Το iPhone 16 μπορεί να αποκτήσει ψύκτρα γραφίτη και μπαταρίες που καλύπτονται με μέταλλο

0
20
© Apple

Σε αντίθεση με τα περισσότερα smartphone Android προηγμένης τεχνολογίας που χρησιμοποιούν λύσεις απαγωγής θερμότητας, τα iPhone δεν είχαν πάντα τα κατάλληλα συστήματα ψύξης. Η Apple άρχισε να ενσωματώνει επιθέματα γραφίτη μόνο στο iPhone 14 και συνέχισε στο iPhone 15 για βελτιωμένα θερμικά, αλλά μπορεί να προσθέσει ένα αυτόνομο θερμικό σύστημα στο iPhone 16.

  • Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες συμβουλές και κόλπα λογισμικού για να ανεβάσετε το επίπεδο του iPhone σας

Ένα καλύτερο θερμικό από γραφίτη στο Apple iPhone 16

Μια νέα φήμη στο X εικάζει ότι η Apple εργάζεται σε έναν νέο θερμικό σχεδιασμό που θα χρησιμοποιεί “γραφένιο” για το iPhone 16 του επόμενου έτους. Ο λογαριασμός, ο οποίος τυχαίνει επίσης να είναι η πηγή ορισμένων διαρροών της Apple, πιστεύει ότι αυτό θα λύσει τα τρέχοντα δεινά υπερθέρμανσης που αντιμετωπίζει η εταιρεία με τα iPhone 15 (αναθεώρηση) και iPhone 15 Pro (αναθεώρηση) και τα προηγούμενα μοντέλα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διαρροή μπορεί να αναφέρεται σε ψύκτρα γραφίτη αντί για γραφένιο μιας στρώσης, δεδομένου ότι η Apple χρησιμοποιεί ήδη φύλλα γραφίτη σε μερικά εσωτερικά εξαρτήματα στα iPhone 14 και iPhone 15. Η τρέχουσα λύση της εταιρείας, ωστόσο, δεν είναι συγκρίσιμη σε ένα αποκλειστικό θερμικό σύστημα που βρίσκεται στους ανταγωνιστές του, όπως στο Galaxy S23 Ultra (αναθεώρηση) με ψύξη θαλάμου ατμού.

Μέγεθος ψύξης θαλάμου ατμού Samsung Galaxy S23 έναντι S22

Σύγκριση του θαλάμου ψύξης ατμού του Samsung Galaxy S23 έναντι του Galaxy S22 (Ultra) / © Twitter/u/IceUniverse

Η πηγή πρόσθεσε επίσης ότι η Apple μπορεί να επεκτείνει την υιοθέτηση μεταλλικών καλυμμάτων στα πακέτα μπαταριών του iPhone 16 για βελτιωμένο έλεγχο της θερμοκρασίας. Σημειωτέον, αυτό είναι παρόμοιο με το σχέδιο που ενσωματώνουν που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο Apple Watch Series 7.

Η Apple αναγνώρισε ότι το iPhone 15 είχε προβλήματα υπερθέρμανσης κατά την κυκλοφορία και το αντιμετώπισε μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού. Ωστόσο, επεσήμαναν μόνο ότι αυτό προκλήθηκε από σφάλματα λογισμικού που έκαναν τα ακουστικά να παράγουν ασυνήθιστη θερμότητα κατά τη λειτουργία και δεν σχετίζονταν τίποτα με τη σχεδίαση υλικού ή το νέο chipset A17 Pro.

Ενώ η ιδέα της Apple να εισάγει μια κατάλληλη θερμική λύση ακούγεται πολλά υποσχόμενη, πάντα πρότεινε να παίρνουμε αυτή τη φήμη με λίγο αλάτι μέχρι να εμφανιστούν πιο στέρεα στοιχεία.

Ανεξάρτητα από το αν αυτό ισχύει ή όχι, πιστεύετε ότι είναι ώριμο για την Apple να αρχίσει να βασίζεται σε καλύτερες θερμικές συσκευές στα iPhone; Πληκτρολογήστε μας με τις απαντήσεις σας στην ενότητα σχολίων.

Πηγή:
X/u/Kosutami