Το Apple Watch Ultra χάνει από το φθηνότερο Galaxy Watch 5 στη δοκιμή αντοχής

0
76
Το Apple Watch Ultra χάνει από το φθηνότερο Galaxy Watch 5 στη δοκιμή αντοχής

© Apple

Το Watch Ultra της Apple είναι το πρώτο ανθεκτικό smartwatch της εταιρείας. Έρχεται με σασί από τιτάνιο και γυαλί ζαφείρι για πρόσθετη αντοχή. Ενώ το τελευταίο ακούγεται πολύ σίγουρο για την αποφυγή γρατσουνιών και ρωγμών, ένα νέο βίντεο ανθεκτικότητας αποκάλυψε ότι υστερούσε σε αυτό που διαφήμιζε η Apple.

Το γυαλί ζαφείρι γίνεται ένα δημοφιλές υλικό επιλογής για φακούς και smartwatches λόγω της υψηλότερης βαθμολογίας προστασίας του σε σύγκριση με το Gorilla Glass. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι ο πολύτιμος λίθος έχει διαφορετικούς βαθμούς αποτελεσματικότητας, ανάλογα με τον ισχυρισμό και το προϊόν του κατασκευαστή.

  • Σχετικό: Ποιο Apple Watch να αγοράσω το 2022;

Ο YouTuber JerryRigsEverything, του οποίου ο ισχυρισμός για φήμη είναι ότι κόβει τα smartphone στο μισό, έθεσε το Watch Ultra σε μια δοκιμή ξυσίματος μαζί με το Samsung Galaxy Watch 5 και το Garmin Fenix ​​7. Και τα τρία διαφημίστηκαν ότι διαθέτουν ένα στρώμα από γυαλί ζαφείρι. Περιέργως, το τεστ έδωσε διαφορετικά αποτελέσματα για κάθε συσκευή, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τον ισχυρισμό της Apple στην πορεία.

Δοκιμή αντοχής Apple Watch Ultra

Στο βίντεο, η κλίμακα σκληρότητας Moh’s με διαφορετικές επιλογές χρησιμοποιήθηκε για να ελεγχθεί εάν αυτές οι συσκευές όντως χρησιμοποιούν πραγματικό γυαλί ζαφείρι για προστασία. Σε μια κλίμακα από το 0 έως το 10, το καθαρό υλικό ζαφείρι θα πρέπει να βλέπει γρατσουνιές μεταξύ των επιπέδων 8 και 9, το οποίο είναι ένα βαθμό χαμηλότερο σε σύγκριση με τα διαμάντια στο 10.

  • Διαβάστε επίσης: Κριτική για το Galaxy Watch 5 Pro

Για το Galaxy Watch 5, άρχισε να βλέπει πολύ αμυδρά γρατσουνιές από τα επίπεδα 6 και 7 με αξιοσημείωτες αυλακώσεις στο επίπεδο 8. Είναι χειρότερο για το Apple Watch Ultra επειδή ήταν ήδη ορατά βαθύτερα σημάδια σε χαμηλότερα επίπεδα. Μόνο η οθόνη του Garmin Fenix ​​7 κατάφερε να επιβιώσει στα ίδια επίπεδα έως ότου άρχισαν να εμφανίζονται σημάδια στο επίπεδο 8.

Ανθεκτικότητα Apple Watch Ultra με δοκιμή γρατσουνιών

Οι γρατσουνιές στο Apple Watch Ultra εμφανίζονται στα επίπεδα σκληρότητας 6 και 7 του Moh. / © YouTube/u/JerryRigsEverything

Όπως ανέφερε ο YouTuber, ένας πιθανός λόγος για την αστοχία του γυαλιού ζαφείρι του Apple Watch Ultra μπορεί να οφείλεται σε υψηλότερα επίπεδα ακαθαρσιών που υπάρχουν. Η διαδικασία κατασκευής όπου γυαλίστηκε το γυαλί θα μπορούσε επίσης να είναι ένας παράγοντας σε αυτό. Αντίθετα, το Garmin Fenix ​​7 που επέζησε από τη δοκιμή έδειξε ότι έχει μια γνήσια σύνθεση ζαφείρι.

Αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε είναι ότι το Apple Watch Ultra στην πραγματικότητα δεν έχει την υψηλότερη προστασία παρά το premium κόστος του. Το Galaxy Watch 5 προσφέρει ακόμη καλύτερη ποιότητα γυαλιού ζαφείρι στα 280 $. Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με αυτό; Η Apple παραπλανά τη βάση των χρηστών της;

Πηγή:
YouTube