Το iPad Air 12,9 ιντσών της Apple μπορεί να διαθέτει οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης

0
18
Το iPad Air 12,9 ιντσών της Apple μπορεί να διαθέτει οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης
© nextpit

Η αυλαία πρόκειται να πέσει το 2023, μειώνοντας σημαντικά την πιθανότητα κυκλοφορίας οποιουδήποτε νέου iPad ή iPad Pro. Αυτό δεν σημαίνει ότι η τεχνολογική εταιρεία του Κουπερτίνο έχει παραμείνει αδρανής με τη λέξη ότι μια πλήρης ανανέωση ολόκληρης της σειράς tablet της μπορεί να συμβεί το 2024. Ανάμεσα στα κυριότερα σημεία θα μπορούσε να είναι ένα νέο μοντέλο iPad Air 12,9 ιντσών. Σήμερα, μια άλλη φήμη δείχνει την ύπαρξη ενός τέτοιου tablet και αρκετά από τα χαρακτηριστικά του.

Ημερομηνία κυκλοφορίας Apple iPad Air 12,9 ιντσών

Μετά την αναφορά του ειδησεογραφικού πρακτορείου Digitimes σχετικά με το μεγαλύτερο μοντέλο iPad Air της Apple, ο αναλυτής Ming-Chi Kuo διπλασιάζει την ίδια ιδέα. Στην έκθεσή του που δημοσιεύτηκε στο Medium, ο Kuo ανέφερε ότι η Apple έχει σχέδια να κυκλοφορήσει ένα iPad Air 12,9 ιντσών το 2024 μαζί με το μοντέλο iPad Air 10,9 ιντσών. Πιστεύει ότι αυτός είναι ο τρόπος της Apple να αναπληρώσει την έλλειψη συμμετοχών για iPad φέτος.

Η πηγή υπέθεσε επίσης την πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας των δύο μοντέλων iPad Air. Προφανώς η Apple θα αρχίσει να παράγει τα tablet το πρώτο τρίμηνο του 2024, κάτι που θα μεταφραστεί σε ανακοίνωση προϊόντος και διαθεσιμότητα κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο τρίμηνο. Το επερχόμενο WWDC μπορεί να είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για την Apple για το ντεμπούτο του νέου καταλόγου iPad Air, που πιθανότατα θα γίνει τον Ιούνιο.

Οθόνη και επεξεργαστής Apple iPad Air 12,9 ιντσών

Είναι ενδιαφέρον ότι αναφέρθηκαν και επιλεγμένες λεπτομέρειες υλικού για το iPad Air 12,9 ιντσών. Ο Kuo επανέλαβε ότι η Apple θα εξοπλίσει το μοντέλο με οθόνη LCD IPS αντί να διαθέτει μίνι LED παρόμοιο με το iPad Pro. Αυτό λέγεται ότι μειώνει το εμπόδιο εισόδου για τους καταναλωτές.

Apple iPad Air 5 2022

Το Apple iPad Air 5 (2022) διαθέτει οθόνη IPS LCD 10,9 ιντσών. / © NextPit

Η οθόνη θα χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία backplane οξειδίου και όχι το άμορφο πυρίτιο ή το a-Si που βρίσκεται στο τρέχον iPad Air 5ης γενιάς (κριτική). Μια τέτοια τεχνολογία μπορεί να επιτρέψει στην Apple να στριμώξει περισσότερα pixel και, κατά συνέπεια, να διαθέτει υψηλότερη ανάλυση στο iPad Air 12,9 ιντσών παρά τη μεγαλύτερη οθόνη.

Επιπλέον, αναμένεται ότι δύο μοντέλα iPad Air θα τροφοδοτούνται από ένα νέο προσαρμοσμένο chipset της Apple. Αν και αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, είναι πιθανό το βασικό M3 SoC που έκανε το ντεμπούτο του στο MacBook Pro και το iMac να τροφοδοτεί τις πλάκες. Αν υποθέσουμε ότι αυτό δεν ισχύει, το περσινό chipset M2 θα κάνει τη δουλειά.

Apple OLED iPad Pro M3, iPad 11 και iPad Mini 7

Τέλος, ο Kuo τόνισε και τα άλλα tablet iPad από τη σειρά 2024 του κατασκευαστή iPhone. Βλέπει κυρίως τα μοντέλα iPad Pro (αναθεώρηση) ενημερωμένα με οθόνη OLED, νέο πλαίσιο και chipset M3 να κάνουν πάταγο.

Επιπλέον, η Apple αναμένεται επίσης να παρουσιάσει το iPad 11ης γενιάς και το iPad Mini 7ης γενιάς. Αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να διακόψει το iPad 9 (2021) και να επιτρέψει στο τρέχον iPad 10ης γενιάς να συνυπάρχει με τα νέα οικονομικά tablet iPad. Ως συνήθως, αυτές οι συσκευές θα πρέπει επίσης να διαθέτουν νέους επεξεργαστές.

Περιμένεις συγκεκριμένα το iPad Air 12,9 ιντσών; Με ποιο chipset πιστεύετε ότι πρέπει να εξοπλίσει η Apple αυτό το slate; Πληκτρολογήστε μας με τις απαντήσεις σας στα σχόλια.

Πηγή:
Μεσαίο