Το Android 15 μπορεί να έρθει με λειτουργία όπως η λειτουργία Samsung DeX για Pixel

0
12
© nextpit

Τα smartphone και τα tablet της Samsung διαθέτουν εδώ και καιρό τη λειτουργία DeX που μετατρέπει αυτές τις συσκευές σε μίνι υπολογιστή απλώς συνδέοντάς τον σε οθόνη ή τηλεόραση και αξεσουάρ. Στο Android, υπάρχει ένα συγκρίσιμο εργαλείο που ονομάζεται λειτουργία επιφάνειας εργασίας, αλλά έχει πολύ περιορισμένες λειτουργίες και είναι διαθέσιμο μόνο για προγραμματιστές. Η Google θα μπορούσε κάλλιστα να φέρνει μια αναβαθμισμένη έκδοση αυτού και θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ευρέως σε συσκευές Pixel και μη Galaxy μέσω του λειτουργικού συστήματος Android 15.

Βελτιωμένη λειτουργία επιφάνειας εργασίας για Android

Όπως ανακαλύφθηκε στην ενημέρωση Android 14 QPR3 Beta 2.1, μια νέα έκδοση της λειτουργίας επιφάνειας εργασίας εντοπίστηκε από τον προγραμματιστή Mishaal Rahman (μέσω του Android Authority). Ο προγραμματιστής κατάφερε επίσης να ενεργοποιήσει ορισμένες νέες δυνατότητες και αλλαγές σε αυτό.

Μετά τη δοκιμή, δείχνει ότι υπάρχουν πλέον περισσότερες ευελιξίες κατά την ελεύθερη μετακίνηση και αλλαγή μεγέθους εφαρμογών που εκτελούνται που παρουσιάζονται σε προβολή παραθύρου ή καρτέλας. Οι χρήστες μπορούν να βρουν κουμπιά συντόμευσης για επιλογές όπως διαχωρισμός, πλήρης οθόνη και προσαρμοσμένες προβολές. Ταυτόχρονα, η εμπειρία φαίνεται να είναι πιο ρευστή και βελτιστοποιημένη, η οποία λειτουργούσε σε ένα Pixel 8 Pro (αναθεώρηση).

Η νέα βελτιωμένη λειτουργία επιφάνειας εργασίας της Google στο Android 15

Η νέα λειτουργία επιφάνειας εργασίας μπορεί να ενεργοποιηθεί στην τελευταία ενημέρωση Android 14 QPR3 Beta 2.1. / © Android Authority

Δεν αποτελεί ακόμη εναλλακτική για τη λειτουργία Samsung DeX

Παρά τις βελτιώσεις, ωστόσο, η ενσωματωμένη λειτουργία επιτραπέζιου υπολογιστή απέχει ακόμα πολύ από το επίπεδο του DeX της Samsung ή του Ready For mobile της Motorola. Για παράδειγμα, λέει ότι η λειτουργία επιφάνειας εργασίας του Android είναι συμβατή μόνο με μερικά αξεσουάρ πληκτρολογίου και ποντικιού. Επιπλέον, πολλές από αυτές τις λειτουργίες πληκτρολογίου δεν υποστηρίζονται, ενώ ο αριθμός των εφαρμογών Android που λειτουργούν είναι επίσης αραιός.

Αυτήν τη στιγμή, εικάζεται ότι η Google μπορεί να στείλει την οριστική έκδοση της νέας λειτουργίας επιφάνειας εργασίας στο Android 15 και ότι η σειρά Pixel 9 μπορεί να είναι η πρώτη που θα την εκμεταλλευτεί. Είναι επίσης πιθανό αυτό να πέσει στα παλαιότερα μοντέλα Pixel, όπως το Pixel 8 και το Pixel 8 Pro, όπως προτείνεται από την ενεργοποίηση της λειτουργίας εξωτερικής οθόνης από τα εν λόγω ακουστικά. Ομοίως, περισσότεροι κατασκευαστές θα μπορούσαν επίσης να υιοθετήσουν το εργαλείο στο μέλλον.

Η Google επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιήσει το συνέδριο προγραμματιστών I/O 2024 στις 10 Μαΐου, όταν θα πρέπει να ανακοινώσει επίσημα και να κάνει προεπισκόπηση του επόμενου μεγάλου λειτουργικού συστήματος Android. Το mid-range τηλέφωνο Pixel 8a της εταιρείας αναμένεται επίσης να κάνει το ντεμπούτο του στο συνέδριο.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη νέα λειτουργία επιφάνειας εργασίας Android; Πιστεύετε ότι η Google έχει καθυστερήσει στην ανάπτυξη πρόσφατων επαναλήψεων του Android OS; Ας συζητήσουμε τις απαντήσεις σας στα σχόλια.

Πηγή:
Android Authority