Το WhatsApp θα μπορούσε να εισαγάγει έναν ενσωματωμένο μεταφραστή συνομιλίας

0
14
© Prathankarnpap/Shutterstock.com

Το WhatsApp εργάζεται επί του παρόντος σε μια νέα δυνατότητα που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στην επικοινωνία στο messenger. Οι συνομιλίες που δεν ήταν δυνατές στο παρελθόν θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν ο κανόνας και η τεράστια βάση χρηστών τους είναι αυτοί που θα ωφεληθούν περισσότερο.

Τα τελευταία χρόνια, η WhatsApp έχει αρχίσει να επεκτείνει σημαντικά τη λειτουργικότητα του messenger της. Ορισμένες καινοτομίες ήταν αρκετά μέτριες, αλλά άλλες προσφέρουν πραγματική προστιθέμενη αξία. Περισσότερο από το να εξυπηρετούν μόνο μερικές εξειδικευμένες περιπτώσεις χρήσης, οι περισσότερες αλλαγές ήταν ευεργετικές σε γενικές γραμμές. Μια καινοτομία είναι ένα άλλο φτερό στο έντονα διακοσμημένο καπάκι τους.

Το WhatsApp εργάζεται σε μια νέα λειτουργία

Εργαλεία επικοινωνίας όπως το WhatsApp βοηθούν τους ανθρώπους να έρθουν κοντά, ανεξάρτητα από την απόσταση και το χρόνο. Ωστόσο, ένα σημαντικό κενό επικοινωνίας που η εφαρμογή δεν μπορεί να ξεπεράσει είναι η γλώσσα. Εάν δεν καταλαβαίνετε τη γλώσσα του άλλου ατόμου, ακόμη και η ύπαρξη της καλύτερης εφαρμογής ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων δεν θα σας βοηθήσει. Φυσικά, υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος, αλλά αυτοί στην καλύτερη περίπτωση ήταν προσωρινοί.

Στιγμιότυπα οθόνης από τη λειτουργία μετάφρασης beta στο WhatsApp

Η δυνατότητα μετάφρασης του WhatApp στις δοκιμές λειτουργεί τοπικά και απαιτεί τη λήψη ενός πακέτου μετάφρασης. / © WABetaInfo

Η συνήθως καλά ενημερωμένη πύλη WABetaInfo ανακάλυψε στοιχεία μιας νέας έκδοσης beta του WhatsApp (2.24.15.12) όπου ο instant messenger εργάζεται επί του παρόντος σε μια λειτουργία μετάφρασης. Μόλις αυτό είναι έτοιμο για την αγορά (που είναι μόνο θέμα χρόνου), οι χρήστες θα μπορούν να μεταφράζουν μεμονωμένα μηνύματα συνομιλίας. Επιπλέον, το WhatsApp φαίνεται επίσης να σχεδιάζει μια λειτουργία αυτοματοποιημένης μετάφρασης για όλα τα μηνύματα σε μια συνομιλία.

Τι σημαίνει αυτό; Όλα τα εισερχόμενα μηνύματα θα μεταφραστούν αυτόματα. Στη συνέχεια, μπορείτε να καταλάβετε ότι έχει πραγματοποιηθεί μια μετάφραση από την αντίστοιχη σημείωση που εμφανίζεται κάτω από τη μετάφραση.

  • Συμβουλή WhatsApp: Αποστολή μηνύματος σε κάποιον χωρίς αποθήκευση του αριθμού του

Τι γίνεται με το απόρρητο;

Τα μηνύματα που αποστέλλονται στο WhatsApp είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο. Θεωρητικά, ούτε τρίτα μέρη ούτε το ίδιο το WhatsApp έχουν πρόσβαση στην επικοινωνία μεταξύ δύο μερών. Για να διασφαλιστεί ότι αυτό θα παραμείνει έτσι, η διαδικασία μετάφρασης θα πρέπει να πραγματοποιείται στα smartphone των χρηστών. Ωστόσο, τα αντίστοιχα πακέτα γλώσσας πρέπει να ληφθούν εκ των προτέρων και ελπίζουμε ότι ακόμη και οι μέτριες προδιαγραφές smartphone μπορούν να τροφοδοτήσουν την τοπική μετάφραση.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς να στείλετε φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας στο WhatsApp

Σύμφωνα με το WABetaInfo, αρχικά θα είναι διαθέσιμες μόνο λίγες γλώσσες. Αυτά περιλαμβάνουν αγγλικά, αραβικά, ισπανικά, πορτογαλικά (Βραζιλία), ρωσικά και χίντι. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να υποστηριχθούν άλλες δημοφιλείς γλώσσες.

Πιστεύετε ότι είναι απλώς θέμα χρόνου οι άλλες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων να προλάβουν την ενσωματωμένη λειτουργία μετάφρασης;

Πηγή:
WABetaInfo