Το WhatsApp σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πολλούς λογαριασμούς σε μία συσκευή

0
34
Το WhatsApp σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πολλούς λογαριασμούς σε μία συσκευή

Το WhatsApp, η δημοφιλής πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στη Meta, φέρεται να εργάζεται σε μια νέα λειτουργία που ονομάζεται «multi-account», η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε δύο λογαριασμούς WhatsApp από την ίδια συσκευή, είτε πρόκειται για Android είτε για iOS.

Το WhatsApp θα μπορούσε σύντομα να επιτρέψει την προσθήκη πολλών λογαριασμών στην ίδια συσκευή

Σύμφωνα με α WABetaInfo αναφορά, η νέα λειτουργία εντοπίστηκε στην τελευταία έκδοση beta του WhatsApp Business για Android 2.23.13.5, η οποία είναι διαθέσιμη στο Google Play Store. Ωστόσο, η αναφορά υποδηλώνει ότι υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν τη συμβατότητα της δυνατότητας με το WhatsApp Messenger.

Αυτή η δυνατότητα θα είναι βολική για επαγγελματίες χρήστες που θέλουν να διατηρήσουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς WhatsApp ξεχωριστά αλλά στην ίδια συσκευή.

Μόλις προστεθεί η δυνατότητα πολλών λογαριασμών, θα εμφανιστεί ένα μενού που εμφανίζει μια λίστα με τους διαθέσιμους λογαριασμούς. Οι χρήστες μπορούν απλώς να επιλέξουν τον επιθυμητό λογαριασμό στον οποίο θέλουν να συνδεθούν για να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό τους.

Αυτή η δυνατότητα είναι παρόμοια με το πώς μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών λογαριασμών στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram που ανήκει στη Meta, ο οποίος εμφανίζει ένα αναδυόμενο παράθυρο στο κάτω μέρος της εφαρμογής σας που δείχνει τους τρέχοντες λογαριασμούς και την επιλογή προσθήκης νέων.

Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν εναλλαγή μεταξύ των διαφόρων λογαριασμών τους χωρίς κόπο, καθώς η εφαρμογή θα διατηρεί τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού, επιτρέποντάς τους να αλλάζουν χρησιμοποιώντας μία μόνο εφαρμογή στην κύρια συσκευή τους.

«Όταν δημιουργείτε έναν πρόσθετο λογαριασμό για πρώτη φορά, θα αποθηκευτεί στη συσκευή σας μέχρι να αποφασίσετε να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό, ώστε να μπορείτε πάντα να μεταβείτε σε αυτόν όποτε θέλετε», προσθέτει η αναφορά από WABetaInfo.

Η λειτουργία πολλών λογαριασμών θα επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν τις προσωπικές τους συνομιλίες, τις συζητήσεις που σχετίζονται με την εργασία και άλλες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις ξεχωριστές σε μία μόνο εφαρμογή και να διευκολύνουν τη διαχείριση πολλών λογαριασμών σε διαφορετικές συσκευές.

Επιπλέον, θα βοηθήσει στη διατήρηση του απορρήτου, στην αποτελεσματική διαχείριση των ειδοποιήσεων και στην απρόσκοπτη εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών λογαριασμών, εξαλείφοντας την ανάγκη εγκατάστασης και διαμόρφωσης του WhatsApp ξεχωριστά σε κάθε συσκευή.

Η νέα λειτουργία «πολλών λογαριασμών» βρίσκεται υπό ανάπτυξη στο Android και θα διατεθεί στους δοκιμαστές beta σε μελλοντική ενημέρωση.

Πρόσφατα, το WhatsApp κυκλοφόρησε τη «Λειτουργία Companion» για iPhone και συσκευές Android, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τον ίδιο λογαριασμό WhatsApp σε έως και τέσσερα τηλέφωνα.