Τι είναι ένα Βίντεο; Το νέο εργαλείο AI λειτουργεί ως μαγική γόμα για τις εγγραφές σας

0
1
© ArcSoft/Qualcomm

Εάν έχετε ήδη κουραστεί από τις συζητήσεις γύρω από τις επεξεργασμένες φωτογραφίες, προετοιμαστείτε για το επόμενο βήμα: την επεξεργασία βίντεο. Η ArcSoft αποκάλυψε μια νέα λειτουργία—μια «Μαγική Γόμα» για βίντεο—που αφαιρεί ανεπιθύμητα αντικείμενα από τις εγγραφές απευθείας στη συσκευή σας.

Αυτό το καινοτόμο εργαλείο, που ονομάζεται Video Object Eraser, αναφέρθηκε εν συντομία κατά την κυκλοφορία του Snapdragon 8 Gen 3 πέρυσι, αλλά δεν έχει ακόμη εμφανιστεί σε κανένα smartphone εξοπλισμένο με αυτό το τσιπ.

Ωστόσο, στο Snapdragon Summit 2024, ο Cisco Cheng, Ανώτερος Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων στην Qualcomm, αποκάλυψε σε μια συνομιλία με το nextpit ότι ένας κατασκευαστής τηλεφώνου διαπραγματεύεται αυτήν τη στιγμή για να φέρει την τεχνολογία της ArcSoft στην αγορά. Η συγκεκριμένη μάρκα δεν έχει ακόμη κατονομαστεί.

Μαγική γόμα για βίντεο

Λειτουργία σε σχέδιο αναφοράς Qualcomm Συσκευή (QRD) που τροφοδοτείται από το Snapdragon 8 Elite, η επίδειξη του ArcSoft έμοιαζε πολύ με το εργαλείο Magic Eraser που διατίθεται στην εφαρμογή Google Photos. Δείτε πώς λειτούργησε:

  1. Ανοίξτε ένα βίντεο στην εφαρμογή.
  2. Περάστε το άτομο ή το αντικείμενο που θέλετε να αφαιρέσετε.
  3. Περιμένετε μέχρι η εφαρμογή να επεξεργαστεί τα πλαίσια.

Η επεξεργασία χρειάστηκε περίπου τέσσερις φορές τη διάρκεια του βίντεο, επομένως η λειτουργία δεν είναι ακόμη κατάλληλη για επεξεργασία ζωντανού βίντεο, ακόμα κι αν υποστηρίζονταν ζωντανές ροές.

Παρόλο που η επίδειξη δεν παρήγαγε άψογα αποτελέσματα—ιδιαίτερα παλεύοντας με πιο περίπλοκα υπόβαθρα όπως το λογότυπο Snapdragon—η τεχνολογία απέδωσε καλά σε απλούστερες σκηνές, όπως περιοχές με γρασίδι.

Είναι σαφές ότι οι δυνατότητες είναι εκεί – ιδιαίτερα εμφανείς σε αυτό το demo από την Arcsoft. Σε αντίθεση με τις φωτογραφίες, τα βίντεο προσφέρουν το πλεονέκτημα της χρήσης προηγούμενων και μελλοντικών καρέ για την ανακατασκευή στοιχείων που λείπουν, κάτι που πιθανότατα βοήθησε στη βελτίωση της ποιότητας της επίδειξης.

Παρόμοιες τεχνικές, όπως διανύσματα κίνησης, χρησιμοποιούνται ήδη σε τεχνολογίες υπερ-ανάλυσης και δημιουργίας καρέ σε επιτραπέζιους υπολογιστές για αναβάθμιση ή παρεμβολή εικονοστοιχείων ή καρέ βίντεο που λείπουν. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σημαντική εν εξελίξει έρευνα σε αυτόν τον τομέα.

AI και το μέλλον της επεξεργασίας βίντεο

Παράλληλα με τις ραγδαίες προόδους στην επεξεργασία βίντεο με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη, γίνονται προσπάθειες για τον εντοπισμό και την προσθήκη ετικετών στα μέσα που έχουν τροποποιηθεί από την τεχνητή νοημοσύνη. Έργα όπως C2PAτης οποίας η Qualcomm είναι μέλος, στοχεύουν στη δημιουργία ενός προτύπου για τον προσδιορισμό του περιεχομένου που επεξεργάζεται η τεχνητή νοημοσύνη.

Ωστόσο, μένει να δούμε αν αυτές οι πρωτοβουλίες μπορούν να συμβαδίσουν με τον ρυθμό ανάπτυξης των τεχνολογιών χειρισμού βίντεο. Στο μεταξύ, είναι συνετό να προσεγγίζετε τα επεξεργασμένα βίντεο με την ίδια προσοχή που θα κάνατε σε μια επεξεργασμένη φωτογραφία.

  • Επίσης ενδιαφέρον: Magic Eraser: Αυτό το εργαλείο λάμπει στο Pixel 6 της Google!

Τι πιστεύεις; Χάνουν την αυθεντικότητά τους τα επεξεργασμένα βίντεο και φωτογραφίες ή πιστεύετε ότι η τεχνολογία απλώς εκδημοκρατίζει την πρόσβαση σε εργαλεία επεξεργασίας που υπήρχαν πάντα; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια παρακάτω!