Έννοιες WhatsApp Emoji – Μια πλήρης λίστα

0
72

Επιστρέψαμε στην εικονογραφική γλώσσα καθώς μπαίνουμε στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα. Τα emoji είναι παντού. Πολλοί τα χρησιμοποιούν αντί να εκφράσουν αυτό που θέλουν να πουν με λέξεις. Ζωντανεύουν την επικοινωνία σας και είναι ανάλαφρα, προσθέτοντας μια ατμόσφαιρα σε μια συνομιλία.

Έννοιες WhatsApp Emoji - Μια πλήρης λίστα

Υπάρχει ένα emoji για κάθε έκφραση στον κόσμο και μπορούν να επικοινωνήσουν όγκους αν τους χρησιμοποιήσετε στο κατάλληλο πλαίσιο. Εάν δεν είστε βέβαιοι πώς να χρησιμοποιήσετε ένα συγκεκριμένο emoji σε ένα νήμα WhatsApp, ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για τη σημασία του.

Το χαμογελαστό πρόσωπο με τα χαμογελαστά μάτια

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλατύ χαμόγελο με κλειστά μάτια για να εκφράσετε θετικά συναισθήματα, προσθέτοντας μια φιλική ατμόσφαιρα, χωρίς δευτερόλεπτο, στην ανταλλαγή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το emoji για να προσθέσετε λίγο σαρκασμό όταν κλείνετε μια δήλωση, όπως στο “γέλιο στα μούτρα”. Συνολικά, αυτό το emoji έχει ως επί το πλείστον μια ελαφριά χροιά.

The Classic Smiley Face

Αυτό είναι ίσως το πιο γνωστό emoji στον κόσμο. Είναι «το» emoji. Όσο για την ιστορία του, αυτό το emoji έχει πολλές έννοιες και χρησιμοποιείται για να εκφράσει τη φιλικότητα και γενικά έχει θετική χροιά. Η χρήση του είναι ευέλικτη και συχνά επιτρέπεται σε επίσημες ανταλλαγές, όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να ελαφρύνει τη συζήτηση.

Το χαμογελαστό πρόσωπο με τα χαμογελαστά μάτια και τα ρόδινα μάγουλα

Το emoji ροδαλά μάγουλα χρησιμοποιείται συχνά σε θετικό πλαίσιο για να προσθέσει μια φιλική ατμόσφαιρα σε μια συνομιλία. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πείτε, «Χαίρομαι που συνέβη αυτό/είπες αυτό κ.λπ.». Εκπέμπει ζεστασιά και καλές προθέσεις.

Το χαμογελαστό πρόσωπο που στραβίζει

Το στυφό χαμόγελο στέκεται κοντά στα emojis LOL με δακρυσμένα μάτια. Έχει τα μάτια σε σχήμα “Χ” που μοιάζουν με το άλλοτε δημοφιλές emoticon “XD”. Εκφράζει μια έκρηξη εγκάρδιου γέλιου σαν να γελάει από το στομάχι σας. Αν και δεν μεταφέρετε ότι βρίσκετε το αντικείμενο της αίσθησης τόσο ξεκαρδιστικό όσο στο emoji ROFL, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δείξετε τον ενθουσιασμό ή τη διασκέδασή σας. Φέρνει περισσότερη ένταση από το κανονικό χαμογελαστό emoji.

Το χαμογελαστό πρόσωπο με τον ιδρώτα

Το χαμογελαστό, ιδρωμένο emoji έχει αντιφατικές έννοιες ανάλογα με το πλαίσιο. Κάποτε μπορεί να εκφράσει νεύρα ενώ προσπαθεί να φανεί χαλαρή. Από την άλλη πλευρά, η προσθήκη αυτού του προσώπου σε μια συνομιλία μπορεί να είναι ένας τρόπος για να πείτε, “Ουάου!” αφού τελείωσε κάτι εξαντλητικό που βγήκε θετικό. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι διαφωνείτε πλήρως με αυτό που λέγεται, αλλά το αποδέχεστε ούτως ή άλλως. Με λίγη ταλαιπωρία όμως.

