Εκατομμύρια άνθρωποι στον Καναδά αντιμετώπισαν διακοπή δικτύου αλλά τώρα επιλύθηκε

0
88
Εκατομμύρια άνθρωποι στον Καναδά αντιμετώπισαν διακοπή δικτύου αλλά τώρα επιλύθηκε

Τις τελευταίες δύο ημέρες, εκατομμύρια άνθρωποι στον Καναδά αντιμετώπισαν μεγάλη διακοπή δικτύου. Αυτή η διακοπή προήλθε από την Rogers Communications Inc, τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών δικτύου κινητής τηλεφωνίας και Διαδικτύου στον Καναδά.

Και επηρέασε τις υπηρεσίες όπως το Διαδίκτυο, τα ΑΤΜ, οι γραμμές έκτακτης ανάγκης, τα δικαστήρια, τα γραφεία διαβατηρίων και άλλες ασύρματες συνδέσεις. Ο Rogers έχει πάνω από 11,3 εκατομμύρια συνδρομητές στη χώρα.

Το ‘Rogers’ έχει αποκαταστήσει τις υπηρεσίες στη χώρα

Το 'Rogers' έχει αποκαταστήσει τις υπηρεσίες στη χώρα
Πηγή: Rogers

Λόγω αυτής της διακοπής, έχουν εντοπιστεί πολλά προβλήματα καθώς μετά από αυτή τη διακοπή, μόνο σε ορισμένα μέρη και καφετέριες το Διαδίκτυο εξακολουθεί να λειτουργεί, έτσι αυτά τα μέρη, οι καφετέριες και οι βιβλιοθήκες ξαφνικά γέμισε κόσμο.

Και όταν κάποιος μπαίνει Τορόντο προσπάθησε να καλέσει το 9-1-1 για έκτακτη ανάγκη, οπότε δεν συνδέθηκε και σε σύντομο χρονικό διάστημα, η αστυνομία του Τορόντο το ανακάλυψε επίσης και ενημέρωσε στο Twitter να χρησιμοποιήσει σταθερό τηλέφωνο ή κλήση από άλλο πάροχο υπηρεσιών.

Το Σάββατο, η Rogers Communications ενημέρωσε με ένα tweet ότι τώρα είχε αποκαταστήσει τις υπηρεσίες για τη «συντριπτική πλειοψηφία». Οπως και Reuters περιγράφεται, αυτή η διακοπή οφειλόταν σε δυσλειτουργία του δρομολογητή.

Επιπλέον, ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία δεν είχε αντιμετωπίσει επιθέσεις DDoS ή δραστηριότητα. Για να επιλυθεί αυτό, η τεχνική ομάδα αποσύνδεσε τον συγκεκριμένο εξοπλισμό και ανακατεύθυνε την κυκλοφορία για να καταστήσει ξανά διαθέσιμες τις υπηρεσίες.

Εξάλλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Τόνυ Σταφιέριδημοσίευσε επίσης ένα μήνυμα για τους καταναλωτές υπηρεσιών Rogers για αυτή τη διακοπή δικτύου, όπου ζητά συγγνώμη για το πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι καταναλωτές.

Είπε, «Πλέον πιστεύουμε ότι περιορίσαμε την αιτία μιας αποτυχίας του συστήματος δικτύου μετά από μια ενημέρωση συντήρησης στο κεντρικό μας δίκτυο, η οποία προκάλεσε δυσλειτουργία ορισμένων από τους δρομολογητές μας νωρίς το πρωί της Παρασκευής».

Από τώρα, το διάγραμμα κίνησης στο Διαδίκτυο του Καναδά επανέρχεται σε κανονικό ρυθμό και σταδιακά οι υπηρεσίες θα αποκατασταθούν για κάθε χρήστη στη χώρα.

Ξεχωριστά, τις προηγούμενες εβδομάδες είδαμε επίσης έναν τεράστιο διακομιστή κάτω από το Cloudfare, ο οποίος είχε αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο, αλλά για μικρότερο χρονικό διάστημα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here