Η Google θα αρχίσει να διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς χρηστών από τον Δεκέμβριο

0
21
Η Google θα αρχίσει να διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς χρηστών από τον Δεκέμβριο

Η Google έχει αρχίσει να στέλνει υπενθυμίσεις μέσω email στους χρήστες της Google με ανενεργούς λογαριασμούς, ειδοποιώντας τους ότι οι λογαριασμοί τους θα διαγραφούν για λόγους ασφαλείας.

Η Google θα αρχίσει να διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς χρηστών από τον Δεκέμβριο

Οι επηρεαζόμενοι χρήστες λαμβάνουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Google που λέει ότι αυτή η κίνηση εφαρμόζεται “για την προστασία των προσωπικών σας πληροφοριών και την αποτροπή τυχόν μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στον λογαριασμό σας, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείτε πλέον τις υπηρεσίες μας”.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η Google ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε τις πολιτικές ανενεργών λογαριασμών της για λογαριασμούς Google που ήταν ανενεργοί για περισσότερα από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με αυτήν την πολιτική, από τον Δεκέμβριο του 2023, ο γίγαντας αναζήτησης θα αρχίσει να διαγράφει τους λογαριασμούς Google και το περιεχόμενό τους – συμπεριλαμβανομένου περιεχομένου εντός του Google Workspace (Gmail, Έγγραφα, Drive, Meet, Ημερολόγιο) και στο Google Photos – που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ή συνδεδεμένο για τουλάχιστον δύο χρόνια για την προστασία των χρηστών από απειλές ασφαλείας, όπως ανεπιθύμητα μηνύματα, απάτες ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) και παραβίαση λογαριασμού.

«Ενημερώνουμε την πολιτική αδράνειας για τους Λογαριασμούς Google σε δύο χρόνια στα προϊόντα μας», δήλωσε η Ruth Kricheli, Αντιπρόεδρος Διαχείρισης Προϊόντων της Google, έγραψε σε μια ανάρτηση ιστολογίου τον Μάιο.

“Αυτή η ενημέρωση ευθυγραμμίζει την πολιτική μας με τα πρότυπα του κλάδου σχετικά με τη διατήρηση και τη διαγραφή λογαριασμού και επίσης περιορίζει τον χρόνο που η Google διατηρεί τα αχρησιμοποίητα προσωπικά σας στοιχεία.”

Η Google πρόσθεσε επίσης ότι η πολιτική ισχύει μόνο για προσωπικούς Λογαριασμούς Google και δεν θα επηρεάσει λογαριασμούς για οργανισμούς όπως σχολεία ή επιχειρήσεις.

Πριν από τη διαγραφή ενός λογαριασμού, η Google θα στείλει πολλές ειδοποιήσεις τόσο στη διεύθυνση email του λογαριασμού όσο και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης (εάν ο χρήστης έχει παράσχει μία).

Η διαγραφή ανενεργών λογαριασμών Gmail μπορεί να είναι δύσκολη για όσους έχουν χρησιμοποιήσει συγκεκριμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εγγραφούν σε ιστότοπους στο παρελθόν, καθώς ενδέχεται να χάσουν την πρόσβαση σε άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες και υπηρεσίες με αυτήν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη και αν δεν είναι συνδεδεμένοι με την Google.

Πώς να διατηρήσετε ενεργό τον λογαριασμό σας Google

Για να διατηρήσετε ενεργό τον Λογαριασμό σας Google, πρέπει να συνδέεστε στον Λογαριασμό σας Google ή σε οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες του τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια. Η δραστηριότητα μπορεί να περιλαμβάνει την ανάγνωση ή την αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη χρήση του Google Drive, την παρακολούθηση ενός βίντεο YouTube, τη λήψη μιας εφαρμογής στο Google Play Store, τη χρήση της Αναζήτησης Google ή τη χρήση Σύνδεση με Google για σύνδεση σε μια εφαρμογή ή υπηρεσία τρίτου μέρους.

Εάν επηρεάζεστε από την ανενεργή πολιτική, μπορείτε να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω δραστηριότητες για να αποφύγετε τη διαγραφή του λογαριασμού σας τον Δεκέμβριο του 2023.

Επιπλέον, οποιοσδήποτε λογαριασμός έχει ανεβάσει βίντεο στο YouTube δεν θα επηρεαστεί, ανεξάρτητα από το πότε ήταν τελευταία φορά ενεργό.