Κυκλοφόρησε το iOS 18 Beta 4: Βελτιώσεις και Waft of AI στο Apple Music

0
12
© Apple

Η Apple άρχισε να κυκλοφορεί την ενημέρωση iOS 18 beta 4 στους προγραμματιστές μετά την κυκλοφορία της τρίτης έκδοσης beta πριν από λίγες εβδομάδες. Η τελευταία ενημέρωση έρχεται με λιγότερες σημαντικές αλλαγές, αλλά εστιάζει στη βελτίωση πολλών λειτουργιών που είχαν εισαχθεί προηγουμένως στα iPhone. Υπάρχει επίσης ένας υπαινιγμός ότι η Apple επεκτείνει το εργαλείο παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης της στο Apple Music.

  • Διαβάστε επίσης: Μάθετε πώς να εγκαταστήσετε το iOS 18 beta στο iPhone σας

Ακόμη περισσότεροι τρόποι για να αποθηκεύσετε τα χειριστήρια της κάμερας

Μεταξύ των νέων αξιοσημείωτων προσθηκών είναι το μενού Controls στις ρυθμίσεις της κάμερας. Παρόμοια με άλλες λειτουργίες του τμήματος, θυμάται επίσης τα στοιχεία ελέγχου της κάμερας όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή κάμερας. Συγκεκριμένα, αποθηκεύει τα τελευταία χρησιμοποιημένα εργαλεία κάμερας που χρησιμοποιήσατε κάθε φορά που έχετε ξανά πρόσβαση στο διευρυμένο μενού ελέγχου, σε αντίθεση με τη διάθεση όλων των εργαλείων.

Η λειτουργία Μενού Ελέγχου είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή, επομένως θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε από τις ρυθμίσεις της κάμερας, αν θέλετε να την εκμεταλλευτείτε.

Ταχύτερος τρόπος πρόσβασης στο iCloud από τις ρυθμίσεις

Στο iOS 18 beta 4, η Apple θα τροποποιήσει επίσης τον τρόπο πρόσβασης στον πίνακα ελέγχου του iCloud+. Πριν από την ενημέρωση, έπρεπε να κατευθυνθείτε στον λογαριασμό σας Apple πριν επιλέξετε το iCloud από το μενού. Τώρα, πατώντας το λογαριασμό σας στις ρυθμίσεις, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στον πίνακα ελέγχου του iCloud. Υπάρχει επίσης ένα νέο σήμα κινουμένων σχεδίων στην κορυφή για τους εγγεγραμμένους χρήστες.

Το RCS φτάνει σε περισσότερους παρόχους

Σε αντίθεση με το RCS για Android, η ώθηση της Apple για RCS στα iPhone εξαρτάται από τον πάροχο. Ωστόσο, η τελευταία συνεχίζει να επεκτείνει τη λίστα των μεταφορέων. Με την τελευταία ενημέρωση, προσθέτει υποστήριξη RCS για περισσότερους παρόχους παγκοσμίως. Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Rogers and Fido στον Καναδά, η T-Mobile και η Orange στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Vodafone και η Orange στην Ισπανία.

Εξώφυλλα άλμπουμ και playlist που δημιουργούνται από AI

Όπως υποδεικνύεται στους κωδικούς στο iOS 18 beta 4 (μέσω 9to5Mac), υπάρχει μια κρυφή και απενεργοποιημένη λειτουργία που ονομάζεται “Δημιουργία εικόνας” στο Apple Music που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εξώφυλλα λιστών αναπαραγωγής ή έργα τέχνης. Περιέγραψε ότι κάνοντας κλικ στη δυνατότητα ανοίγει το Image Playground της Apple όπου μπορούν στη συνέχεια να πληκτρολογήσουν μηνύματα και να δημιουργήσουν εικόνες.

Ανακοινώσεις WWDC 2024 για τις δυνατότητες του iOS 18

Τρεις διαφορετικές διατάξεις αρχικής οθόνης σε Dark Mode, που δείχνουν πώς η διεπαφή προσαρμόζεται σε διαφορετικά θέματα και προτιμήσεις του χρήστη. / © Apple

Μικρές οπτικές αλλαγές

Επιπλέον, η εμφάνιση του κρυφού φακέλου εφαρμογών στη βιβλιοθήκη εφαρμογών έχει επίσης αλλάξει, εμφανίζοντας πλέον μια διαφανή διάταξη αρχικής οθόνης αντί για διαγραμμένο μάτι.

Μια άλλη σχετική οπτική αλλαγή είναι οι προσαρμογές της αρχικής οθόνης. Είναι πλέον δυνατό να διατηρείτε τα σκοτεινά γραφικά στοιχεία και τα εικονίδια σε λειτουργία φωτός ή χωρίς να γίνονται σκούρα η ταπετσαρία και η διεπαφή.

  • Μην χάσετε αυτό: Πώς να κάνετε εναλλαγή μεταξύ φωτεινών και σκούρων εικονιδίων

Κατά τα άλλα, το iOS 18 beta 4 βελτιστοποιεί πολλές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των εικονιδίων της αρχικής οθόνης. Ταυτόχρονα, το υλικολογισμικό αντιμετωπίζει πολλά γνωστά σφάλματα, όπως η εναλλαγή στη Βοήθεια της Apple Βελτιώνει την Αναζήτηση και το εικονίδιο βίντεο που επισημαίνεται στην εφαρμογή τηλεφώνου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων.

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει το iOS 18 beta 4 στους δημόσιους δοκιμαστές τις επόμενες ημέρες ή περίπου την επόμενη εβδομάδα, ενώ η τελευταία δόση beta θα μπορούσε να φτάσει τον επόμενο μήνα. Μια υποψήφια έκδοση του iOS 18 αναμένεται να αποσταλεί πριν από την τελική ενημέρωση τον Σεπτέμβριο.

Έχετε εγγραφεί στο Πρόγραμμα Beta της Apple; Εντοπίσατε άλλες σημαντικές αλλαγές στη beta 4; Θα χαρούμε να ακούσουμε τα ευρήματά σας στα σχόλια.

Μέσω: 9 έως 5 Mac