Το WhatsApp εργάζεται σε διπλό κωδικό επαλήθευσης και περισσότερες δυνατότητες

0
194

Το Whatsapp φέρεται να εργάζεται σε πολλαπλές λειτουργίες όπως Αναίρεση διαγραμμένων μηνυμάτων, μη αναγνωσμένα φίλτρα συνομιλίας και άλλα. Η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στη Meta εργάζεται σε έναν διπλό κωδικό επαλήθευσης για περισσότερη ασφάλεια.

Η εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων θα μπορούσε σύντομα να αποκτήσει μια νέα δυνατότητα για επαλήθευση. Θα ζητήσει έναν δεύτερο 6ψήφιο κωδικό ενώ εγγράφετε την εφαρμογή σε διαφορετική συσκευή.

Αυτή η νέα δυνατότητα θα εμποδίσει τους χρήστες να κλέψουν τους λογαριασμούς τους. Αυτή η δυνατότητα ασφαλείας θα είναι σύντομα διαθέσιμη για χρήστες Android και iOS Whatsapp Beta.

Το WhatsApp θα είναι η πρώτη εφαρμογή που θα αποκτήσει αυτήν τη δυνατότητα

Το WhatsApp εργάζεται σε διπλό κωδικό επαλήθευσης και περισσότερες δυνατότητες

Το Whatsapp συνεχίζει να βελτιώνει το απόρρητο και την ασφάλεια για τους χρήστες του. Πρόσφατα, η εταιρεία κυκλοφόρησε μια δυνατότητα προσαρμογής των ρυθμίσεων απορρήτου. Σε αυτό, οι χρήστες μπορούν να αποκλείσουν ορισμένα άτομα από το να δουν τις πληροφορίες μας. Στην έκδοση Web, επέκτεινε το Code Verify για να ελέγξει την ακεραιότητα του κώδικα.

Σύμφωνα με WABetaInfoΤο Whatsapp εργάζεται σε μια νέα δυνατότητα ασφαλείας για την προστασία των λογαριασμών των χρηστών από την κλοπή.

Το στιγμιότυπο οθόνης δείχνει ότι ένας αριθμός τηλεφώνου χρησιμοποιείται για τη σύνδεση σε διαφορετικό κινητό τηλέφωνο για την εγγραφή του λογαριασμού Whatsapp. Όταν αυτή η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη για τον ελεγκτή beta, όποιος προσπαθεί να συνδεθεί σε έναν λογαριασμό Whatsapp από άλλη συσκευή θα χρειαστεί έναν επιπλέον κωδικό επαλήθευσης για επιβεβαίωση.

Η εταιρεία φέρνει αυτήν τη δυνατότητα διπλού κωδικού επαλήθευσης λόγω της κλοπής των λογαριασμών. Πολλές φορές, οι χρήστες ξεγελιούνται από ψεύτικους λογαριασμούς ή συνδέσμους και δίνουν έναν 6ψήφιο κωδικό.

Μόλις συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Whatsapp με τον κωδικό της πρώτης προσπάθειας, η εφαρμογή θα ζητήσει έναν ακόμη 6ψήφιο κωδικό για να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Το δεύτερο κωδικό μήνυμα αποστέλλεται στον κάτοχο του αριθμού τηλεφώνου για να βεβαιωθεί ότι έχει συνδεθεί στον λογαριασμό του.

Με αυτό, οι άνθρωποι θα γνωρίζουν ότι κάποιος προσπαθεί να συνδεθεί στον λογαριασμό τους. Εάν υπάρχει κάποια απάτη, τότε δεν θα κοινοποιήσουν τον δεύτερο κωδικό επαλήθευσης.

Το Whatsapp θα είναι η πρώτη εφαρμογή που θα υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα. Πιστεύουμε ότι αυτός ο διπλός κωδικός επαλήθευσης θα είναι πραγματικά χρήσιμος για τους χρήστες. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα είναι υπό ανάπτυξη, οπότε πότε θα κυκλοφορήσει, δεν γνωρίζουμε.

Η εταιρεία κυκλοφορεί για κοινή χρήση αρχείων έως 2 GB στην beta έκδοση 2.22.13.6 του Android. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα δεν είναι ακόμη διαθέσιμη για όλους τους χρήστες, επομένως τώρα, οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται έγγραφα μόνο έως 100 MB.