Το One UI 7 έχει καθυστερήσει, αλλά εδώ είναι μεγάλες νέες αλλαγές και δυνατότητες

0
2
© nextpit

Το φετινό συνέδριο προγραμματιστών Samsung ξεκίνησε στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Ένα από τα κυριότερα σημεία της εκδήλωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι το One UI 7, το οποίο είναι η επόμενη μεγάλη ενημέρωση που βασίζεται στο Android 15. Ωστόσο, φαίνεται ότι όλες οι μεγάλες αλλαγές που προεπισκόπησης επισκιάζονται από την ημερομηνία κυκλοφορίας του υλικολογισμικού που αναμένεται τώρα να φτάσει στο κοινό στις αρχές του 2025.

Όπως διευκρινίστηκε, η Samsung θα συνεχίσει να κυκλοφορεί το One UI 7 αλλά σε beta στους προγραμματιστές κάποια στιγμή τον Οκτώβριο. Η οριστική έκδοση της ενημέρωσης λέγεται ότι θα είναι έτοιμη μόνο μέχρι την κυκλοφορία του Galaxy S25. Έτσι, λαμβάνοντας ως σημείο αναφοράς την κυκλοφορία του Galaxy S24, η κυκλοφορία θα γίνει τον Ιανουάριο, εκτός εάν η Samsung έχει κάποιες εκπλήξεις για το τέλος του 2024.

Ακόμα κι έτσι, δεν είναι ακόμη σαφές εάν θα υπάρξουν εμπόδια κατά τη φάση beta του One UI 7 που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω αναβολές.

Γιατί η Samsung καθυστερεί τη διαθεσιμότητα της ενημέρωσης One UI 7: Αλλαγές και AI

Νέα διεπαφή

Η Samsung δεν είναι φωνητική ως προς τους λόγους για την καθυστέρηση εδώ. Ωστόσο, αυτό πιθανότατα οφείλεται στο επερχόμενο λογισμικό που εισάγει σημαντικές αλλαγές, όπως μια ανανεωμένη ενότητα γρήγορων ρυθμίσεων με επανατοποθετημένα στοιχεία ελέγχου και συντομεύσεις. Επιπλέον, οι γρήγορες ρυθμίσεις θα χωριστούν τώρα από τον πίνακα ειδοποιήσεων παρόμοια με αυτά που έχει υιοθετήσει η Xiaomi στο HyperOS.

One UI 7 διεπαφή στο Galaxy S24 Ultra

Το One UI 7 γίνεται προεπισκόπηση στο συνέδριο προγραμματιστών της Samsung, εμφανίζοντας έναν επανασχεδιασμένο πίνακα γρήγορων ρυθμίσεων / © Sammy Guru

Το One UI 7 φαίνεται επίσης ότι διαθέτει μια ολόκληρη ανανέωση στη διεπαφή χρήστη, όπως μια νέα σχεδίαση εικονιδίων εφαρμογής και γραμματοσειρά. Ταυτόχρονα, ολόκληρες οι Ρυθμίσεις θα λάβουν επίσης μια μεγάλη αλλαγή ως προς το πώς μοιάζουν τα μενού και τα εικονίδια.

Galaxy Avatar και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

Εκτός από τις τροποποιήσεις στη διεπαφή, η Samsung θα συνεχίσει να ενσωματώνει το Generative AI με το One UI 7, κάτι που είναι αρκετά αναμενόμενο. Μεταξύ αυτών που επιβεβαιώθηκαν είναι το νέο Galaxy Avatar που θα προσφέρει εξατομικευμένα avatar και αυτοκόλλητα συγκρίσιμα με το AI Genmoji της Apple.

Υπάρχει επίσης νέα διαχείριση μπαταρίας εδώ, η οποία θα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτιστοποίηση της χρήσης του συστήματος και της ενέργειας με βάση τις συνήθειες και τα πρότυπα των χρηστών για καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αυτό θα μπορούσε να καλύψει και τα μοτίβα φόρτισης του χρήστη για να προστατεύσει τη μακροζωία των κυττάρων.

Galaxy AI 2.0 και πιο έξυπνος βοηθός Bixby

Η Samsung υποστηρίζει ότι το One UI 7 θα περιλαμβάνει την έκδοση 2.0 του Galaxy AI. Αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσει πιο ικανά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και θα τα ενσωματώσει σε βάθος στις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της. Η ενσωμάτωση θα πρέπει να βελτιωθεί και να προσθέσει νέες δυνατότητες στη Συλλογή, την Κάμερα, τα εργαλεία επεξεργασίας και πολλά άλλα.

Ο ίδιος ο βοηθός της εταιρείας, Bixby, πρόκειται να λάβει επίσης σημαντική ώθηση. Με το One UI 7, το Bixby θα διαθέτει πιο ακριβή φωνητική αναγνώριση και θα υποστηρίζει σύνθετες εντολές και διαδικασίες κατανοώντας καλύτερα το περιβάλλον και το τι εμφανίζεται στην οθόνη.

Android 15 και συμβατότητα

Ως συνήθως, το One UI 7 θα πρέπει να περιλαμβάνει τις συνήθεις αλλαγές και λειτουργίες που υπάρχουν στο Android 15, συμπεριλαμβανομένης της βελτιστοποιημένης διεπαφής χρήστη για συσκευές μεγάλης οθόνης, βελτιώσεων στο απόρρητο και την ασφάλεια και υποστήριξη εγγενούς δορυφορικής συνδεσιμότητας.

Η Samsung δεν έχει διευκρινίσει ακόμη ποια smartphone Galaxy και tablet Galaxy θα είναι συμβατά με το One UI 7. Αλλά θα μπορούσαμε να περιμένουμε ότι η λίστα θα αποκαλυφθεί μόλις ξεκινήσει το πρόγραμμα beta, το οποίο θα περιλαμβάνει τη σειρά Galaxy S24, τη σειρά Galaxy Tab S10, το Galaxy S24 FE , Galaxy Z Fold 6 (κριτική) και Galaxy Z Flip 6 (κριτική).

Πιστεύετε ότι θα είναι λογικό η Samsung να καθυστερήσει την ενημέρωση; Πείτε μας τις σκέψεις σας στα σχόλια.