Η Apple δεν θα παραιτηθεί από τα τσιπ 5G της Qualcomm στο iPhone 16

0
27
© nextpit

Η Apple θα συνεχίσει να βασίζεται στα τσιπ 5G modem-RF της Qualcomm στα iPhone της για μερικά ακόμη χρόνια μετά την επίσημη δήλωση που κυκλοφόρησε η τελευταία, η οποία υποδηλώνει ανανέωση συνεργασίας με την Apple μέχρι το 2026. Ο χρόνος αυτής της ανακοίνωσης σημαίνει το iPhone 16, iPhone 17, και το iPhone 18 θα χρησιμοποιούσε τα μόντεμ της Qualcomm αντί για τα προσαρμοσμένα τσιπ της Apple.

  • Διαβάστε επίσης: Συγκρίνονται τα κορυφαία SoC για κινητά

Ο κατασκευαστής iPhone φημολογήθηκε νωρίτερα ότι αναπτύσσει τα προσαρμοσμένα τσιπ 5G του τα οποία θα ενσωματώσει με ένα εσωτερικό Bionic SoC και θα δει δράση στα μελλοντικά iPhone. Αναμενόταν μάλιστα ότι το iPhone 16 του 2024 θα είναι το πρώτο που θα διαθέτει αυτό το τσιπ ραδιοφώνου από την εταιρεία, αφήνοντας τελικά μόντεμ από την Qualcomm.

Ωστόσο, ένα επίσημο δελτίο τύπου από την Qualcomm επιβεβαίωσε ότι έχει υπογράψει μια νέα συμφωνία με την Apple για την προμήθεια της τελευταίας με τα μόντεμ RF της για μια περίοδο 3 ετών, η οποία θα διαρκέσει από το 2024 έως το 2026, υποδηλώνοντας ότι το iPhone 16 θα χρησιμοποιεί τα μόντεμ 5G της Qualcomm . Αυτό προφανώς έβαλε τέλος στις φήμες.

Διάγραμμα Snapdragon X75

Το νέο διάγραμμα μόντεμ-RF της Qualcomm Snapdragon X75 5G. / © Qualcomm

Παραμένει ασαφές πώς θα είναι η κατάσταση μετά τη λήξη της συμφωνίας. Ωστόσο, είναι ασφαλές να πούμε ότι η Apple θα εγκαταλείψει τελικά την Qualcomm ως προμηθευτή της και θα εισαγάγει προσαρμοσμένα μόντεμ για τα iPhone της. Θα μπορούσαν επίσης να επεκτείνουν τη χρήση των ευρυζωνικών τσιπ της σε άλλες συσκευές όπως το iPad και τα Apple Watches.

Πέρα από τα μελλοντικά iPhone, η Apple πρόκειται να ανακοινώσει τη σειρά iPhone 15 σήμερα, η οποία πιθανότατα θα διαθέτει ένα νέο σύστημα μόντεμ-RF της Qualcomm που βασίζεται στη σειρά Snapdragon X75. Το μόντεμ εγκαθίσταται διακριτικά και είναι ξεχωριστό από το chipset για κινητά Bionic, το οποίο είναι σε αντίθεση με τα περισσότερα smartphone Android που διαθέτουν το μόντεμ ενσωματωμένο στο κύριο chipset.

Πιστεύετε ότι θα ήταν ωφέλιμο για την Apple να έχει ένα προσαρμοσμένο μόντεμ στις συσκευές της; Θα θέλαμε να ακούσουμε τη γνώμη σας για αυτό το θέμα.

Πηγή:
Qualcomm


Προηγούμενο άρθροΠροηγούμενο άρθρο

Επόμενο άρθροΕπόμενο άρθρο