτερα μεγάλα πλακίδια, την εύκολα αναγνωρίσιμη γραφή και τα επίπεδα του παιχνιδιού. Παρόλο που έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε διαφορετικά σχέδια και φόντα παιχνιδιών, το προεπιλεγμένο σύνολο είναι ένα κλασικό και επομένως ιδιαίτερα εύκολο στην ανάγνωση.

  • Τιμή: Δωρεάν / Διαφήμιση: Ναι / Αγορές εντός εφαρμογής: Ναι (7,99 €) / Απαιτείται λογαριασμός: Όχι
Στιγμιότυπα οθόνης Vita Mahjong

Όπως συμβαίνει με πολλά άλλα παιχνίδια mahjongg, το παιχνίδι μεγεθύνεται αυτόματα όταν απομένουν μόνο μερικά πλακίδια. / © nextpit

Έτσι, δεν χρειάζεται να ασχολείστε με φανταχτερά σχέδια ή τρόπους παιχνιδιού, μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως χωρίς λογαριασμό και δωρεάν. Οι διαφημίσεις εμφανίζονται κάθε δύο ή τρία παιχνίδια, στα οποία μπορείτε να κάνετε κλικ μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να πληρώσετε για να απαλλαγείτε από τις διαφημίσεις για πάντα.

Συνοδεύεται από ψυχρή μουσική, έτσι ώστε οι ηλικιωμένοι, αλλά και άτομα όπως η Casi, που είναι απλά στο τμήμα ματιών, να χαλαρώσουν υπέροχα με μερικά επίπεδα Mahjongg.

Krispee Street (Android & iOS)

Σύμφωνα με τα λόγια του Apple App Store, το Krispee Street είναι ένα «παιχνίδι με κρυφά αντικείμενα που αισθάνονται καλά». Λοιπόν, προσωπικά δεν είμαι σοφότερος. Τουλάχιστον η αρχή του παιχνιδιού εξηγείται γρήγορα: πρέπει να βρείτε περίεργους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Ακούγεται σαν παιχνίδι για τα νήπια να σταματήσουν τις ατελείωτες κραυγές, έτσι δεν είναι; Πιστέψτε με, η απελπισία μου αυξήθηκε τόσο γρήγορα που ένιωσα να ουρλιάξω.

στιγμιότυπα οθόνης της οδού Krispee

Αιματηρή κόλαση! Πού είναι οι χαρακτήρες, βλέπεις τους ένοχους; / © nextpit

  • Τιμή: Όχι (απαιτείται πρόγραμμα Netflix) / Διαφήμιση: Όχι / Αγορές εντός εφαρμογής: Ναι / Απαιτείται λογαριασμός: Συνδρομή Netflix

Κερδίζεις αυτοκόλλητα και κάρτες με χαρακτήρες που πιθανότατα θα σε τρελαίνουν με τον καιρό, όπως κι εγώ. Μην με παρεξηγείτε, το Krispee Street είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι Netflix που είναι εκπληκτικά εθιστικό. Οι καθημερινές εργασίες σου δίνουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για απόγνωση. Μέχρι να φτάσετε στα δύσκολα επίπεδα, θα έχετε τις πρώτες σας εργασίες για αρχάριους, στις οποίες τα βέλη σας δείχνουν ακόμη και πού κρύβονται οι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων που αναζητάτε.

Impulse (Android & iOS)

Νιώθετε λίγο σκουριασμένο μετά τον μακρύ χειμώνα, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά; Στη συνέχεια, τα παιχνίδια Impulse – Brain Training θα επαναφέρουν τα γκρίζα κύτταρα σας σε φόρμα. Η εφαρμογή περιέχει μια πολύχρωμη δέσμη μίνι-παιχνιδιών για να εκπαιδεύσετε τη λογική σκέψη, τη χωρική φαντασία, τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σας.

