Πού είναι το τηλέφωνό μου; Πώς να εντοπίσετε το χαμένο (ή κλεμμένο) τηλέφωνο Android σας

0
13
Android Find My Phone
© nextpit

Πάντα φτάνουμε στο σημείο να χάνουμε μια συσκευή—μπορεί να είναι τα τηλέφωνα, τα smartwatches ή τα κλειδιά μας. Αλλά με την έλευση των υπηρεσιών παρακολούθησης, η ανάκτησή τους απέχει πολύ από το να κοιτάξετε μια βελόνα σε μια θημωνιά. Στο Android, η Google κυκλοφόρησε το αναβαθμισμένο Find My Device. Μοιραζόμαστε έναν οδηγό για το πώς να βρείτε ή να εντοπίσετε το χαμένο τηλέφωνο ή tablet Android που έχετε με τη νέα εφαρμογή.

Ποιες είναι οι νέες δυνατότητες του Find My Device;

Η Google και ορισμένοι κατασκευαστές όπως η Samsung διαθέτουν εδώ και καιρό τη δυνατότητα Find My Device σε τηλέφωνα, tablet ή φορητές συσκευές (οδηγός για τη χρήση ενός smartwatch για την παρακολούθηση του ακουστικού σας). Ωστόσο, οι συμβατότητες παρακολούθησης είναι ως επί το πλείστον περιορισμένες στα προϊόντα και το οικοσύστημά τους.

Το νέο δίκτυο Android Find My Device διορθώνει επιτέλους αυτό το κενό. Επιτρέπει σε ένα σημαντικά μεγαλύτερο δίκτυο crowdsourced με περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο συσκευές Android να εντοπίσει περισσότερα από ένα τηλέφωνο, αλλά με περισσότερες έξυπνες συσκευές και αξεσουάρ με την ένδειξη “Λειτουργεί με Android”.

Μαζί με το βελτιωμένο δίκτυο, η νέα εφαρμογή προσθέτει επίσης νέες δυνατότητες όπως εύρεση συσκευών εκτός σύνδεσης, ειδοποιήσεις ανεπιθύμητης παρακολούθησης μεταξύ πλατφορμών με την Apple, βελτιωμένες λειτουργίες ασφαλείας και δημιουργία σημείων και αναφορών μέσω έξυπνων οικιακών gadget όπως τα ηχεία Nest.

Πώς λειτουργεί το Android Find My Device

Παρόμοια με το Find My της Apple, το Android Find My Device και η εφαρμογή του βασίζονται σε ασφαλή δίκτυα crowdsourced και κρυπτογραφημένες τοποθεσίες που είναι αποθηκευμένες στην ίδια τη συσκευή και σε κοντινές συσκευές. Με την εύρεση δικτύου, χρησιμοποιεί δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, Bluetooth ή συνδεσιμότητα UWB για επικοινωνία με άλλες συσκευές για την κατά προσέγγιση τοποθεσία.

Η προσθήκη μιας ακόμη ευρύτερης λίστας συσκευών Android και μη Android, όπως AirTag της Apple, έξυπνα ηχεία, ετικέτες Bluetooth και άλλα, βελτιώνει σημαντικά την ακρίβεια, τη συχνότητα και την περιοχή για ευκολότερη και πιο αξιόπιστη παρακολούθηση. Ωστόσο, η υποστήριξη για ετικέτες και αξεσουάρ τρίτων δεν θα φτάσει μέχρι τον Μάιο.

Το Google Pixel 8 (κριτική) και το Pixel 8 Pro (κριτική) διαθέτουν εύρεση εκτός σύνδεσης που δείχνει τις τρέχουσες τοποθεσίες τους ακόμα και όταν είναι απενεργοποιημένα. Περισσότερα τηλέφωνα στο μέλλον λέγεται ότι θα έχουν την ίδια δυνατότητα.

Το νέο Find My Device λειτουργεί ήδη καλά από μόνο του, το οποίο σε αυτόν τον οδηγό αφορά την παρακολούθηση ενός χαμένου τηλεφώνου ή tablet που είναι συνδεδεμένο στον ίδιο Λογαριασμό Google. Θα το ενημερώσουμε μόλις αναπτυχθούν πλήρως άλλες νέες δυνατότητες.

