Η HMD για την αντιμετώπιση της ψηφιακής αποτοξίνωσης με ένα εξειδικευμένο τηλέφωνο για παιδιά

0
24
© HMD

Η HMD, η εταιρεία κατασκευής συσκευών Nokia, προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει την έννοια της ψηφιακής αποτοξίνωσης με τη νέα της πρωτοβουλία, γνωστή ως The Better Phone Project. Η εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία ενός εξειδικευμένου τηλεφώνου με δυνατότητες αποτροπής μέσων κοινωνικής δικτύωσης για εφήβους και παιδιά. Η HMD συνεργάζεται με γονείς και ειδικούς στο σχεδιασμό της συσκευής, η οποία επί του παρόντος ονομάζεται anti-smartphone.

  • Διαβάστε επίσης: Τα καλύτερα smartphone που μπορείτε να αγοράσετε για λιγότερο από 200 $

Γνωρίζουμε ήδη την πιθανή ζημιά που έχει το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά για τους νέους. Αυτό υποστηρίζεται από έρευνα που διεξήγαγε η HMD με περίπου 10.000 γονείς να αναγνωρίζουν τον κίνδυνο της χρήσης smartphone και πώς η προσκόλληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να επηρεάσει την ψυχική κατάσταση των παιδιών και των εφήβων.

Ακόμα κι έτσι, περισσότεροι από τους μισούς γονείς ανέφεραν ότι μετάνιωσαν που έδωσαν στο παιδί τους ένα smartphone. Επιπλέον, περίπου οι μισοί από αυτούς πίστευαν ότι ένα smartphone αλλάζει τη συμπεριφορά και την προσωπικότητα του παιδιού τους.

HMD Skyline

Το νέο smartphone Skyline της HMD διαθέτει λειτουργία ψηφιακής απεξάρτησης / © HMD

Συγκεκριμένα, αυτά είναι τα κύρια προβλήματα που σκοπεύει να αντιμετωπίσει η νέα πρωτοβουλία HMD, ιδίως με τη βοήθεια ενός νέου τύπου συσκευής που θα γίνει εναλλακτική λύση στη χρήση smartphone από παιδιά. Ελπίζει επίσης ότι αυτές οι συσκευές θα προσελκύσουν τους Gen Zs που θέλουν να μειώσουν τον χρόνο οθόνης τους ή να περιορίσουν τον χρόνο που ξοδεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το The Better Phone Project προς το παρόν δεν διαθέτει πραγματικό τηλέφωνο, αλλά επί του παρόντος, συγκεντρώνει στοιχεία από γονείς και ομάδες σε όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουν ένα ακουστικό κατάλληλο για την ηλικία για νεότερους χρήστες. Όταν το nextpit ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σε ποιο βαθμό οι γονείς θα επηρέαζαν τον σχεδιασμό, η HMD είχε αυτό να απαντήσει:

Θα υπάρχουν φόρουμ ανοιχτά σε όλους και η HMD θα ήθελε να φέρει το Better Phone στην αγορά τον Αύγουστο του 2025.

Πώς θα μπορούσε να μοιάζει η συσκευή Better Phone Project της HMD

Μία από τις ιδέες που θέλουν να υιοθετήσουν είναι να δίνουν στους γονείς εκτεταμένο έλεγχο του χρόνου οθόνης που έχει το παιδί τους μέσω του ανεπτυγμένου αντι-smartphone. Είναι πιθανό η HMD να συνδυάσει τα χαρακτηριστικά των ανόητων τηλεφώνων και smartphone της στο νέο τηλέφωνο, επιτρέποντας λειτουργίες παρακολούθησης και εκμάθησης.

Η HMD παρουσίασε πρόσφατα το νέο smartphone HMD Skyline που διατίθεται με ψηφιακή λειτουργία αποτοξίνωσης. Ίσως μπορούμε επίσης να πάρουμε κάποια ιδέα από αυτό το ακουστικό για το πώς θα εφαρμοστούν οι πραγματικές δυνατότητες.

Αν και η ιδέα αυτού θα μπορούσε να είναι πολύ ευγενής, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την εισβολή των γονέων στην ιδιωτική ζωή των παιδιών τους και τον περιορισμό της ελεύθερης βούλησής τους. Από όσα γνωρίζουμε, δεν είναι ακόμα σαφές πώς η HMD και οι γονείς θα αντιμετωπίσουν ορισμένα από αυτά τα πιθανά ζητήματα.

Το έργο είναι ήδη ανοιχτό για όσους γονείς και άτομα θέλουν να συνεισφέρουν. Η HMD σχεδιάζει να διοργανώσει διαδικτυακά σεμινάρια και φόρουμ για εύκολη συνεργασία για την εξεύρεση λύσεων σε αυτά τα ζητήματα.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για αυτό το έργο; Πιστεύετε ότι αυτή η συσκευή κατά των smartphone θα μπορούσε τελικά να βοηθήσει στην απομάκρυνση των παιδιών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο χωρίς να περιορίσει τις ικανότητές τους και να εμποδίσει τη μάθησή τους; Μοιραστείτε τη γνώμη σας μαζί μας στα σχόλια.

Πηγή:
HMD