Impulse screenshots

Στα μίνι παιχνίδια, για παράδειγμα, πρέπει να απομνημονεύσετε τη θέση των φαντασμάτων και μετά να την αναπαράγετε ξανά. / © nextpit

  • Τιμή: Δωρεάν / Διαφήμιση: Όχι / Αγορές εντός εφαρμογής: Ναι (32,99 € / έτος) / Απαιτείται λογαριασμός: Όχι

Αυτό λειτουργεί με τα τυπικά παιχνίδια εκπαίδευσης μνήμης που ξεπερνούν σαφώς το “Person. Woman. Man. Camera. TV.” πηγαίνετε πέρα ​​από αυτό. Πρέπει να απομνημονεύσετε τις θέσεις των φαντασμάτων σε ένα πλέγμα, να κάνετε κλικ στους αριθμούς με αύξουσα σειρά για το χρόνο, να αναγνωρίσετε ζεύγη εικόνων και να ταξινομήσετε γλυκά.

Η εφαρμογή προσφέρει επίσης μερικά μίνι παιχνίδια στον τομέα της ενσυνειδητότητας, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε ή να ξεπεράσετε τους φόβους, για παράδειγμα. Υπάρχει επίσης ένα τεστ προσωπικότητας που σας αναθέτει σε ένα από τα δώδεκα αρχέτυπα.

Impulse screenshots

Το Impulse προσφέρει πολυάριθμα τεστ και παιχνίδια σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες. / © nextpit

Μπορείτε να δοκιμάσετε τα Impulse – Brain Training Games εντελώς δωρεάν για τρεις ημέρες. Η πληρωμένη πλήρης έκδοση κοστίζει 30 $ ετησίως ή το ισοδύναμο των 62 σεντς την εβδομάδα.

The Legend of Jaffa Brownie (Android)

Όταν σκέφτεστε παιχνίδια δράσης-περιπέτειας, ποιο παιχνίδι σας έρχεται πρώτο στο μυαλό; The Legend of Zelda; Assassin’s Creed; Τότε ξανασκεφτείτε το, γιατί το The Legend of Jaffa Brownie είναι ένας νέος υποψήφιος που μπαίνει στο γήπεδο. Βρίσκεστε στον πολύχρωμο κόσμο του μικρού μπράουνι και πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε την καρδιά του εργοστασίου για να ανακαλύψετε το νόημα της ύπαρξής σας.

Στιγμιότυπα οθόνης Jaffa Brownie

Στην αρχή μαθαίνεις την ιστορία μέσα από ένα κινηματογραφικό και μετά σε ρίχνουν στο εργοστάσιο. / © nextpit

  • Τιμή: Δωρεάν / Διαφήμιση: Όχι / Αγορές εντός εφαρμογής: Όχι / Απαιτείται λογαριασμός: Όχι

Οι έλεγχοι είναι πολύ απλοί. Με το αριστερό σας δάχτυλο, μετακινείτε τον χαριτωμένο ήρωα και στη δεξιά πλευρά, μπορείτε είτε να πηδήξετε είτε να πολεμήσετε τους αντιπάλους σας με το σπαθί σας. Υπάρχουν πάντα αποστολές για να ολοκληρώσετε στην περιπέτειά σας, μέσω των οποίων μπορείτε να κερδίσετε επιπλέον νομίσματα, τα οποία μπορείτε στη συνέχεια να ξοδέψετε σε νέο καλλυντικό εξοπλισμό.

Στιγμιότυπα οθόνης Jaffa Brownie

Εάν νικήσετε τους αντιπάλους σας, μπορείτε να ανταλλάξετε τα κέρματά σας που κερδίσατε με κόπο για καλλυντικά στο κατάστημα. / © nextpit

Αν είστε λάτρης των 3D platformers ή σας αρέσουν τα παιχνίδια δράσης-περιπέτειας, θα πρέπει οπωσδήποτε να ρίξετε μια ματιά στο παιχνίδι. Στο γερμανικό Google Play Store, όμως, το παιχνίδι ονομάζεται Legenda o Jaffinom Brauniju, κάτι που οφείλεται στην καινοτομία του παιχνιδιού και στην έλλειψη μετάφρασης. Προς το παρόν υπάρχει μόνο μια έκδοση στα αγγλικά και στα ρωσικά. Το παιχνίδι δεν είναι ακόμα καταχωρημένο στο Apple App Store.

Έχετε ανακαλύψει μια συναρπαστική νέα εφαρμογή αυτή την εβδομάδα—και αν ναι, ποια; Ή μήπως έχετε μια εξαιρετική συμβουλή για την κοινότητα του nextpit; Σε κάθε περίπτωση, ενημερώστε μας στα σχόλια!