Το νέο Hybrid Wear OS της Google θα μπορούσε να προσφέρει εκπληκτική διάρκεια ζωής μπαταρίας

0
14
© nextpit

Τα έξυπνα ρολόγια σήμερα έχουν μετατραπεί από ένα βασικό πρόγραμμα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης που μπορεί να μετρήσει τον αριθμό των βημάτων που κάνετε σε μια μέρα σε μια προηγμένη συσκευή που μπορεί να ανιχνεύσει ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς ή ακόμα και να εκτελέσει πολύπλοκες εργασίες. Ωστόσο, ένα πράγμα που οι κατασκευαστές δεν έχουν βελτιώσει πολύ με τα χρόνια είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αυτών των φορητών συσκευών. Η OnePlus και η Google εργάζονται σε αυτήν τη λύση παρουσιάζοντας μια νέα «υβριδική» διεπαφή Wear OS που θα κάνει το ντεμπούτο της στο OnePlus Watch 2.

  • Μην το χάσετε: Τα καλύτερα smartwatches που μπορείτε να αγοράσετε το 2024

Το OnePlus Watch 2 (ανασκόπηση) που κυκλοφόρησε στο MWC είναι μια σημαντική αναβάθμιση σε πολλούς τομείς σε σύγκριση με το πρώτο smartwatch από την κινεζική μάρκα. Μεταξύ των σημαντικότερων αναβαθμίσεων είναι η πιο στιβαρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartwatch, η οποία διαφημίζεται ότι διαρκεί έως και 100 ώρες σε έξυπνη λειτουργία.

Ενώ η συνάδελφός μας Camila δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει την πλήρη κριτική του Watch 2, η υποσχόμενη αντοχή είναι ήδη αισθητή κατά τις πρώτες ημέρες της αναθεώρησής της, με τη συσκευή να επιβιώνει έως και 2 ημέρες με λίγο χυμό να περισσέψει. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τους περισσότερους ανταγωνιστές της, ακόμη και με το Pixel Watch 2 της Google (αναθεώρηση).

Τι είναι το υβριδικό περιβάλλον εργασίας Wear OS;

Μεγάλο μέρος της αύξησης της διάρκειας ζωής της μπαταρίας στο OnePlus Watch 2 πιστώνεται στη νέα υβριδική διεπαφή Wear OS στην οποία εκκινεί η συσκευή. Το υβριδικό τμήμα σημαίνει ότι το Watch 2 λειτουργεί με δύο λειτουργικά συστήματα και είναι εξοπλισμένο με δύο chipset.

Βασικά, το Watch 2 βασίζεται στο Wear OS 4 σε συνδυασμό με το κύριο Snapdragon W5 SoC που χαρακτηρίζεται ως AP ή επεξεργαστής εφαρμογών για τη διαχείριση πιο εντατικών εργασιών. Εν τω μεταξύ, άλλες εργασίες διεκπεραιώνονται από το RTOS, το ιδιόκτητο λειτουργικό σύστημα της OnePlus, το οποίο είναι σε συνδυασμό με έναν συμεπεξεργαστή χαμηλής κατανάλωσης BES 2700.

Λειτουργία Hybrid Interface του OnePlus Watch 2

Μια ματιά στην υβριδική λειτουργία του OnePlus Watch 2 με δύο λειτουργικά συστήματα και δύο επεξεργαστές. Οι ειδοποιήσεις διαχειρίζονται από RTOS και μονάδα μικροελεγκτή ή συνεπεξεργαστή. / © OnePlus

Όπως σημείωσε η OnePlus, τις περισσότερες φορές, όταν το OnePlus Watch 2 βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής ή εκτελεί ελαφριές εργασίες, όπως καρδιακούς παλμούς, ανίχνευση ύπνου και εμφάνιση προσόψεων ρολογιών πρώτου κατασκευαστή, το RTOS και ο συνεπεξεργαστής θα ξεκινήσουν. Από την άλλη πλευρά, το Snapdragon W5 ενεργεί μόνο σε περιπτώσεις όπως η εκκίνηση εφαρμογών, η διαχείριση προσόψεων ρολογιών και επιπλοκών τρίτων και κλήσεις Bluetooth.

Πώς λειτουργεί η υβριδική διεπαφή Wear OS στο OnePlus Watch 2

Λειτουργίες του OnePlus Watch 2: Οι περισσότερες ελαφριές εργασίες διαχειρίζονται από τον συμεπεξεργαστή και με τις εντατικές από το Snapdragon W5 SoC. / © OnePlus

Η μέθοδος στην πραγματικότητα δεν είναι νέα, καθώς η Google και άλλοι OEM όπως η Samsung έχουν χρησιμοποιήσει μια προσέγγιση dual-chipset τα τελευταία χρόνια. Με την υβριδική διεπαφή Wear OS, η μετάβαση μεταξύ των δύο επεξεργαστών και κατά τη διάρκεια της εναλλαγής λειτουργικού συστήματος είναι πιο απρόσκοπτη και βελτιστοποιημένη. Ομοίως, διεύρυνε επίσης το εύρος εργασίας του δευτερεύοντος λειτουργικού συστήματος και του επεξεργαστή, καλύπτοντας περισσότερες λειτουργίες που στη συνέχεια συμβάλλουν στην εξοικονόμηση περισσότερης ενέργειας μακροπρόθεσμα.

  • Διαβάστε επίσης: Κορυφαίες συμβουλές και κόλπα για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Galaxy Watch της Samsung

Θα υιοθετήσουν άλλοι κατασκευαστές smartwatch την υβριδική διεπαφή Wear OS;

Με βάση όσα γνωρίζουμε, η υβριδική διεπαφή πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και από άλλες μάρκες. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα έξυπνα ρολόγια θα λάβουν επίσης παρόμοια πολλά υποσχόμενη διάρκεια μπαταρίας με το OnePlus Watch 2. Ίσως, θα το δούμε να έρχεται στο Google Pixel Watch 3 ή στο επερχόμενο Galaxy Watch 7 της Samsung.

Πιστεύετε ότι θα δούμε περισσότερους κατασκευαστές να παρουσιάζουν έξυπνα ρολόγια που τροφοδοτούνται από την υβριδική διεπαφή Wear OS φέτος; Ποιες είναι οι σκέψεις σας για αυτήν τη νέα εξέλιξη από την Google; Μας αρέσει να ακούμε τη γνώμη σας.