Η λειτουργία Pixel Satellite SOS ενδέχεται να επεκταθεί σε περισσότερες συσκευές Android

0
13
© Google, Επεξεργασία από nextpit

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που έκαναν το ντεμπούτο τους με τη σειρά Google Pixel 9 ήταν το Satellite SOS. Ο γίγαντας της διαδικτυακής αναζήτησης συνεργάστηκε με την Garmin για να ενεργοποιήσει αυτή τη δυνατότητα στα τηλέφωνά της. Μαζί με την ανακοίνωση, άφησε να εννοηθεί ότι η νέα λειτουργία έκτακτης ανάγκης Pixel θα μπορούσε επίσης να φτάσει σε περισσότερες συσκευές Android στο μέλλον.

Παρόμοια με τη δορυφορική συνδεσιμότητα iPhone της Apple, η δορυφορική λειτουργία της Google συνδέεται με τη λειτουργία έκτακτης ανάγκης στο ακουστικό Pixel και όχι με μια εναλλακτική επιλογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Στο Google Pixel 9 ή στο Pixel 9 Pro, το Satellite SOS ενεργοποιείται εάν βρίσκεστε σε περιοχή χωρίς κάλυψη κινητής τηλεφωνίας ή σύνδεση Wi-Fi. Το ακουστικό Pixel θα συνδέεται με δορυφόρους μέσω των μη επίγειων δικτύων (NTNs), με την Skylo ως πάροχο. Απαιτεί επίσης τη ρύθμιση και την ενεργοποίηση της υπηρεσίας πριν προγραμματίσετε το ταξίδι σας.

Η νέα λειτουργία Satellite SOS της Google στα Pixel 9 και Pixel 9 Pro (Δίπλωμα)

Η Google φέρνει δορυφορική συνδεσιμότητα μέσω Satellite SOS στο Pixel 9. / © Google

Η Garmin εξήγησε πώς η Google θα αξιοποιήσει τις δορυφορικές υπηρεσίες απόκρισης έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση περιστατικών έκτακτης ανάγκης από το Pixel 9, το Pixel 9 Pro ή το Pixel 9 Pro Fold. Η αρχική κυκλοφορία θα δει τη δυνατότητα διαθέσιμη στις ΗΠΑ, με πιθανή διαθεσιμότητα σε περισσότερες χώρες, αν και δεν δόθηκαν λεπτομέρειες.

Θα φτάσει η δορυφορική συνδεσιμότητα σε περισσότερα smartphone Android;

Η Garmin τόνισε επίσης τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία είναι ανοιχτή να φέρει την υποστήριξη έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου σε περισσότερες συσκευές Android στο μέλλον εκτός από το Google Pixel.

Ενώ μόνο με το Android 15 η Google πρόσθεσε τελικά μια εγγενή λειτουργία συνδεσιμότητας βασισμένη σε δορυφόρους, παραμένει ασαφές μέχρι τώρα πώς μπορεί να εφαρμοστεί αυτό σε συσκευές που δεν είναι Pixel. Η ανακοίνωση της Garmin υποδηλώνει ότι μια προσέγγιση παρόμοια με το Pixel μπορεί να υιοθετηθεί από άλλους κατασκευαστές Android.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς να αγοράσετε το Google Pixel 9 (Pro) με 0 $ ή δωρεάν

Ακόμη και η Samsung πρόκειται να αναπτύξει δορυφορική συνδεσιμότητα στα smartphone Galaxy της, αν και έχει αποκαλυφθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα αμφίδρομο σύστημα δορυφορικών μηνυμάτων, το οποίο προσφέρει πρόσθετες υπηρεσίες πέρα ​​από απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις.

Δεν είναι επίσης σαφές πόσο θα κοστίσει το Satellite SOS της Google, αν και είναι γνωστό ότι θα είναι δωρεάν για τα δύο πρώτα χρόνια μετά την ενεργοποίησή του στο Pixel 9. Όσο για την Apple, η εταιρεία από το Κουπερτίνο εξακολουθεί να προσφέρει την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης SOS μέσω δορυφόρου για δωρεάν από τότε που κυκλοφόρησε στο iPhone 14. Ίσως η Google να πάρει μια σελίδα από το βιβλίο της Apple.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με την τυποποίηση της δορυφορικής συνδεσιμότητας ή των μηνυμάτων στα smartphone; Πιστεύετε ότι είναι πιο σημαντικό χαρακτηριστικό για τους κατασκευαστές να δίνουν προτεραιότητα έναντι της τεχνητής νοημοσύνης; Είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για αυτήν την υπηρεσία; Αφήστε μας να ακούσουμε τις σκέψεις σας στα σχόλια.

Πηγή:
Garmin