LOL (Πρόσωπο με δάκρυα χαράς)

Το πρόσωπο με δάκρυα χαράς είναι το πιο χρησιμοποιούμενο emoji σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του WhatsApp. Προσθέτοντας ένα χαμογελαστό βλέμμα και να χύνετε δάκρυα σε μια συζήτηση σημαίνει ότι βρίσκετε την ανταλλαγή αστεία. Τα ανασηκωμένα φρύδια αυτού του εικονιδίου μιμούνται τη φυσική έκφραση του προσώπου ενός εγκάρδιου γέλιου. Χρησιμοποιήστε αυτό το emoji σε ένα ανόητο, ελαφρύ πλαίσιο για να εκφράσετε ένα πιο έντονο, δυνατό γέλιο.

ROFL

Μια παραλλαγή του emoji LOL, το ROFL παρουσιάζει ένα γελαστό πρόσωπο με δακρυσμένα μάτια, ελαφρώς στραμμένο προς τα αριστερά. Σημαίνει αυτό που λέει το όνομά του: κυλιόμενος στο πάτωμα γελώντας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εκφράσετε ότι βρίσκετε κάτι απίστευτα ξεκαρδιστικό, με πιο έντονη χροιά από το αρχικό emoji LOL με δακρυσμένα μάτια.

Λιωμένο πρόσωπο

Ένα από τα νεότερα emoji, το λιώσιμο πρόσωπο, εκφράζει ένα χαμογελαστό πρόσωπο που λιγοστεύει σε μια λακκούβα. Το νόημα αυτού του emoji διαφέρει ανάλογα με το περιβάλλον. Ωστόσο, χρησιμοποιείται συχνότερα για την έκφραση αμηχανίας ή υποκειμενικής αίσθησης εισερχόμενης δυσφορίας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εκφράσετε την ειρωνεία, καθώς το emoji εξακολουθεί να διατηρεί ένα παραμορφωμένο χαμόγελο ενώ το εξευτελίζει.

Το Ανάποδο Πρόσωπο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναποδογυρισμένη παραλλαγή του κύριου χαμογελαστού προσώπου για να εκφράσετε σαρκασμό και ειρωνεία ή για να προσθέσετε μια επιπλέον αίσθηση ανοησίας σε μια ανταλλαγή. Είναι επίσης ένας τρόπος να πείτε ότι αστειεύεστε διακριτικά και ευγενικά. Αυτό το emoji είναι παρόμοιο με το emoji “άτομο που σηκώνει τους ώμους”, το οποίο επεξεργάζεται το κλασικό emoticon “shruggie”.

Το πρόσωπο που κλείνει το μάτι

Συνήθως, με κλειστό αριστερό μάτι, αυτό το emoji εκφράζει μια ποικιλία σημασιών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εκφράσετε το αστείο και την ειρωνεία, με μια ανεπαίσθητη χροιά. Μπορείτε να βάλετε το κλείσιμο του ματιού σε μια συνομιλία εάν θέλετε να δείξετε ότι αυτό που είπατε δεν είναι αυτό που σημαίνει. Συνήθως έχει έναν υποβλητικό τόνο και η χρήση του για φλερτ είναι επίσης συνηθισμένη.

Το χαμογελαστό πρόσωπο

Το χαμόγελο είναι η πιο άτακτη παραλλαγή του προσώπου που κλείνει το μάτι. Το ειρωνικό χαμόγελο υποδηλώνει: «Αν ξέρετε τι εννοώ» και χρησιμοποιείται συχνά για να εκφράσει ένα σεξουαλικό υπαινιγμό. Το emoji είναι πιο έντονο από την έκφραση που κλείνει το μάτι, καθώς αυτό δείχνει άμεσα το διπλό νόημα της συνομιλίας, δείχνοντας το φλερτ.

