Προσδιορισμός τραγουδιών στο Android: Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αναζήτησης νέου τραγουδιού

0
38
© nextpit

Πρόσφατα, η Google έδωσε στη λειτουργία αναγνώρισης τραγουδιών του Android μερικές αναβαθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης με το Circle to Search. Αν και αυτό ενισχύει τη χρηστικότητα, εξακολουθεί να απαιτεί από τους χρήστες λίγα πατήματα στην εφαρμογή Google ή στο γραφικό στοιχείο αναζήτησης. Αλλά με την πιο πρόσφατη εφαρμογή Google, το εργαλείο είναι πλέον προσβάσιμο απευθείας από τις γρήγορες ρυθμίσεις για ακόμα πιο εύκολη πρόσβαση. Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη λειτουργία Αναζήτηση τραγουδιού.

  • Αξίζει να διαβάσετε: Πώς να αναγνωρίσετε τραγούδια σε iPhone ή Apple Watch

Στην τελευταία έκδοση beta της εφαρμογής Google, η Google έχει προσθέσει ένα κουμπί συντόμευσης για την Αναζήτηση τραγουδιού στις γρήγορες ρυθμίσεις. Όπως και με τα άλλα υπάρχοντα πλακίδια, οι χρήστες μπορούν να αναδιατάξουν και να προσθέσουν την εναλλαγή Αναζήτηση τραγουδιού στον πίνακα γρήγορων ρυθμίσεων για ταχύτερη πρόσβαση.

Πώς να αποκτήσετε το στοιχείο ελέγχου Αναζήτηση τραγουδιού μέσω της beta της εφαρμογής Google

Το νέο πλακίδιο Αναζήτησης τραγουδιού είναι διαθέσιμο στην τελευταία έκδοση beta της εφαρμογής Google, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να εγγραφείτε στο πρόγραμμα beta εάν θέλετε να το δοκιμάσετε πριν από τη σταθερή κυκλοφορία. Δείτε πώς μπορείτε να εγγραφείτε στην έκδοση beta της εφαρμογής Google.

  1. Επισκεφθείτε το πρόγραμμα δοκιμών συμμετοχής στον ιστότοπο του Play Store για εγγραφή.
  2. Πατήστε Γίνετε δοκιμαστής.
    1. Εάν απαιτείται, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google.
  3. Μεταβείτε στο Play Store και εγκαταστήστε το πιο πρόσφατο Εφαρμογή Google.

Η εφαρμογή και η δυνατότητα δοκιμάστηκαν στο Google Pixel 9 (αναθεώρηση), στο Samsung Galaxy A54 και στο Samsung Galaxy Z Fold 5, επομένως θα πρέπει να λειτουργούν με τις περισσότερες συσκευές Android ανεξάρτητα από τη μάρκα και το μοντέλο.

Πώς να προσαρμόσετε και να προσθέσετε την Αναζήτηση τραγουδιού στις γρήγορες ρυθμίσεις σας

Αφού κατεβάσετε και εγκαταστήσετε την εφαρμογή Google (Beta), μπορείτε να κατευθυνθείτε απευθείας για να αρχίσετε να προσαρμόζετε τις γρήγορες ρυθμίσεις σας για να προσθέσετε το γραφικό στοιχείο Αναζήτηση τραγουδιού. Ακολουθεί ένας λεπτομερής οδηγός βήμα προς βήμα.

  1. Ξεκλειδώστε τη συσκευή σας Android.
  2. Σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης σας.
  3. Πατήστε το κουμπί επεξεργασίας (συνήθως ένα στυλό ή ένα γρανάζι) για να προσαρμόσετε τις γρήγορες ρυθμίσεις σας.
  4. Επιλέξτε ποιο πλαίσιο θα επεξεργαστείτε μεταξύ των επιλογών πάντα εμφάνισης και των επιλογών επέκτασης.
  5. Από το μενού συντόμευσης, επιλέξτε το πλακίδιο Αναζήτηση τραγουδιού και σύρετέ το στον παραπάνω πίνακα.
  6. Πατήστε Τέλος για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Τώρα έχετε τη συντόμευση Αναζήτηση τραγουδιού στον πίνακα γρήγορων ρυθμίσεων. Μπορείτε να επανατοποθετήσετε περαιτέρω ή να μετακινήσετε το χειριστήριο αργότερα. Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να προσθέσετε το πλακίδιο Αναζήτηση τραγουδιού τόσο στον επάνω πίνακα όσο και στον αναπτυγμένο πίνακα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το στοιχείο ελέγχου Αναζήτηση τραγουδιού από την οθόνη κλειδώματος

Τώρα που έχετε προσθέσει το στοιχείο ελέγχου Αναζήτηση τραγουδιού στην οθόνη κλειδώματος, η πρόσβαση σε αυτό για αναζήτηση ή αναγνώριση αναπαραγωγής μουσικής στο παρασκήνιο είναι πολύ απλή. Ταυτόχρονα, χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία.

  1. Σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης σας.
    1. Λειτουργεί για κλειδωμένες οθόνες, αλλά θα χρειαστεί ξεκλείδωμα του τηλεφώνου μετά το επόμενο βήμα.
  2. Πατήστε στη συντόμευση Αναζήτηση τραγουδιού.
  3. Περιμένετε μέχρι το εργαλείο να ολοκληρώσει την αναζήτηση για ένα τραγούδι που ταιριάζει.
  4. Μόλις βρεθεί μια αντιστοιχία, θα κατευθυνθείτε σε ένα αποτέλεσμα αναζήτησης.

Η αναζήτηση ενός τραγουδιού μέσω του εργαλείου μπορεί να υποστηρίξει την αναγνώριση με βάση το βουητό και το σφύριγμα εκτός από το τραγούδι.

Εκτός από τον πίνακα γρήγορων ρυθμίσεων, οι χρήστες μπορούν να εκκινήσουν τη λειτουργία Αναζήτηση τραγουδιού από την εφαρμογή γραφικών στοιχείων αναζήτησης ή όταν χρησιμοποιούν τη λειτουργία Κύκλος σε Αναζήτηση. Συνολικά, η ενημέρωση κάνει την αναγνώριση τραγουδιών Android πιο ευέλικτη.

Έχετε προσπαθήσει να αναζητήσετε ένα τραγούδι ή μουσική μέσω της Αναζήτησης τραγουδιού στο παρελθόν; Ή προτείνετε εναλλακτικές όπως το Shazam; Μοιραστείτε την εμπειρία σας στα σχόλια.