Η Google ενδέχεται σύντομα να παρουσιάσει το δικό της Chatbot AI όπως το ChatGPT

0
65

Ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης Google μπορεί τώρα να σχεδιάζει να εισέλθει στα φαινόμενα εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή, καθώς θα μπορούσε να λανσάρει το δικό του chatbot AI για να ανταγωνιστεί το ChatGPT του OpenAI.

Και αυτό το εργαλείο απόκρισης στο ChatGPT δεν θα χρειαστεί χρόνια για να μπει στην αγορά, επειδή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google εξέφρασε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε καλή θέση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, επομένως θα το αποκαλύψει τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες.

Ο αντίπαλος του ChatGPT από την Google πρόκειται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα

Η Google ενδέχεται σύντομα να παρουσιάσει το δικό της Chatbot AI όπως το ChatGPT

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το OpenAI κυκλοφόρησε το chatbot AI τον Νοέμβριο του 2022 και μετά από αυτό, σε μόλις 2 μήνες, αυτό το chatbot AI που ονομάζεται ChatGPT έγινε παγκόσμιο φαινόμενο και κέρδισε εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο καθώς ήταν δωρεάν για όλους.

Οπως και Microsoft τροφοδοτεί την εταιρεία προγραμματιστών του ChatGPT με χρήματα, ώστε να έχουν έναν ξεκάθαρο τρόπο να την κάνουν πιο προηγμένη και καλύτερο να ανταγωνιστεί ακόμη και τις μηχανές αναζήτησης τα επόμενα χρόνια.

Ταυτόχρονα, πολλοί ερευνητές επεσήμαναν ότι η δημοτικότητά του ήταν μια σαφής απειλή για τη μηχανή αναζήτησης της Google, η οποία είναι η κύρια ροή εσόδων για Αλφάβητο σε.

Για να το ανταγωνιστεί, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google Σούνταρ Πιχάι παρουσίασε ένα σχέδιο για την κυκλοφορία του δικού τους chatbot AI κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών του 4ου τριμήνου.

Ενώ σημείωσε επίσης ότι έχουν δύο προηγμένα μοντέλα γλώσσας AI που ονομάζονται LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) και PaLM (Pathways Language Model), τα οποία έχουν αναπτυχθεί από την εταιρεία τα τελευταία χρόνια.

Με αυτά τα μοντέλα γλώσσας, το chatbot AI της Google θα αλληλεπιδρά με τους χρήστες του και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μοντέλα γλώσσας της Google θα έβγαιναν καλύτερα από τα μοντέλα γλώσσας GPT-3 του ChatGPT, επειδή έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με το GPT-3 του OpenAI.

Εκτός, Πιχάι έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι «τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, θα διαθέσουμε αυτά τα μοντέλα γλώσσας».

Επίσης, υπάρχουν φήμες ότι η Google θα το επισημοποιήσει στις 8 Φεβρουαρίου, καθώς διοργανώνει μια εκδήλωση για την αναζήτηση και την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία προς το παρόν ονομάζεται “Η Google παρουσιάζει: Ζωντανά από το Παρίσι”.