The Hand Over Mouth Face

Το χέρι πάνω από το στόμα, που κρύβει ένα κοκκινισμένο χαμόγελο, σηματοδοτεί απευθείας “Ωχ!” στο άκρο λήψης. Το κοκκίνισμα του emoji υποδηλώνει ελαφριά αμηχανία αλλά σε ένα αναιδές, θετικό πλαίσιο. Χρησιμοποιήστε το για να εμφανίσετε μια παιχνιδιάρικη συγγνώμη μετά από ένα μικρό λάθος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε φλερτ.

Ο Άγγελος

Εκφράζει αθωότητα, τις περισσότερες φορές ειρωνικά. Ωστόσο, καθώς το πρόσωπο έχει ένα κλειστό χαμόγελο και ένα φωτοστέφανο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το emoji σε οποιοδήποτε πλαίσιο που υποδηλώνει ευλογίες και καλές πράξεις. Τοποθετήστε το σε οποιοδήποτε πλαίσιο που μεταφέρει την «αγγελική» φύση του μηνύματος. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το emoji εάν θέλετε να υποδείξετε σκόπιμα ότι αγνοείτε τις προόδους του φλερτ της άλλης πλευράς.

Emoji The Heart Eyes

Εάν είστε ερωτευμένοι, πιθανότατα θα πληκτρολογείτε συχνά αυτό. Τα μάτια της καρδιάς ανήκουν στην ομάδα των πιο χρησιμοποιούμενων emojis σε διάφορες πλατφόρμες. Χρησιμοποιήστε το για να δείξετε συναισθήματα θαυμασμού και ενθουσιασμού. Μεταφέρει μια πιο έντονη έκφραση στοργής, με ένα στοιχείο ενθουσιασμού λόγω του χαμόγελου με ανοιχτό στόμα. Αυτό το emoji έχει μια εναλλακτική εκδοχή στο χαμογελαστό πρόσωπο της γάτας με τα εγκάρδια μάτια.

χαμογελαστό πρόσωπο με αιωρούμενες καρδιές

Αν η υποκειμενική αίσθηση του ερωτευμένου είχε μια οπτική αναπαράσταση, θα ήταν αυτό το emoji. Οι αιωρούμενες καρδιές γύρω από το κεφάλι υποδηλώνουν τρυφερά και γλυκά συναισθήματα. Μεταφέρει μια σειρά από θετικές υποδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των ρομαντικών συναισθημάτων, που εκφράζουν την ειλικρινή αγάπη και την ευτυχία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δείξει στοργή προς οτιδήποτε σας κάνει να αισθάνεστε ζαλισμένοι.

Έναστρο Μάτια

Μπορείτε να δείτε αν κάποιος χτυπιέται με αστέρια στα μάτια του και το emoji με τα αστέρια αποκαλύπτει ενθουσιασμό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε να εκφράσετε ότι είστε έκπληκτοι ή εντυπωσιασμένοι από κάτι. Χρησιμοποιήστε το για να δείξετε ότι είστε πολύ πρόθυμοι για κάτι και ανυπομονείτε να συμβεί. Ανάλογα με το πλαίσιο, αυτό το emoji δείχνει έντονο δέος και ενθουσιασμό.

Εκκεντρικό πρόσωπο

Αυτό το emoji ονομάζεται επίσης “Zany πρόσωπο” και εκφράζει βλακεία. Η έκφραση της γλώσσας έξω σε συνδυασμό με ένα εκκεντρικό ζευγάρι μάτια σηματοδοτεί έλλειψη σοβαρότητας και ανοησίας. Ο τόνος αυτού του emoji είναι κυρίως θετικός, υποδηλώνοντας ότι χάνεται ο έλεγχος σε ένα διασκεδαστικό πλαίσιο. Όταν τοποθετείται σε ένα αρνητικό πλαίσιο, αυτό το emoji υπονοεί ότι κάποιος ή κάτι είναι «τρελό» με μια οπισθοδρομική έννοια του ακατάστατου.

