Τα ακουστικά Meta Quest μπορούν πλέον να αναπαράγουν χωρικά βίντεο από το iPhone 15 Pro

0
12
© nextpit

Αποδεικνύεται ότι το premium Vision Pro της Apple δεν είναι το μόνο φορετό που μπορεί να εκμεταλλευτεί τα εγγεγραμμένα χωρικά βίντεο από τα iPhone. Η Meta κυκλοφόρησε σήμερα την ενημέρωση Quest v62 στα αυτόνομα ακουστικά VR και XR. Μαζί με τις λίγες αξιοσημείωτες αλλαγές που έρχονται με την ενημέρωση είναι η υποστήριξη για άνοιγμα και αναπαραγωγή χωρικών ή τρισδιάστατων βίντεο που έχουν εγγραφεί από τα μοντέλα iPhone 15 Pro (αναθεώρηση) σε ακουστικά Meta.

Παίξτε χωρικά βίντεο iPhone σε ακουστικά Meta Quest

Η Meta λέει ότι οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Meta Quest για κινητά στο iPhone 15 Pro ή το iPhone 15 Pro Max για να ανεβάσουν χωρικές εγγραφές βίντεο που θα μετατραπούν και θα αποθηκευτούν στο χώρο αποθήκευσης cloud. Μετά τη μεταφόρτωση, μπορούν να πλοηγηθούν στη Διαχείριση αρχείων στο σετ μικροφώνου-ακουστικού Meta Quest για να επιλέξουν και να παίξουν ένα χωρικό βίντεο. Οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στις ηχογραφήσεις από την εφαρμογή γκαλερί.

Η χωρική αναπαραγωγή βίντεο είναι συμβατή με το Meta Quest 2, το Quest 3 (κριτική) και το Quest Pro (κριτική).

Άλλες νέες δυνατότητες στην ενημέρωση Meta Quest v62

Υπάρχουν και άλλες νέες δυνατότητες με ετικέτα την πιο πρόσφατη ενημέρωση του Quest. Στο τμήμα τυχερών παιχνιδιών, το πρόγραμμα περιήγησης Meta’s Quest μπορεί πλέον να υποστηρίξει εξωτερικά χειριστήρια παιχνιδιών, όπως παιχνίδια PlayStation και Xbox. Η εταιρεία βελτιώνει επίσης την εμπειρία με τα χειριστήρια PS5 Dual Sense και PS4 Dual Shock του PlayStation όταν παίζετε παιχνίδια στα ακουστικά.

Το Meta προσθέτει μια νέα κίνηση για να αποκτήσετε πρόσβαση στο γρήγορο μενού και να κεντράρετε ξανά την οθόνη. Αρχικά, πρέπει να τοποθετήσετε την παλάμη σας που είναι στραμμένη προς το μέρος σας και είναι ορατή. Στη συνέχεια, μπορείτε να εκτελέσετε ένα σύντομο ή μεγάλο τσίμπημα, με ισοδύναμες ενέργειες όπως το άνοιγμα ή το κλείσιμο του μενού Γρήγορες ενέργειες ή το κεντράρισμα της οθόνης, αντίστοιχα.

Η νέα ενημέρωση v62 του Meta Quest προσθέτει χειρονομία τσιμπήματος

Η ενημέρωση του Meta’s Quest v62 προσθέτει μια κίνηση τσιμπήματος για να ανοίξει το πλαίσιο γρήγορου μενού. / © Meta

Το Meta λέει ότι η χειρονομία ανοίγει μόνο το απλοποιημένο γρήγορο μενού και πρέπει να το ενεργοποιήσετε ξανά από τις ρυθμίσεις εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το διευρυμένο γρήγορο μενού με πρόσθετα στοιχεία ελέγχου και συντομεύσεις.

Επιπλέον, η δυνατότητα ζωντανής ροής του Facebook λέγεται ότι είναι πλήρως διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες με αυτήν την ενημέρωση. Όσοι έχουν συνδεδεμένο λογαριασμό Facebook μπορούν να ξεκινήσουν τη ροή από την κάμερα μέσω του καθολικού μενού. Μια άλλη σχετική προσθήκη ροής είναι η ροή YouTube που υποστηρίζει τελικά συνομιλίες.

Η ενημέρωση λογισμικού Meta Quest v62 διατίθεται σταδιακά από σήμερα. Όλες αυτές οι λειτουργίες και οι αλλαγές που αναφέρονται είναι διαθέσιμες στα τρία ακουστικά Meta Quest.

Θα διαλέγατε ένα σετ μικροφώνου-ακουστικού Quest με αυτές τις πρόσθετες δυνατότητες, ειδικά με τη χωρική αναπαραγωγή βίντεο; Ας ακούσουμε τις σκέψεις σας για αυτό.

Πηγή:
Μετα