Η Apple αυξάνει τα τέλη αντικατάστασης μπαταρίας για το iPhone 16 Pro

0
7
© nextpit

Η σειρά iPhone 16 διαθέτει μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας (εκτός από το μοντέλο Plus) και μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτισης. Ωστόσο, πέρα ​​από αυτές τις αναβαθμίσεις, φαίνεται ότι η αντικατάσταση της μπαταρίας έχει γίνει πιο ακριβή, ειδικά για τα μοντέλα iPhone 16 Pro.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς να ελέγξετε την κατάσταση της μπαταρίας του τηλεφώνου σας Android

Μεγαλύτερες μπαταρίες, αλλά πιο δαπανηρή η αντικατάσταση

Σύμφωνα με την ενημερωμένη σελίδα επισκευής και σέρβις iPhone της Apple (μέσω MacRumors), η εκτιμώμενη χρέωση αντικατάστασης μπαταρίας εκτός AppleCare+ για τα νέα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max είναι 119 $. Αυτή είναι μια αύξηση 20 $ (20%) από τη χρέωση 99 $ για το iPhone 15 και το iPhone 15 Pro (κριτική). Εν τω μεταξύ, το τέλος εξυπηρέτησης για το iPhone 16 και το iPhone 16 Plus παραμένει αμετάβλητο στα 99 $.

  • Μην χάσετε αυτό: Πώς να προπαραγγείλετε το νέο iPhone 16

Εκτός των ΗΠΑ, οι υψηλότερες χρεώσεις είναι εμφανείς και σε άλλες περιοχές. Για παράδειγμα, στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το εκτιμώμενο κόστος αντικατάστασης μπαταρίας για το μοντέλο iPhone 16 Pro (Max) αναγράφεται στα 139 €, σημαντικά υψηλότερο από 109 € του προηγούμενου μοντέλου.

Χρέωση αντικατάστασης μπαταρίας Apple iPhone 16 Pro Max

Κοστίζει περισσότερο η αντικατάσταση ή το σέρβις των μπαταριών στο νέο iPhone 16 Pro (Max). / © Apple

Παρά την αύξηση των τελών σέρβις, αυτό εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερο σε σύγκριση με παλαιότερα μοντέλα iPhone, όπως η σειρά iPhone 14, η οποία απαιτούσε σέρβις ολόκληρου του πίσω πλαισίου κατά την αντικατάσταση της μπαταρίας – κοστίζοντας σχεδόν τη μισή αξία μιας ολοκαίνουργιας συσκευής.

Το iPhone 16 έχει επανασχεδιάσει τα πακέτα μπαταριών

Ενώ η Apple δεν διευκρίνισε τον λόγο για την αύξηση της τιμής στο τέλος εξυπηρέτησης μπαταρίας του iPhone 16 Pro, εικάζεται ότι ο ενημερωμένος σχεδιασμός της μπαταρίας είναι ο κύριος παράγοντας. Η φετινή σειρά iPhone 16 φέρεται να διαθέτει ένα νέο μεταλλικό φύλλο γύρω από τις κυψέλες, βελτιώνοντας την απαγωγή θερμότητας, αλλά θα μπορούσε επίσης να γίνει πιο περίπλοκη η πρόσβαση.

Επιπλέον, όλα τα μοντέλα εκτός από το iPhone 16 Plus έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας, κάτι που μπορεί να είναι ένας άλλος παράγοντας στην χρέωση αντικατάστασης.

Φυσικά, εάν έχετε AppleCare+, η αντικατάσταση της μπαταρίας θα πρέπει να είναι δωρεάν, με μόνο ένα μικρό ασφάλιστρο να πληρωθεί. Ωστόσο, η Apple θα αντικαταστήσει την μπαταρία μόνο εάν η χωρητικότητά της πέσει κάτω από το 80% ή εάν υπάρξει οποιαδήποτε φυσική επιδείνωση.

Τα iPhone 16 και iPhone 16 Pro παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα και θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται αυτήν την εβδομάδα. Ως εκ τούτου, θα γνωρίζουμε την αιτία μόνο μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν τα βίντεο αποσυναρμολόγησης των νέων iPhone.

Αγοράζετε AppleCare+ όταν αγοράζετε ένα iPhone; Πώς εξυπηρετείτε το ακουστικό σας; Θέλουμε να ακούσουμε τις απαντήσεις σας στα σχόλια.

Μέσω: MacRumors
Πηγή:
Μήλο