Η Microsoft θα αποσύρει την εφαρμογή Paint 3D για Windows στις 4 Νοεμβρίου

0
15

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα τη Δευτέρα ότι θα καταργήσει και θα αφαιρέσει την εφαρμογή Paint 3D από το Κατάστημά της στις 4 Νοεμβρίου 2024. Μετά από αυτήν την καταληκτική ημερομηνία, η εφαρμογή δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για λήψη μέσω του Microsoft Store ή για ενημερώσεις, σημειώνοντας την τέλος της διαθεσιμότητάς του.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο γίγαντας του Redmond παρουσίασε το Paint 3D — μια ενημερωμένη έκδοση της κλασικής εφαρμογής Windows Paint — ως μέρος της σουίτας δημιουργικών εργαλείων του με το Windows 10 Creators Update το 2017 για την υποστήριξη λογισμικού και συσκευών συμβατών με 3D, συμπεριλαμβανομένων των Hololens και της Microsoft. Windows Phone. Περιλάμβανε μια νέα διεπαφή, λειτουργίες 2D και 3D ζωγραφικής, υποστήριξη για επίπεδα και διαφάνεια και άλλα καινοτόμα εργαλεία όπως το Magic Select και το 3D Doodle.

Αρχικά, η Microsoft είχε σχέδια να αντικαταστήσει για λίγο την εφαρμογή Paint 3D με την αρχική εφαρμογή Paint, αλλά λόγω παραπόνων σχετικά με τη νέα διεπαφή και τις λειτουργίες που λείπουν στο Paint 3D, η ομάδα των Windows αποφάσισε να διατηρήσει και τις δύο εφαρμογές, οδηγώντας σε μείωση της δημοτικότητας του Paint 3D .

“Το Paint 3D έχει καταργηθεί και θα καταργηθεί από το Microsoft Store στις 4 Νοεμβρίου 2024. Για να προβάλετε και να επεξεργαστείτε εικόνες 2D, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Paint ή το Photos. Για την προβολή περιεχομένου 3D, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 3D Viewer,” διαβάζει μια ιστοσελίδα Μάθετε Microsoft.

Όσοι έχουν ήδη την εφαρμογή Paint 3D ή νέοι χρήστες που πραγματοποιούν λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής πριν από τις 4 Νοεμβρίου 2024, θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν πέρα ​​από αυτήν την ημερομηνία και να διατηρήσουν τις λειτουργίες της, αλλά δεν θα παρέχονται περισσότερες ενημερώσεις ή υποστήριξη. Ωστόσο, αυτή η εφαρμογή δεν θα προσφέρεται πλέον για λήψη μετά την καταληκτική ημερομηνία.

Αν και η εφαρμογή Paint 3D αποσύρεται, η κλασική εφαρμογή Microsoft Paint για Windows 10 και 11 λαμβάνει ενημερώσεις και βελτιώσεις. Πρόσφατα προστέθηκαν στην εφαρμογή νέες δυνατότητες όπως καλύτερες δυνατότητες στυλό και καουτσούκ και ένα ρυθμιστικό μεγέθους εργαλείου.