Το iOS 18.1 Developer Beta της Apple φέρνει τη δυνατότητα εγγραφής κλήσεων

0
13

Πρόσφατα αναφέραμε ότι η Apple ενδέχεται να κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο σύστημα AI, “Apple Intelligence”, μέσω μιας σημαντικής ενημέρωσης λογισμικού τον Οκτώβριο, μετά τις αρχικές εκδόσεις του iOS 18 και του iPadOS 18 τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Η εγγραφή κλήσεων θα είναι διαθέσιμη στο iPhone με την κυκλοφορία του iOS 18.1

Οι δυνατότητες που τροφοδοτούνται από την Apple Intelligence έχουν διαχωριστεί από την αρχική κυκλοφορία του iOS, καθώς ο γίγαντας του Κουπερτίνο χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να δοκιμάσει λειτουργίες, να διορθώσει σφάλματα και να βελτιώσει τη σταθερότητα πριν τα κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό.

Εν τω μεταξύ, η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση beta για προγραμματιστές της ενημέρωσης iOS 18.1 με ένα αρχικό σύνολο λειτουργιών Apple Intelligence. Μια τέτοια λειτουργία είναι η νέα λειτουργία εγγραφής κλήσεων με τεχνητή νοημοσύνη που επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν και να μεταγράφουν τηλεφωνικές συνομιλίες.

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να καταγράφουν και να μεταγράφουν μια ζωντανή κλήση απευθείας από την εφαρμογή Τηλέφωνο, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους πρέπει να παρακολουθούν σημαντικές συζητήσεις συσκέψεων, συνεντεύξεις ή προσωπικές κλήσεις.

Μετά την ενημέρωση στο iOS 18.1, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν την εγγραφή στο iPhone τους όταν απαντούν ή πραγματοποιούν κλήσεις. Για να το κάνουν αυτό, μπορούν να πατήσουν το νέο κουμπί “εγγραφή” στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.

Μόλις ενεργοποιηθεί η εγγραφή κλήσης, όλα τα μέρη στην κλήση θα ειδοποιηθούν ότι μια εγγραφή βρίσκεται σε περίοδο σύνδεσης μέσω ενός ηχητικού μηνύματος “Αυτή η κλήση θα καταγραφεί” για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση ή ανεπιθύμητες εκπλήξεις. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει διάλογος επιβεβαίωσης, όποιο άτομο δεν θέλει να ηχογραφηθεί θα πρέπει να κλείσει το τηλέφωνο στην κλήση.

Μόλις ολοκληρωθεί η κλήση, το αρχείο ήχου μεταγράφεται αυτόματα και αποθηκεύεται στην εφαρμογή Σημειώσεις, κάτι που συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο. Οι χρήστες μπορούν να ανοίξουν την εφαρμογή Σημειώσεις για να ακούσουν ξανά ηχογραφημένες τηλεφωνικές κλήσεις, να προβάλουν μια πλήρη μεταγραφή και να λάβουν μια σύνοψη της κλήσης που δημιουργείται από AI χωρίς να χρειάζεται να ακούσουν εκ νέου μακροσκελείς μεταγραφές.

Επιπλέον, οι ηχητικές μεταγραφές θα είναι διαθέσιμες σε πολλές γλώσσες, όπως αγγλικά (ΗΠΑ, Η.Β., Αυστραλία, Καναδάς, Ινδία, Ιρλανδία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη), Μανδαρινικά Κινεζικά (ηπειρωτική Κίνα, Ταϊβάν), Καντονέζικα (ηπειρωτική Κίνα, Χονγκ Κονγκ) , Γαλλικά (Γαλλία), Γερμανικά (Γερμανία), Ιαπωνικά (Ιαπωνία), Πορτογαλικά (Βραζιλία) και Ισπανικά (ΗΠΑ, Μεξικό, Ισπανία).

Αν και η έκδοση beta για προγραμματιστές iOS 18.1 είναι διαθέσιμη για δοκιμή σε όλα τα κατάλληλα μοντέλα iPhone, οι λειτουργίες Apple Intelligence είναι αποκλειστικά για μοντέλα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, iPad και Mac με τσιπ M1 ή νεότερα.

Άλλες λειτουργίες Apple Intelligence στην έκδοση beta για προγραμματιστές iOS 18.1 περιλαμβάνουν ένα ανανεωμένο Siri, βελτιωμένα εργαλεία γραφής, περιλήψεις email στην εφαρμογή Mail και αναζήτηση φωτογραφιών σε φυσική γλώσσα.