Το Rivals AirTag της Google με το μεγαλύτερο δίκτυο παρακολούθησης αντικειμένων

0
13
© Chipolo

Η Google ανακοίνωσε την απάντηση του Android στο Apple AirTag πριν από σχεδόν ένα χρόνο. Τώρα, όλα τα κομμάτια μπαίνουν στη θέση τους καθώς ανακοινώθηκαν οι πρώτες συμβατές συσκευές, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας ιχνηλατών στοιχείων της Chipolo Point.

Δημοφιλείς από το Tile, αυτοί οι ιχνηλάτες αντικειμένων δημιουργούν ένα δίκτυο συσκευών που χρησιμοποιούν τεχνολογία Bluetooth για να βρίσκουν χαμένα αντικείμενα, όπως τσάντες, κλειδιά, κατοικίδια και άλλα. Ωστόσο, διαφορετικά από τα τρέχοντα προγράμματα παρακολούθησης αντικειμένων στο Android – όπως το Galaxy SmartTag nextpit που δοκιμάστηκε στα τέλη του 2023 και μερικά άλλα, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Tile – το νέο δίκτυο της Google δεν συνδέεται με μια συγκεκριμένη μάρκα τηλεφώνων ή μια εφαρμογή.

Apple AirTag

Το Apple AirTag είναι αυτή τη στιγμή το πιο δημοφιλές tracker αντικειμένων και αυτό με το μεγαλύτερο δίκτυο. / © nextpit

Το νέο Find My Network μπορεί να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε τηλέφωνο με Android 9 ή νεότερο και στην απαραίτητη έκδοση των Υπηρεσιών Google Play, καθιστώντας το δυνητικά το μεγαλύτερο ανώνυμο δίκτυο παρακολούθησης από την αρχή.

Χρησιμοποιήσαμε το “νέο” επειδή η υπηρεσία και η εφαρμογή ήταν ήδη διαθέσιμα, αλλά μόνο για την παρακολούθηση συσκευών με Wi-Fi ή συνδεσιμότητα κινητής τηλεφωνίας, όπως τηλέφωνα, tablet και smartwatches. Η Google ανακοίνωσε για πρώτη φορά το οικοσύστημα παρακολούθησης αντικειμένων κατά τη διάρκεια του Google I/O 2023, αλλά η κυκλοφορία του καθυστέρησε όταν η Google και η Apple υπέγραψαν μια συνεργασία για την εφαρμογή μιας καθολικής λειτουργίας κατά της καταδίωξης.

Google I/O Opening Keynote

Οι χρήστες Android θα ειδοποιηθούν για ένα AirTag που τους ακολουθεί. / © Google

Ενώ το AirTags δεν θα είναι συμβατό με τηλέφωνα Android (και αντίστροφα), ένα iPhone θα μπορεί να ανιχνεύσει έναν “Android tracker” που ακολουθεί το τηλέφωνο και να προειδοποιήσει τον χρήστη. Το ίδιο συμβαίνει και στα τηλέφωνα Android με AirTag. Η Apple, ωστόσο, άρχισε να προσθέτει υποστήριξη για τη δυνατότητα μόνο στο iOS 17.5, το οποίο είναι ακόμα σε δοκιμή από την ώρα της δημοσίευσης.

Τα δομικά στοιχεία στο Android είναι ήδη στη θέση τους, όπως φαίνεται στα παρακάτω στιγμιότυπα οθόνης που λαμβάνονται από ένα Pixel 7a που εκτελεί την προεπισκόπηση ανάπτυξης Android 15. Η Google προφανώς ενεργοποίησε την επιλογή λίγο νωρίς την περασμένη Πέμπτη (4), αλλά το μενού εξαφανίστηκε λίγο μετά στη δοκιμαστική συσκευή του nextpit.

Στιγμιότυπα οθόνης από το μενού Ρυθμίσεις Εύρεση των συσκευών μου

Η παρακολούθηση αντικειμένων μπορεί να ενεργοποιηθεί/απενεργοποιηθεί στο μενού «Βρείτε τις συσκευές σας εκτός σύνδεσης». / © nextpit

Chipolo Point

Ένας από τους πρώτους ιχνηλάτες αντικειμένων που είναι συμβατοί με το Find My Network είναι η οικογένεια Point της Chipolo. ο Οι ιχνηλάτες ανακοινώθηκαν αρχικά τον Μάιο του 2023 αλλά καθυστέρησαν ενώ η Google και η Apple είχαν συνομιλίες διαλειτουργικότητας.

Ο ιχνηλάτης αντικειμένων Chipolo One Point είναι συνδεδεμένος σε μια αποσκευή

Το One Point έχει μια πιο παραδοσιακή μορφή μπρελόκ. / © Chipolo

Διαθέσιμα τόσο σε μεγέθη μπρελόκ (One Point) όσο και σε μεγέθη κάρτας (Card Point), τα trackers προστίθενται εύκολα στον Λογαριασμό Google χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Fast Pair. Ο εντοπισμός του ιχνηλάτη γίνεται χρησιμοποιώντας το Η εφαρμογή Find My Device. Η εφαρμογή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να κάνει ένα ηχητικό σήμα κοντινής παρακολούθησης και ένας ενιαίος ιχνηλάτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διαφορετικούς λογαριασμούς Google—π.χ. για να βρείτε μια τσάντα ενώ ταξιδεύετε.

Σημείο κάρτας Chipolo μέσα σε κάτοχο διαβατηρίου

Το Card Point έχει ένα λεπτό προφίλ σχεδιασμένο για να χωράει σε πορτοφόλι. / © Chipolo

Και οι δύο ιχνηλάτες Chipolo έχουν βαθμολογία IPX5 έναντι πιτσιλίσματος νερού και ενώ το One Point χρησιμοποιεί αντικαταστάσιμη μπαταρία, το Card Point έχει σταθερή μπαταρία με διάρκεια ζωής δύο ετών σύμφωνα με την Chipolo. ΕΝΑ Η εξαντλημένη κάρτα μπορεί να επιστραφεί για έκπτωση 50% σε νέο μοντέλοτο οποίο είναι μια ατυχής αντιστάθμιση για τη λεπτή σχεδίαση που είναι φιλική προς το πορτοφόλι.

Σε σύγκριση με το Apple AirTag ή το Galaxy SmartTag 2, η πρώτη γενιά ανιχνευτών Android δεν περιλαμβάνει λειτουργίες όπως UWB για ακριβή πλοήγηση, εντοπισμό του τηλεφώνου χρησιμοποιώντας ένα κουμπί στον ιχνηλάτη ή ειδοποιήσεις εκτός εύρους.

Οι ιχνηλάτες Chipolo Point είναι διαθέσιμοι για προπαραγγελία, με αποστολές προγραμματισμένες για τις 27 Μαΐου.

Θα θέλατε να μας δείτε να δοκιμάζουμε τους νέους ιχνηλάτες αντικειμένων; Ποια χαρακτηριστικά πιστεύετε ότι είναι τα πιο σημαντικά όταν αγοράζετε ένα; Μοιραστείτε τις απόψεις σας στα σχόλια παρακάτω!