Η Microsoft κυκλοφορεί μια ενημέρωση για την εφαρμογή Windows Photos

0
34

Η Microsoft παρουσίασε την Πέμπτη μια ενημέρωση για τις Φωτογραφίες των Windows, η οποία εισάγει πολλές συναρπαστικές νέες δυνατότητες, όπως θόλωση φόντου, αναζήτηση, υποστήριξη φωτογραφιών κίνησης και άλλα, καθώς και άλλες διορθώσεις και βελτιώσεις με βάση τα σχόλια της κοινότητας.

Η Microsoft κυκλοφορεί μια ενημέρωση για την εφαρμογή Windows Photos

Ας ρίξουμε μια ματιά στις νέες δυνατότητες που έχουν προστεθεί στην εφαρμογή Φωτογραφίες των Windows:

Θάμπωμα φόντου

Τώρα μπορείτε να κάνετε το θέμα της φωτογραφίας σας να ξεχωρίζει θολώνοντας το φόντο με το πάτημα ενός κουμπιού. Ανοίξτε μια εικόνα σε λειτουργία επεξεργασίας και επιλέξτε τη νέα επιλογή Θάμπωμα φόντου.

Αυτή η λειτουργία βρίσκει αυτόματα το φόντο στη φωτογραφία, επισημαίνει αμέσως το θέμα και θολώνει το φόντο με ένα μόνο κλικ. Επιπλέον, σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το εφέ αλλάζοντας την Ένταση Θολώματος ή χρησιμοποιώντας το Εργαλείο πινέλου για να τροποποιήσετε τις περιοχές που θολώνουν.

Αναζήτηση περιεχομένου για φωτογραφίες που υποστηρίζονται από το OneDrive

Αναζήτηση περιεχομένου για φωτογραφίες που υποστηρίζονται από το OneDrive

Μπορείτε να βρείτε γρήγορα φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες σε λογαριασμούς OneDrive (οικιακούς ή προσωπικούς). Μπορείτε να αναζητήσετε τις εικόνες που αναζητάτε με βάση το περιεχόμενο.

Για να χρησιμοποιήσετε τη νέα δυνατότητα αναζήτησης περιεχομένου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας Microsoft. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα Προσωπικά του OneDrive και στη γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος, εισαγάγετε αυτό που ψάχνετε. Για παράδειγμα, εάν πληκτρολογήσετε αυτοκίνητο, παραλία, γενέθλια ή διακοπές, η λειτουργία θα εμφανίσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η Microsoft σημειώνει επίσης ότι η δυνατότητα αναζήτησης φωτογραφιών ενδέχεται να μην λειτουργεί αμέσως εάν είστε νέος χρήστης του OneDrive ή δεν έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως αναζήτηση φωτογραφιών στο OneDrive. Αυτό μπορεί να συμβεί καθώς το OneDrive χρειάζεται χρόνο για να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες. Εάν δεν μπορείτε να δείτε αποτελέσματα αναζήτησης, μπορείτε να ελέγξετε ξανά σε λίγες ώρες και να προσπαθήσετε ξανά.

Αναζήτηση τοποθεσίας

Με αυτήν τη λειτουργία, μπορείτε επίσης να βρείτε φωτογραφίες με βάση την τοποθεσία που τραβήχτηκαν. Είναι διαθέσιμο σε όλες τις φωτογραφίες της συλλογής, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι αποθηκευμένες σε συστήματα αρχείων, OneDrive και Apple iCloud.

Υποστήριξη Samsung και Google Motion Photo

Υποστήριξη Samsung και Google Motion Photo

Όπως και τα iPhone, μπορείτε τώρα να προβάλετε το τμήμα βίντεο των φωτογραφιών κίνησης που τραβήχτηκαν με τη χρήση smartphone Samsung και Google στα συστήματά σας Windows.

Εκτός από τις προαναφερθείσες νέες δυνατότητες, η τελευταία ενημέρωση φέρνει επίσης άλλες διορθώσεις και βελτιώσεις στην εφαρμογή, όπως:

  • Με βάση τα σχόλια της κοινότητας, ενημερώσαμε τη λογική μας για την αύξηση του δείγματος, έτσι ώστε οι εικόνες να μην εμφανίζονται πλέον με pixel κατά τη μεγέθυνση κατά μεγάλο συντελεστή. Η υποστήριξη αφής για παρουσίαση διαφανειών είναι πλέον διαθέσιμη. Σύρετε προς τα αριστερά και προς τα δεξιά για να μεταβείτε εύκολα στην επόμενη φωτογραφία στην παρουσίαση διαφανειών σας.
  • Οι επιλογές επεξεργασίας και δημιουργίας βίντεο είναι πλέον εύκολα προσβάσιμες στο επάνω μέρος της προβολής της συλλογής.
  • Το προηγούμενο ζήτημα όπου χρειαζόταν επανεκκίνηση της εφαρμογής για να αρχίσουν να εμφανίζονται οι φωτογραφίες του iCloud διορθώθηκε. Μόλις ενεργοποιήσετε τον συγχρονισμό φωτογραφιών στην εφαρμογή iCloud για Windows, θα δείτε φωτογραφίες που είναι αποθηκευμένες στο iCloud να αρχίζουν να εμφανίζονται.

Η Microsoft ξεκίνησε να κυκλοφορεί την ενημέρωση για τις Φωτογραφίες των Windows στα Windows Insiders στα κανάλια Canary και Dev. Για να αποκτήσετε τις νέες δυνατότητες, θα πρέπει να ενημερώσετε την εφαρμογή Φωτογραφίες στον αριθμό έκδοσης 2023.11090.13001.0 ή νεότερη.