Τι χρειάζεστε πριν παρακολουθήσετε μια χαμένη συσκευή

Η Εύρεση συσκευής είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στη συσκευή σας αφού συνδεθείτε σε έναν λογαριασμό Google. Αρχίζει επίσης να αποθηκεύει κρυπτογραφημένες τοποθεσίες που θα χρησιμοποιήσει για να εντοπίσει αργότερα ή άλλες συσκευές που χρειάζονται εύρεση, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης εκτός σύνδεσης.

Θα χρειαστεί να κατεβάσετε την εφαρμογή Find My Device από το Google Play Store σε μια άλλη συσκευή σας, είτε πρόκειται για τηλέφωνο είτε υπολογιστή. Εάν η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη στη χώρα σας, η Google εξακολουθεί να σας επιτρέπει να βρείτε μια χαμένη συσκευή μέσω της έκδοσης ιστότοπου της εφαρμογής.

Ποιο τηλέφωνο ή tablet Android υποστηρίζεται με το νέο Find My Device;

Όσον αφορά την εφαρμογή, είναι διαθέσιμη για τηλέφωνα και tablet που τρέχουν σε Android 6.0 ή νεότερη έκδοση, ενώ το δίκτυο Find My Device είναι συμβατό με συσκευές Android 9.0 ή νεότερες εκδόσεις.

Πώς να βρείτε ένα χαμένο τηλέφωνο ή tablet χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Find My Device της Google

Το Find My Device του Android λειτουργεί τόσο για online όσο και για offline συσκευές και είναι μια απλή διαδικασία. Ωστόσο, έχετε υπόψη ότι η παρακολούθηση εκτός σύνδεσης εμφανίζει μόνο τις τελευταίες αποθηκευμένες τοποθεσίες και δεν θα μπορείτε να την κλειδώσετε ή να τη διαγράψετε εξ αποστάσεως.

Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε ένα χαμένο τηλέφωνο ή tablet:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Find My Device από άλλη συσκευή.
    1. Λήψη από το Play Store.
    2. Ή ανοίξτε το Σελίδα Εύρεση της συσκευής μου σε άλλο τηλέφωνο ή πρόγραμμα περιήγησης υπολογιστή.
  2. Επιλέξτε το τηλέφωνο ή το tablet που θέλετε να εντοπίσετε από τη λίστα.
  3. Στη σελίδα της συσκευής, ένας χάρτης θα εμφανίσει την πρόσφατη ή την τελευταία αποθηκευμένη τοποθεσία της συσκευής σας.
  4. Εάν είναι κοντά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να επιλέξετε τη λειτουργία «Εύρεση κοντά» για να λάβετε οπτικές ενδείξεις.
  5. Μπορείτε επίσης να το κουδουνίσετε πατώντας Αναπαραγωγή ήχου.
  6. Ή επιλέξτε Λήψη οδηγιών εάν θέλετε να πλοηγηθείτε στη συσκευή.
Πώς να παρακολουθείτε ή να βρείτε χαμένο τηλέφωνο ή tablet μέσω του νέου Android Find My Device

Μπορείτε να βρείτε ένα χαμένο τηλέφωνο ή tablet στο διαδίκτυο ή εκτός σύνδεσης με τη νέα εφαρμογή Find My Device / © nextpit

Πώς να βρείτε ένα τηλέφωνο ή tablet εκτός σύνδεσης όταν χαθεί

Ο εντοπισμός μιας συσκευής εκτός σύνδεσης ή απενεργοποιημένης συσκευής είναι παρόμοιος με μια ηλεκτρονική. Η διαφορά εδώ είναι ότι η τοποθεσία που εμφανίζεται βασίζεται στις τελευταίες αποθηκευμένες πληροφορίες στη συσκευή σας, κοινοποιημένες με την Google. Ομοίως, δεν μπορείτε να καλέσετε ή να ασφαλίσετε τη συσκευή σας εάν είναι εκτός σύνδεσης. Αλλά αυτό είναι κάτι που αλλάζει στα μελλοντικά smartphone.

Επιλέγοντας τις περισσότερες από αυτές τις ενέργειες στέλνονται ειδοποιήσεις στη συσκευή που βρίσκεται.

