Το Reality Pro θα είναι το πρώτο ακουστικό Mixed Reality της Apple που θα κυκλοφορήσει στην αγορά

0
76

© NextPit

Ενώ η Apple προβλέπεται να ανακοινώσει το iPhone 14 μαζί με το Watch Series 8 και το Airpods Pro 2 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Far Out την Τετάρτη, το πρώτο ακουστικό μικτής πραγματικότητας της Apple είναι απίθανο να αναφερθεί. Αντίθετα, η πρώτη συσκευή AR/VR που ονομάζεται Apple Reality Pro θα μπορούσε να παρουσιαστεί κάποια στιγμή το 2023.

TL;DR

  • Η Apple εργάζεται σε τρία ακουστικά AR/VR.
  • Η πρώτη συσκευή ονομάζεται Reality Pro.
  • Το Reality Pro μικτή πραγματικότητα της Apple θα κυκλοφορήσει το 2023.

Τα ακουστικά μικτής πραγματικότητας της Apple

Στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο, ο Mark Gurman του Bloomberg μοιράστηκε μια νέα εικόνα για την πλατφόρμα Reality της Apple. Ειπώθηκε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία ακουστικά υπό ανάπτυξη. Το Reality Pro με κωδικό όνομα N301 είναι το πρώτο φορετό MR που θα φτάσει πιθανώς στις αρχές του επόμενου έτους. Αναμένεται ότι η συσκευή θα είναι στο ίδιο επίπεδο με το μη ανακοινωθέν Quest Pro της Meta. Επιπλέον, ο διάδοχος του Reality Pro είναι μια ελαφρύτερη έκδοση με εσωτερικό όνομα N602.

Το τρίτο ακουστικό MR είναι μια συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας που σημαίνει ότι είναι πιο κοντά στα έξυπνα γυαλιά παρά σε ένα ογκώδες κομμάτι κεφαλής. Εάν συμβεί, αυτό θα ανταγωνιστεί το επερχόμενο Glasses 2 της Google, το οποίο είχε ήδη πειραχθεί. Δυστυχώς, η πηγή προσθέτει ότι θα χρειαστούν ακόμα αρκετά χρόνια μέχρι να είναι έτοιμο για τους καταναλωτές.

Όσον αφορά την τιμή, το Reality Pro της Apple απευθύνεται σε πρώιμους χρήστες και προγραμματιστές. Ο γίγαντας του Κουπερτίνο δεν αναμένει ότι θα είναι μια συσκευή mainstream καταναλωτών λόγω της υπερβολικής τιμής που προκαλεί το υψηλό κόστος των εξαρτημάτων. Τέλος, όλες αυτές οι premium συσκευές της Apple θα λειτουργούσαν με το προσαρμοσμένο rOS (reality OS) της εταιρείας.

Τελικό σχέδιο απόδοσης CAD Meta Quest Pro

Render of Meta Quest Pro ακουστικά μικτής πραγματικότητας / © SadlyInReality: Brad Lynch

Ο αντίπαλος του Reality Pro θα κυκλοφορήσει πρώτος το 2022

Από την άλλη πλευρά, η Meta έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει το επόμενο premium ακουστικό μικτής πραγματικότητας τον Οκτώβριο. Η τιμολόγηση του Meta Quest Pro φημολογείται ότι κυμαίνεται στα 1500 $ για ένα πλήρες κιτ με τα χειριστήρια και το pad φόρτισης. Επιπλέον, οι προδιαγραφές που αναφέρονται περιλαμβάνουν ένα τσιπ Snapdragon XR2, 12 GB μνήμης RAM και φακούς pancake μαζί με οθόνες QLED υψηλής ανάλυσης.

Μέσω: 9 έως 5 Mac
Πηγή:
Bloomberg