Ενημέρωση Amazon Kindle Scribe: Η γραφή γίνεται κείμενο!

0
46
Ενημέρωση Amazon Kindle Scribe: Η γραφή γίνεται κείμενο!
© Amazon

Παρόμοια με τις πτώσεις δυνατοτήτων της Google, η Amazon παρέχει επίσης στα προϊόντα της, όπως το νέο Kindle Scribe, μια δωρεάν ενημέρωση λογισμικού κατά καιρούς, η οποία φέρνει μαζί της ορισμένες νέες δυνατότητες. Αυτό συμβαίνει προς το παρόν με την τρίτη ενημέρωση, η οποία, μεταξύ άλλων, φέρνει τη δυνατότητα που πολλοί ζητούσαν, δηλαδή τη δυνατότητα μετατροπής χειρόγραφων σημειώσεων σε κείμενο.

Νέες δυνατότητες για το Kindle Scribe από την Amazon

Το Kindle Scribe 10,2 ιντσών από την Amazon είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή ηλεκτρονικά προγράμματα ανάγνωσης στην αγορά με την οθόνη Paperwhite, τη γραφίδα και την ελάχιστη μνήμη 16 GB. Ωστόσο, είχε ένα ελάττωμα που η κοινότητα των θαυμαστών επέκρινε ξανά και ξανά: Δεν μπορούσατε να μετατρέψετε τις χειρόγραφες εισαγωγές σε ψηφιακό κείμενο. Με την ενημέρωση στην έκδοση 5.16.2 που διανέμεται μέσω OTA (Over the Air), πιθανώς ο μεγαλύτερος διαδικτυακός λιανοπωλητής έχει εξαλείψει αυτό το μειονέκτημα.

  • Αν μπορεί να είναι και έγχρωμο: Τα καλύτερα tablet Android σε σύγκριση

Επειδή από εδώ και στο εξής, οι χειρόγραφες σημειώσεις μπορούν να μετατραπούν σε κείμενο κατά την εξαγωγή του σημειωματάριου. Μειονέκτημα: Χωρίς αποστολή, δηλαδή κοινή χρήση μέσω της επιλογής «Μετατροπή σε κείμενο και γρήγορη αποστολή», αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη. Στη συνέχεια, το σημειωματάριο μετατρέπεται σε αρχείο *.txt και αποστέλλεται.

Amazon Kindle Scribe

Η Amazon δίνει μια ενημέρωση στο Kindle Scribe, η οποία, μεταξύ άλλων, μετατρέπει τις χειρόγραφες σημειώσεις σε κείμενο. / © Amazon

Νέα λειτουργία Lasso

Με τη λειτουργία Lasso, υπάρχει μια επιπλέον καινοτομία για το Kindle Scribe. Έτσι τώρα, όπου κι αν έχετε τη δυνατότητα να γράψετε, μπορείτε να κυκλώσετε τα σημειωματάρια, τις αυτοκόλλητες σημειώσεις καθώς και τα PDF με τη νέα επιλογή λάσο για να αλλάξετε το μέγεθος ή να μετακινήσετε την επιλογή μέσα σε ένα σημειωματάριο, μια αυτοκόλλητη σημείωση ή ένα PDF. Είναι επίσης δυνατή η αποκοπή, αντιγραφή και επικόλληση σε άλλα σημειωματάρια, αυτοκόλλητες σημειώσεις και αρχεία PDF.

PDF τώρα και σε οριζόντια μορφή

Μιλώντας για αρχεία PDF: Αυτά μπορούν να καταναλωθούν σε κατακόρυφη και οριζόντια μορφή μετά την ενημέρωση OTA. Επιπλέον, μπορείτε τώρα να προσαρμόσετε τα περιθώρια για να αυξήσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε ένα μεμονωμένο κείμενο σημειώνοντάς το με το δάχτυλό σας ή το στυλό σας. Είναι πρακτικό να αναζητήσετε ορισμούς λεξικών που σχετίζονται με κείμενο, μεταφράσεις και αποτελέσματα της Wikipedia σε αυτό το πλαίσιο.

Ποιος από εσάς έχει Kindle Scribe; Η συσκευή 10 ιντσών είναι πλέον διαθέσιμη και με οθόνη 6 ιντσών. Σας αρέσουν καθόλου οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες ή προτιμάτε tablet Apple iPad ή Android; Γράψτε μας τις προτιμήσεις σας στα σχόλια.