Αυτή η ενημέρωση iOS 16 μπορεί να διορθώσει την ψευδή ενεργοποίηση ανίχνευσης σφαλμάτων στο iPhone 14

0
61
Αυτή η ενημέρωση iOS 16 μπορεί να διορθώσει την ψευδή ενεργοποίηση ανίχνευσης σφαλμάτων στο iPhone 14

© NextPit

Τα iPhone 14 και iPhone 14 Pro της Apple έκαναν το ντεμπούτο τους με το Crash Detection. Πρόσφατες αναφορές που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα επαίνεσαν μέχρι στιγμής τη ζωτική λειτουργία της σωτηρίας ζωών. Παρόλα αυτά, η λειτουργία παραμένει προβληματική για ορισμένους χρήστες λόγω λανθασμένης ενεργοποίησης όταν κάνουν αθλήματα όπως σκι ή ιππασία τρενάκι. Μια νέα ενημέρωση του iOS 16 φαίνεται να μετριάζει το πρόβλημα.

Η ενημέρωση λογισμικού με την έκδοση 16.1.2 είναι μια μικρή έκδοση και έχει χρησιμοποιηθεί σε συμβατά iPhone που εκτελούνται σε iOS 16. Εκτός από τις συνηθισμένες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας και μερικές αξιοσημείωτες αλλαγές που ήρθαν με την ενημέρωση, η Apple σημείωσε ότι αυτό θα βελτιστοποιήσει τον εντοπισμό σφαλμάτων στο iPhone 14 μοντέλα.

  • Μην χάσετε: Πώς να χρησιμοποιήσετε το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου στο iPhone

Η Apple διορθώνει τον εντοπισμό σφαλμάτων στο iPhone

Το Car Crash Detection από την Apple δεν είναι καθόλου νέο χαρακτηριστικό. Η Google είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής που εισήγαγε την ανίχνευση σύγκρουσης για πρώτη φορά με συσκευές Pixel 4 το 2019, αλλά δεν έλαβε τόση προσοχή σε σύγκριση με την έκδοση του iPhone 14 και του Watch Series 8.

Η λύση της Apple βασίζεται επίσης σε νεότερους αισθητήρες, όπως γυροσκόπια και επιταχυνσιόμετρα υψηλής ταχύτητας που δεν μπορείτε να βρείτε από παλαιότερες συσκευές Apple. Εκτός από το υλικό, η ανίχνευση σύγκρουσης χρησιμοποιεί αλγόριθμους λογισμικού για να πει έξυπνα εάν τυχαίνει να εμπλακείτε σε ατυχήματα, συμπεριλαμβανομένων πτώσεων και συγκρούσεων οχημάτων, προτού επικοινωνήσετε με τους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης.

Αναθεώρηση Apple Watch SE

Το Apple Watch SE (2022) έρχεται επίσης με ανίχνευση σύγκρουσης / © NextPit

Η Apple φαίνεται ότι βελτιώνει την πλευρά του λογισμικού της δυνατότητας με αυτό το υλικολογισμικό. Ωστόσο, η εταιρεία του Κουπερτίνο δεν παρείχε πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποφυγή ψευδών θετικών αναφορών ατυχημάτων. Δεν είναι επίσης σαφές εάν θα υπάρξει μια παρόμοια ενημέρωση του watchOS 9 για το Watch Series 8, το Watch SE 2 και το Watch Ultra.

Ενεργοποιείτε το Crash Detection στο Apple Watch ή το iPhone σας; Πιστεύετε ότι είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που θα απαιτείται σε όλα τα smartphone και τα wearable στο μέλλον; Πείτε μας τις σκέψεις σας στην ενότητα σχολίων.