Πώς να κλειδώσετε ή να σβήσετε τη συσκευή σας όταν χαθεί

Εκτός από τον εντοπισμό και το κουδούνισμα της συσκευής σας και την κατεύθυνση προς αυτήν, υπάρχουν μερικές ενέργειες που μπορείτε να κάνετε εξ αποστάσεως, αρκεί να είναι ενεργοποιημένη και συνδεδεμένη στο διαδίκτυο.

Το πιο σημαντικό, αυτές οι ακόλουθες λειτουργίες Εύρεση συσκευής είναι για συσκευές που είναι ενεργοποιημένες και που είναι συνδεδεμένες στο Wi-Fi ή σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

Ασφάλιση της χαμένης συσκευής σας εξ αποστάσεως

Αυτή η λειτουργία προσθέτει προστασία με το κλείδωμα της συσκευής σας από απόσταση καθώς και την αποσύνδεση από όλο τον Λογαριασμό σας Google. Εάν βρείτε το χαμένο τηλέφωνο ή tablet, μπορείτε να το ξεκλειδώσετε κανονικά με την επιλογή ασφαλείας στη συσκευή.

  1. Στην εφαρμογή Find My Device ή ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας και μεταβείτε στην έκδοση web.
  2. Πατήστε τη συσκευή που θέλετε να κλειδώσετε.
  3. Στο κάτω μέρος, πατήστε Ασφαλής.
    1. Εναλλακτικά, προσθέστε στοιχεία επικοινωνίας εάν κάποιος βρει τη συσκευή σας.
  4. Δημιουργήστε έναν κωδικό πρόσβασης και επιλέξτε το κουμπί Ασφαλής συσκευή.
  5. Πατήστε το κουμπί Συνέχεια για να προχωρήσετε στο κλείδωμα της συσκευής σας.
Πώς να κλειδώσετε το τηλεχειριστήριο της χαμένης συσκευής σας μέσω του Find My Device για Android

Η λειτουργία Secure στο Find My Device κλειδώνει απομακρυσμένα τη συσκευή σας και αποσυνδέεται από τον Λογαριασμό σας Google / © nextpit

Διαγράψτε τη χαμένη συσκευή σας εξ αποστάσεως

Μια άλλη επιλογή είναι να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της συσκευής σας για να προστατεύσετε τα αποθηκευμένα δεδομένα σας, όπως λογαριασμούς και πολυμέσα, από την πρόσβαση. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα διαγράψει όλα τα δεδομένα στη συσκευή είτε σε σύνδεση είτε εκτός σύνδεσης (εκκινείται όταν είναι ξανά συνδεδεμένη). Όταν βρεθεί, μπορείτε να επαναφέρετε τη συσκευή σας και τα δεδομένα εάν δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας.

Ακολουθήστε τις οδηγίες για να διαγράψετε απομακρυσμένα το χαμένο τηλέφωνο ή tablet σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Android Find My Device.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Find My Device ή μεταβείτε στην έκδοση web.
  2. Πατήστε ποια συσκευή θέλετε να διαγράψετε.
  3. Επιλέξτε τις ρυθμίσεις (εικονίδιο με το γρανάζι).
  4. Στο κάτω μέρος, πατήστε την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για να ξεκινήσει η διαγραφή της.
  5. Στην επόμενη σελίδα, επιβεβαιώστε επιλέγοντας Επαναφορά.
  6. Στο αναδυόμενο παράθυρο, πατήστε Ακύρωση ή Επαναφορά.
    1. Σημειώστε ότι θα γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής χωρίς να χρειάζεται να εισαγάγετε λογαριασμό ή κωδικό πρόσβασης.
Πώς να διαγράψετε ή να διαγράψετε την ημερομηνία της συσκευής σας εξ αποστάσεως

Η διαγραφή του τηλεχειριστηρίου της χαμένης συσκευής σας μπορεί να γίνει από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής Find My Device / © nextpit

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παρακολουθείτε, να χτυπάτε και να ασφαλίζετε το χαμένο τηλέφωνο ή tablet σας. Έχετε δοκιμάσει να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα στο παρελθόν; Ποιες δυνατότητες προτείνετε που πρέπει να βελτιωθούν ή να προστεθούν; Αφήστε μας να ακούσουμε τις καλύτερες ιδέες σας όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Find My Device.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here