Πώς να ξεκλειδώσετε το Samsung Smartphone σας χωρίς το PIN ή τον κωδικό πρόσβασής σας

0
11
Find My Samsung
© nextpit

Χάνεστε μπροστά από το Samsung smartphone σας, κοιτάζοντάς το με απόγνωση επειδή έχετε ξεχάσει τον κωδικό ξεκλειδώματος; Αυτό μπορεί να είναι μια πολύ ενοχλητική εμπειρία, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορείτε ακόμα να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας χωρίς κωδικό πρόσβασης. Στη χειρότερη περίπτωση, οι συσκευές Samsung μπορούν επίσης να επαναφέρονται χωρίς PIN. Θα περάσουμε από όλα τα ενδεχόμενα στο primer μας εδώ.

Εάν χρησιμοποιείτε smartphone Samsung, προστατεύεται από διάφορους μηχανισμούς ασφαλείας. Όλα αυτά είναι καλά μέχρι να κλειδώσετε τον εαυτό σας, είτε τυχαία είτε σχεδιαστικά. Εάν ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν λειτουργεί πλέον και η αναγνώριση προσώπου επίσης αποτύχει, μπορείτε να εισαγάγετε το PIN σας. Τι γίνεται όμως αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό ξεκλειδώματος;

Η Samsung μετονόμασε την υπηρεσία «Find my Mobile» σε SmartThingsFind. Η υπηρεσία είναι ακόμα διαθέσιμη, αλλά δυστυχώς, η Samsung αφαίρεσε τη λειτουργία που σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε το smartphone από εκεί. Ενώ ο λογαριασμός σας Samsung ήταν αρκετός για αυτό στο παρελθόν, αυτή η επιλογή δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Ως εκ τούτου, μην εκπλαγείτε αν δεν μπορείτε πλέον να βρείτε τη λειτουργία SmartThingsFind καθώς η Samsung δυστυχώς την σκότωσε.

Είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει τίποτα άλλο που μπορείτε να κάνετε εκτός από την επαναφορά του smartphone σας. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας εκ των προτέρων. Αυτό είναι επίσης δυνατό σε ορισμένες περιπτώσεις εάν το smartphone σας είναι μπλοκαρισμένο. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό το θέμα στη σελίδα μας δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας smartphone.

Έχετε χρησιμοποιήσει το Smart Lock;

Ίσως δεν το σκεφτήκατε σε κατάσταση πανικού, αλλά έχετε ρυθμίσει ενδεχομένως τη λειτουργία Smart Lock σε μια συσκευή ή ένα δίκτυο WLAN; Αυτή είναι μια λειτουργία συστήματος που βρίσκεται στο Android και σας επιτρέπει να παρακάμψετε τον έλεγχο ταυτότητας στο smartphone σε συνδυασμό με συγκεκριμένες συσκευές ή τοποθεσίες.

Το Smart Lock λειτουργεί επίσης με ακουστικά Bluetooth ή άλλες συσκευές. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να ρυθμίσετε τη λειτουργία χωρίς κωδικό ξεκλειδώματος, επομένως αυτή η ενότητα είναι απλώς μια γρήγορη υπενθύμιση. Εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ για το Smart Lock, δεν θα μπορείτε να το κάνετε χωρίς επαναφορά.

Επαναφέρετε το smartphone σας μέσω προγράμματος περιήγησης

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι το απομακρυσμένο ξεκλείδωμα μέσω του SmartThingsFind δεν λειτουργεί πλέον, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα πρέπει να επαναφέρετε το ακουστικό σας. Αυτό θα διαγράψει ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ από το smartphone σας. Επομένως, εάν δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας εκ των προτέρων, μπορείτε να περιμένετε να χάσετε ένα τεράστιο κομμάτι των ψηφιακών αναμνήσεων και δεδομένων σας με μια πτώση.

Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα περιήγησης για να επαναφέρετε το smartphone σας.

Μπορείτε επίσης να επαναφέρετε το smartphone σας μέσω ενός προγράμματος περιήγησης. / © nextpit

  1. Μεταβείτε στη σελίδα υπηρεσιών της Google, Εύρεση της συσκευής μου.
  2. Συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Google.
  3. Επιλέξτε τη συσκευή που θέλετε να επαναφέρετε.
  4. Επιλέξτε Διαγραφή συσκευής για να αφαιρέσετε όλα τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου του ξεχασμένου κωδικού κλειδώματος από το smartphone σας.

Αφού επαναφέρετε το smartphone σας, μπορείτε να το ρυθμίσετε ξανά. Θα πρέπει να συνδεθείτε ξανά με τον λογαριασμό σας Samsung και τον λογαριασμό σας Google και ενδέχεται να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε ξανά λήψη αποθηκευμένων δεδομένων από αυτούς τους λογαριασμούς στο smartphone. Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τη ρύθμιση τηλεφώνων Android για να μάθετε περισσότερα.

Επαναφορά smartphone χωρίς πρόγραμμα περιήγησης

Κάθε smartphone μπορεί να επαναφερθεί χωρίς υπολογιστή ή δεύτερο smartphone. Απλά πρέπει να το εκκινήσετε σε λειτουργία ανάκτησης.

  • Σκληρή επαναφορά και μαλακή επαναφορά: Έτσι το κάνετε στο Android

Λάβετε υπόψη ότι υπάρχει μια δυνατότητα ασφαλείας που εμπλέκεται εδώ από το Android Lollipop. Θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε σε έναν λογαριασμό Google που ενεργοποιήθηκε στο smartphone πριν από τη διαγραφή. Αυτό γίνεται για να εμποδίσει τους κλέφτες να διαγράψουν το smartphone μέσω της λειτουργίας ανάκτησης και να το χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει διαφορετικούς λογαριασμούς, απλώς επιλέξτε έναν από αυτούς.

Πώς να διαγράψετε το Samsung smartphone σας με ένα μόνο πάτημα πλήκτρων:

  1. Απενεργοποιήστε το smartphone σας.
  2. Πατήστε παρατεταμένα τόσο το κουμπί λειτουργίας όσο και το κουμπί αύξησης της έντασης ήχου για να εισέλθετε στη λειτουργία ανάκτησης.
  3. Περιηγηθείτε στο μενού χρησιμοποιώντας το διακόπτη έντασης ήχου. Χρησιμοποιήστε το κουμπί λειτουργίας για να ορίσετε μια επιλογή.
  4. Επιλέξτε Recovery Mode και μετά Wipe data/factory reset και επιβεβαιώστε αυτήν την επιλογή.
  5. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, το smartphone σας θα επανεκκινήσει και μπορείτε να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Google ως συνήθως.
Στιγμιότυπο οθόνης της λειτουργίας ανάκτησης στο Galaxy S7 edge

Μπορείτε επίσης να επαναφέρετε το smartphone σας χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα. / © nextpit

Χρειάστηκε ποτέ να επαναφέρετε πλήρως το smartphone σας απλώς και μόνο επειδή ξεχάσατε το PIN σας; Ξέρετε άλλον τρόπο για να ξεκλειδώσετε το Samsung smartphone σας χωρίς PIN; Μοιραστείτε αυτή τη σοφία μαζί μας στα σχόλια!


Ο οδηγός ενημερώθηκε τον Απρίλιο του 2024 με ενημερωμένες οδηγίες. Τα υπάρχοντα σχόλια σε αυτήν τη σελίδα δεν καταργήθηκαν και ενδέχεται να αναφέρονται σε προηγούμενες εκδόσεις αυτού του άρθρου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here