Το Starlink Mini έχει ρυθμιστεί να αλλάζει το τοπίο του δορυφορικού Internet

0
22
© FellowNeko / shutterstock.com

Ο Έλον Μασκ, ο επικεφαλής του δορυφορικού παρόχου διαδικτύου Starlink (καθώς και μια ιδιοφυΐα τεχνολογίας) ανακοίνωσε πρόσφατα ένα νέο προϊόν που, όπως ισχυρίζεται, θα φέρει επανάσταση στην αγορά. Προγραμματισμένη για καλοκαιρινή κυκλοφορία, η τελευταία προσπάθεια του Μασκ θα κάνει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο πολύ πιο προσβάσιμη σε όλους.

Ο Μασκ επιβεβαίωσε στο X (πρώην Twitter) ότι το Starlink θα κυκλοφορήσει σύντομα μια σημαντικά μικρότερη και πιο προσιτή δορυφορική κεραία. Εκτός από μικρότερο και ελαφρύτερο, το Starlink Mini θα κοστίζει μόνο το μισό από αυτό ενός κανονικού δορυφορικού πιάτου Starlink.

  • Περισσότερα για τη δορυφορική συνδεσιμότητα: Η Iridium ανακοινώνει τη δορυφορική συνδεσιμότητα βάσει προτύπων

Τί άλλο υπάρχει εκεί; Δεν χρειάζεστε επιπλέον υλικό χάρη στο ενσωματωμένο Wi-Fi. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για όσους χρησιμοποιούν το Starlink εν κινήσει, ακόμη και όταν κάνουν κάμπινγκ ή για μεγαλύτερα ταξίδια πεζοπορίας, καθώς το δορυφορικό internet είναι πλέον πραγματικά πανταχού παρόν.

Το Starlink Mini χωράει σε σακίδιο

Επί του παρόντος, η Starlink προσφέρει ένα τερματικό που διατίθεται στην αγορά τόσο για οικιακή χρήση όσο και για εν κινήσει. Το τρέχον δορυφορικό πιάτο κοστίζει 299 $ και έχει διαστάσεις 59,4 × 4 × 38 εκατοστά, καθιστώντας το πολύ μεγάλο για να χωρέσει σε ένα σακίδιο. Ωστόσο, αυτό θα είναι δυνατό με το νέο Starlink Mini. Σύμφωνα με την πιστοποίηση FCC, το νέο τερματικό έχει διαστάσεις μόλις 28,9 × 24,8 εκατοστά.

Διαθέτει πτυσσόμενη βάση και ενσωματωμένο μόντεμ Wi-Fi 6, εξαλείφοντας την ανάγκη για επιπλέον βάση ή εξωτερικό μόντεμ. Δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με το βάρος ή την κατανάλωση ενέργειας. Λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο η κατανάλωση ενέργειας είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα με τα δορυφορικά συστήματα, δεδομένου ότι είναι σχετικά απαιτητικά για ενέργεια, αυτό περιορίζει τη χρησιμότητά του για εφαρμογές για κινητές συσκευές.

  • Διαβάστε επίσης: Η SpaceX και η T-Mobile θα λανσάρουν απευθείας δορυφορικό internet για τηλέφωνα

Η έναρξη λειτουργίας του νέου τερματικού αναμένεται αυτό το καλοκαίρι, αλλά παραμένει ασαφές ποιες περιοχές θα έχουν άμεση πρόσβαση. Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να συμβιβαστείτε με το Starlink Mini, θα πρέπει να κάνετε κάποιους συμβιβασμούς. Ένα αρχικό αποτέλεσμα δοκιμής ταχύτητας που κοινοποιήθηκε από τον Elon Musk έδειξε ότι το Starlink Mini έχει ταχύτητα λήψης έως και 100 Mbps, ταχύτητα μεταφόρτωσης περίπου 11,5 Mbps και καθυστέρηση 23 χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Αυτό είναι πολύ λιγότερο από αυτό που μπορεί να κάνει η υπηρεσία Διαδικτύου. Ωστόσο, θα πρέπει να επαρκεί για φορητή χρήση. Ενώ βρίσκεστε έξω για κάμπινγκ και κάνετε κύλιση, γιατί να μην κάνετε φίλους με κοντινούς κατασκηνωτές μοιράζοντας τη δορυφορική σας σύνδεση μαζί τους; Εξάλλου, χρειάζονται λιγότερο από πέντε λεπτά για να ρυθμίσετε μια σύνδεση Starlink Mini.

Το Starlink Mini Kit θα πωλείται για 599 $ και μπορείτε να επιλέξετε να συνδυάσετε την υπηρεσία Mini Roam με το υπάρχον πρόγραμμα υπηρεσιών Residential τους, πληρώνοντας 30 $ κάθε μήνα.

Τι γνώμη έχετε για το Starlink Mini; Είναι τόσο σημαντικό να έχετε τη δορυφορική συνδεσιμότητα για εσάς ενώ βρίσκεστε σε διακοπές; Παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.