Είναι η Nokia στα πρόθυρα της εξαφάνισης; Η HMD σχεδιάζει τα δικά της smartphone!

0
25
Είναι η Nokia στα πρόθυρα της εξαφάνισης;  Η HMD σχεδιάζει τα δικά της smartphone!
© nextpit

Τα smartphone της Nokia ενδέχεται να μην θυμίζουν αμέσως σε πολλούς τη Φινλανδή κάτοχο άδειας HMD Global. Ωστόσο, η HMD Global έχει αναλάβει την ανάπτυξη και τις πωλήσεις smartphone της Nokia από τον Δεκέμβριο του 2016. Τώρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HMD Global, Jean-Francois Baril, ανακοίνωσε στο LinkedIn ότι η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει smartphone Android με την επωνυμία HMD. Είναι αυτό το τέλος για τα τηλέφωνα Nokia;

  • Σχετικά: Τα καλύτερα smartphone που μπορείτε να αγοράσετε για λιγότερο από 300 $

Είναι αυτό το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Nokia;

Ο συνιδρυτής και εν ενεργεία διευθύνων σύμβουλος της HMD Global, Jean-Francois Baril, έκανε μια ανάρτηση στο δικό του Κανάλι LinkedIn με μερικά καλά λόγια για τα τηλέφωνα Nokia τα τελευταία έξι χρόνια και τις επιτυχίες τους “επισκευαστικότητα, βιωσιμότητα και αποτοξίνωση”.

Ωστόσο, το κρέας του περιεχομένου στο μήνυμά του έγκειται στο πώς η εταιρεία Espoo-bsaed στη Φινλανδία σχεδιάζει να κατασκευάσει και να πουλά smartphone Android με τη δική της επωνυμία στο μέλλον.

Είπε ότι έχουν αποκτήσει αρκετή τεχνογνωσία όσον αφορά τα δίκτυα διανομής, καθώς και την ανάπτυξη υλικού και λογισμικού τα τελευταία χρόνια. Αυτό καθιστά ώριμη την ώρα για να επικεντρωθούν περισσότερο στη δική τους επωνυμία, με τον πρόεδρο της HMD να εκφράζεται με έναν κάπως αβέβαιο τρόπο σχετικά με το μέλλον των smartphone της Nokia.

Μπορείτε να περιμένετε ένα νέο χαρτοφυλάκιο κινητών συσκευών με την επωνυμία HMD, καθώς και συσκευών Nokia και συνεργασία με νέους συναρπαστικούς συνεργάτες.

Ενώ ακόμα γίνεται λόγος για τις λεγόμενες συσκευές Nokia, οι ειδικοί βλέπουν αυτή τη δήλωση ως την αρχή του τέλους για τη Nokia. Αυτό συμβαίνει επειδή η άδεια χρήσης της επωνυμίας Nokia λήγει για την HMD Global το 2026. Με άλλα λόγια, η εταιρεία δεν φαίνεται έτοιμη να δεσμευτεί με άλλη μια ακριβή επέκταση συμβολαίου.

Η Nokia είχε κακή μεταχείριση στο παρελθόν

Nokias X30

Το X30 της Nokia είναι ένα νέο “premium μοντέλο” από τον κατασκευαστή. / © Nokia

Η HMD Global έχει ήδη αρχίσει να παραμελεί κάπως πρόσφατα τη μάρκα Nokia. Για χρόνια, οι θαυμαστές περίμεναν μια πραγματική ναυαρχίδα της Nokia που θα μπορούσε να είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι το Nokia 9 Pure View (κριτική). Αντίθετα, οι καταναλωτές κατέληξαν με απλά smartphones αρχικού επιπέδου ή μικροτηλέφωνα μεσαίας κατηγορίας στην καλύτερη περίπτωση, όπως το Nokia X30 5G ή το Nokia G42 5G που δεν ξεπερνούν το όριο των 400 $.

Πώς σας φαίνεται αυτή η εξέλιξη; Έχετε αφαιρέσει εδώ και καιρό τη Nokia από τη λίστα αγορών σας ή παραμένετε πιστοί στον σημαντικότερο κατασκευαστή smartphone στην Ευρώπη; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια. Ανυπομονώ να ακούσω την άποψή σου!

Πηγή:
LinkedIn


Προηγούμενο άρθροΠροηγούμενο άρθρο

Επόμενο άρθροΕπόμενο άρθρο