Τα AirPods Pro 2 της Apple φέρνουν την επανάσταση στην τεχνολογία ακουστικών βαρηκοΐας με την έγκριση του FDA

0
9
© nextpit

Η φετινή εκδήλωση iPhone της Apple ήταν λίγο γεμάτη, με τα νέα AirPods 4 και επαναλαμβανόμενα AirPods Max. Εκτός από την ανανέωση των AirPods, η Apple εισήγαγε επίσης μια νέα λειτουργία ακουστικού βαρηκοΐας στο τρέχον AirPods Pro 2 που λέγεται ότι θα προστεθεί στο μέλλον μέσω ενημέρωσης λογισμικού μόλις λάβουν την έγκριση του FDA. Φαίνεται ότι δεν άργησε η Apple να λάβει την εξουσιοδότηση.

Ο Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ανακοίνωσε την Πέμπτη (μέσω TechCrunch) ότι έχει παραχωρήσει στον κατασκευαστή iPhone τη συσκευή λογισμικού βοηθημάτων ακοής χωρίς συνταγή γιατρού στο AirPods Pro 2 (αναθεώρηση). Αυτή η έγκριση σημαίνει ότι η Apple μπορεί να στείλει ένα νέο υλικολογισμικό στο τρέχον AirPods Pro 2 που θα τα μετατρέψει ως συσκευές ακοής.

Είναι η πρώτη στο είδος της έγκριση μιας συσκευής λογισμικού κλινικής ποιότητας σε καταναλωτικά προϊόντα, ιδίως σε ακουστικά σύμφωνα με τον FDA. Η νέα λειτουργία ακουστικού βαρηκοΐας έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους κωφούς χρήστες 18 ετών και άνω με ήπια έως μέτρια επιδείνωση της ακοής.

Πώς λειτουργεί η νέα λειτουργία ακουστικού βαρηκοΐας των AirPods

Κατά τη ρύθμιση, οι χρήστες πρέπει να κάνουν ένα σύντομο τεστ ακοής χρησιμοποιώντας τα AirPods σε συνδυασμό με ένα iPhone, το οποίο θα κάνει σάρωση για τυχόν απώλεια ακοής. Μόλις εντοπιστεί απώλεια ακοής, θα δημιουργηθεί ένα νέο προφίλ ήχου στο οποίο θα βασιστούν οι ρυθμίσεις ήχου και έντασης. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα του τεστ ακοής από την εφαρμογή Health στο ακουστικό.

Το Apple AirPods Pro 2 αποκτά μια νέα λειτουργία λειτουργίας βοηθήματος ακοής

Η χρήση της λειτουργίας ακουστικού βαρηκοΐας απαιτεί από τους χρήστες να πραγματοποιήσουν ένα τεστ ακοής χρησιμοποιώντας το AirPods Pro 2 και ένα iPhone. / © Apple

Παρά το γεγονός ότι μία από τις παραλλαγές του AirPods Pro 4 υποστηρίζει ANC, μόνο τα AirPods Pro 2 πιστοποιήθηκαν επί του παρόντος για αυτό το χαρακτηριστικό. Ωστόσο, σημειώθηκε ότι η Apple θα μπορούσε να ενεργοποιήσει τη ζωτική λειτουργία σε μελλοντικά μοντέλα AirPods.

Σύμφωνα με φήμες, η Apple πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του AirPods Pro 3 έως το 2025, επομένως είναι πιθανό αυτά τα μη ανακοινωθέντα AirPods να σχεδιάζονται να επωφεληθούν από αυτήν τη δυνατότητα προσβασιμότητας στη συνέχεια.

Εκτός από τη νέα λειτουργία ακουστικού βαρηκοΐας, η Apple προσθέτει επίσης μια λειτουργία προστασίας ακοής που είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Αυτό θα συμβάλει στην προστασία της ακοής των χρηστών σε θορυβώδη περιβάλλοντα όπως μια συναυλία ή ένα εργοστάσιο, ενεργοποιώντας την παθητική απομόνωση θορύβου.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για αυτές τις νέες δυνατότητες των AirPods; Ανυπομονούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας για αυτό.

Μέσω: Τεχνική κρίση
Πηγή:
FDA