Κομμένο πρόσωπο

Το βουβό πρόσωπο δείχνει κάτι που θέλετε να κρατήσετε μυστικό ή να προσθέσετε μια αίσθηση διακριτικότητας στην ανταλλαγή. Ο δείκτης πάνω από το στόμα λέει, “Σσσς!” απαιτώντας σιωπή, υπονοώντας στον δέκτη ότι οι πληροφορίες πρέπει να είναι χαμηλών τόνων. Το σβησμένο emoji δημιουργεί επίσης μια αίσθηση προσμονής. Η παροχή αποκλειστικών ανακοινώσεων που ακολουθούνται από αυτό το emoji δημιουργεί χώρο για την ενίσχυση του σασπένς.

Γουρλωμένα Μάτια

Ένα emoji μεταφέρει το μήνυμα της έκφρασης του ματιού. Το πρόσωπο με τα μάτια γουρλωμένα προς τα πάνω υποδηλώνει περιφρόνηση, πλήξη ή οποιαδήποτε αποδοκιμασία της κατάστασης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το emoji eye-roll για να δείξετε ένα σαρκαστικό σχόλιο ή αυθάδεια. Σαν να λέγατε, «Ό,τι κι αν».

Ανέκφραστο πρόσωπο

Το ουδέτερο πρόσωπο με επίπεδο στόμα και άδεια μάτια υποδηλώνει την έλλειψη σωστής αντίδρασης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όταν δεν έχετε ξεκάθαρη γνώμη. Χρησιμοποιήστε αυτό το emoji για να εκφράσετε ανησυχία ή παθητική-επιθετικότητα. Το να εισάγετε αυτό το συναίσθημα σε μια συνομιλία σημαίνει: «Δεν ξέρω τι να σκεφτώ για αυτό, ειλικρινά».

Πρόσωπο που σφίγγει τα δόντια

Γνωστό και ως «δύστροπο πρόσωπο», αυτό το emoji υποδηλώνει συχνά άβολα συναισθήματα. Το τρίξιμο των δοντιών σε συνδυασμό με μια έκφραση κενών ματιών μπορεί να σημαίνει ότι είστε σε ένταση ή ότι το αντικείμενο της συνομιλίας είναι δυσάρεστο. Η συνολική ατμόσφαιρα αυτού του emoji υπονοεί ότι οι περιστάσεις έχουν προκαλέσει άβολα συναισθήματα για αυτά.

The Thinking Face

Προσθέστε αυτό το emoji στη συνομιλία εάν θέλετε να δείξετε ότι σκέφτεστε το θέμα. Τα δάχτυλα στο πηγούνι και τα ανασηκωμένα φρύδια υποδηλώνουν ότι είσαι βαθιά σε σκέψεις. Αυτό το emoji μπορεί να υποδηλώνει ότι είστε δύσπιστοι για κάτι σαν να λέτε, “Χμμ…” Είναι ένα από τα πιο ευέλικτα emoji, καθώς μπορείτε να το ενσωματώσετε με διαφορετικούς τόνους, όπως κοροϊδευτικούς, παιχνιδιάρικους ή σοβαρούς. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε αντί για ερωτηματικό, υπονοώντας ότι ζητάτε κάτι.

Κοινοποίηση ό,τι δεν μπορεί να ειπωθεί

Τα emoji έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης επικοινωνίας. Μπορούν να προσθέσουν έναν τόνο στο μήνυμα εάν δεν είναι ήδη σαφές και να εμπλουτίσουν τη συνολική συνομιλία. Η γνώση του τρόπου χρήσης των emojis και των διαφορετικών σημασιών τους είναι απαραίτητη για να είστε ψηφιακά εγγράμματοι. Οι περισσότερες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων τις διαθέτουν και είναι πάντα άμεσα προσβάσιμες στο παράθυρο συνομιλίας.

Ποιο είναι το αγαπημένο ή πιο χρησιμοποιημένο emoji σας; Πείτε μας στην ενότητα σχολίων παρακάτω!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here