Η γρήγορη φόρτιση 320 W της Realme επιτυγχάνει χρόνο φόρτισης κάτω των 5 λεπτών

0
12
© nextpit

Ενώ εξακολουθούμε να συζητάμε εάν οι εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες φόρτισης είναι απαραίτητες για smartphone, δεν εμπόδισε τις κινεζικές εταιρείες να υπερβαίνουν συνεχώς τα όρια. Η Realme παρουσίασε την επερχόμενη τεχνολογία φόρτισης που ισχυρίζεται ότι φορτίζει πλήρως ένα smartphone σε λιγότερο από 5 λεπτά χρησιμοποιώντας μια λύση φόρτισης 320 watt.

  • Διαβάστε επίσης: Βήματα για το πώς να διαγνώσετε το κτύπημα του smartphone σας

Η Realme δεν είναι ξένη στις λύσεις εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης. Πέρυσι, εφάρμοσε ένα πρότυπο φόρτισης 240 watt για ένα από τα smartphone της, αναπληρώνοντας πλήρως την μπαταρία σε λιγότερο από 10 λεπτά. Αν πιστεύετε ότι δεν είναι αρκετά γρήγορο, ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε καθώς η εταιρεία μας πειράζει με κάτι εκπληκτικό.

Πόσο γρήγορη είναι η νέα ταχύτητα φόρτισης της Realme;

Σε μια ανάρτηση στο Weibo, η Realme ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κάνει το ντεμπούτο της στη νέα της ιδιόκτητη λύση φόρτισης, που εύστοχα ονομάζεται 320W SuperSonic, στις 14 Αυγούστου στην εκδήλωση 828 Realme Fans Festival στην Κίνα.

Συνοδεύοντας την ανακοίνωση, η εταιρεία μοιράστηκε ένα σύντομο βίντεο που παρουσιάζει την τεχνολογία φορτίζοντας ένα άγνωστο smartphone Realme. Συγκεκριμένα έδειξε πώς η συσκευή έφτασε στο 50 τοις εκατό επίπεδο μπαταρίας μετά από 2 λεπτά από τη σύνδεση και επαναφορτίστηκε πλήρως μέσα σε 4 λεπτά.

Ταχύτητα φόρτισης Super Sonic 320 watt της Realme

Η νέα τεχνολογία εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης 320 W της Realme μπορεί να φορτίσει πλήρως ένα smartphone σε λιγότερο από 5 λεπτά. / © Realme

Αν και η Realme είναι πιθανό να σπάσει ένα παγκόσμιο ρεκόρ εδώ, η Xiaomi επέδειξε ένα πρότυπο 300 watt το 2023. Ωστόσο, δεν απογειώθηκε στις συσκευές μετά την παραγωγή, με την ονομαστική ισχύ να περιορίζεται κυρίως στα 290 Watt. Η Realme φαίνεται να σχεδιάζει να ενσωματώσει τη φόρτιση SuperSonic 320W σε ένα πραγματικό smartphone, παρόμοια με τη φόρτιση 240W.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη εκτός από τον ρυθμό φόρτισης είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας. Δεν είναι σαφές ποιο ήταν το μέγεθος της μπαταρίας της συσκευής στο βίντεο. Ανεξάρτητα, το σχήμα φαίνεται αρκετά εντυπωσιακό. Ένα άλλο ερώτημα παραμένει: χρειαζόμαστε απίστευτες ταχύτητες φόρτισης στα smartphone; Υπάρχουν μειονεκτήματα που σχετίζονται με τις εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες φόρτισης;

Η εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση μπορεί να μειώσει σημαντικά το χρόνο διακοπής λειτουργίας, καθιστώντας την ιδιαίτερα βολική για χρήστες που βρίσκονται πάντα εν κινήσει. Ωστόσο, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία και την ασφάλεια της μπαταρίας της συσκευής, όπως η υπερθέρμανση, πρέπει να ληφθούν υπόψη προσεκτικά.

Καθώς η τεχνολογία προχωρά, η εύρεση μιας ισορροπίας μεταξύ της ταχύτητας, της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας θα είναι ζωτικής σημασίας για την ευρεία υιοθέτηση αυτών των λύσεων φόρτισης υψηλής ισχύος. Η Realme πιθανότατα θα αποκαλύψει πώς σχεδιάζει να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις σε εύθετο χρόνο.

Ποια είναι η γνώμη σας για τη γρήγορη φόρτιση; Πιστεύετε ότι είναι σημαντικό να έχουμε εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες φόρτισης για smartphone; Πείτε μας τις σκέψεις σας στα σχόλια.

Πηγή:
Realme Weibo