Snapchat: Πώς να καταλάβετε εάν είναι πραγματικός λογαριασμός

0
121

Εκτός από τους πιο προφανείς δείκτες, όπως η μη εμφάνιση μιας φωτογραφίας προφίλ ή άλλων προσωπικών πληροφοριών, υπάρχουν πλέον πραγματικοί τρόποι για να διαπιστώσετε εάν ένας λογαριασμός είναι πραγματικός ή ψεύτικος.

Snapchat: Πώς να καταλάβετε εάν είναι πραγματικός λογαριασμός

Αυτό το ερώτημα τίθεται κυρίως όταν πρόκειται για διασημότητες, αλλά εμφανίζεται και στην «τοπική» πλευρά. Μερικές φορές ένας λογαριασμός μπορεί να φαίνεται αυθεντικός, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι ένα κανονικό άτομο (ή ομάδα) που προσποιείται ότι είναι κάποιος διάσημος ή ένα άτομο που γνωρίζετε.

Τα ψεύτικα προφίλ δημιουργούνται μόνο για διασκέδαση ή από πλήξη. Άλλες φορές, οι μη γνήσιοι λογαριασμοί θα μπορούσαν να είναι μια προσπάθεια hacking για τη διανομή κακόβουλου λογισμικού, όπως φαίνεται στο Meta (πρώην Facebook) πολλές φορές. Επιπλέον, άλλοι μπορεί να το κάνουν για πιο σοβαρούς, μερικές φορές επιβλαβείς λόγους, όπως καταδίωξη ή παρενόχληση. Δείτε πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν ένας λογαριασμός είναι πραγματικός ή όχι.

Ελέγξτε για επαληθευμένους λογαριασμούς

Πιθανότατα δεν θα βρείτε επαληθευμένους λογαριασμούς για τους στενούς σας φίλους, αλλά σίγουρα θα τους δείτε για διασημότητες και χρήστες που τραβούν πολλή προσοχή. Αυτό το σενάριο παρουσιάζεται επειδή δεν μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για πιστοποιημένη κατάσταση. Δεν υπάρχει φόρμα για συμπλήρωση. Η προσοχή σας στην πλατφόρμα το κερδίζει, αρκεί το Snapchat να τραβήξει την προσοχή που τραβάτε. Σε εκείνο το σημείο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους για το θέμα.

Είναι πιο εύκολο να βρείτε το προφίλ της αγαπημένης σας διασημότητας τώρα που το Snapchat παρουσίασε τη λειτουργία “Επίσημες ιστορίες” και την “δείκτη emoji”. Λοιπόν, πώς λειτουργεί η κατάσταση “Επαληθευμένη”;

Αν αναζητήσετε την Ariana Grande, για παράδειγμα, θα εμφανιστεί ένα emoji δίπλα στο όνομά της, το οποίο επιβεβαιώνει ότι ο λογαριασμός είναι αυθεντικός. Επίσης, τα στιγμιότυπά της θα παρατίθενται στον τίτλο “Επίσημες ιστορίες”. Εάν δεν βλέπετε και τα δύο στοιχεία, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο λογαριασμός είναι ψεύτικος. Ελέγξτε το επίπεδο προσοχής, όπως τις απόψεις για ορισμένες από τις ιστορίες τους.

πραγματικός λογαριασμός

Ενδεικτικά σημάδια ενός ψεύτικου λογαριασμού

Αυτά τα σημάδια μπορεί να υποδηλώνουν ότι ένας λογαριασμός δεν είναι πραγματικός, ακόμα κι αν δεν μιλάμε για διασημότητες αλλά για κάποιον που γνωρίζετε.

  1. Δεν θέλουν όλοι να χρησιμοποιήσουν μια φωτογραφία του εαυτού τους για την εικόνα προφίλ τους, αλλά η χρήση μιας προεπιλεγμένης φωτογραφίας ή η απουσία μιας φωτογραφίας μπορεί να είναι κάπως ύποπτη.
  2. Εάν κάποιος που γνωρίζετε δημιουργεί ένα προφίλ Snapchat, βεβαιωθείτε ότι είναι αυτός κοιτάζοντας τη λίστα φίλων του στο Facebook ή ποιους ακολουθεί στο Instagram. Εάν ακολουθούν τα ίδια άτομα στο Snapchat, είναι πιθανό να είναι αυτοί.
  3. Το περιεχόμενο που δημοσιεύουν δεν αντικατοπτρίζει τη συμπεριφορά και τις πεποιθήσεις τους στην πραγματική ζωή — απλά δεν ακούγεται σαν αυτά.
  4. Υπάρχει ελάχιστη έως καθόλου δέσμευση και δεν σχετίζεται με τα πραγματικά ενδιαφέροντά τους.

Τα παραπάνω σενάρια δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι ο λογαριασμός είναι ψεύτικος, αλλά μπορεί να σηκώσουν κάποιες κόκκινες σημαίες. Ανεξάρτητα από αυτό, σε μερικούς ανθρώπους αρέσει να ακολουθούν αυτό που κάνουν οι άλλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς υπερβολική αλληλεπίδραση.

Τι να κάνετε όταν ανακαλύψετε έναν ψεύτικο λογαριασμό

Ο αποκλεισμός και η αναφορά ενός λογαριασμού που πιστεύετε ότι είναι ψεύτικος είναι το πρώτο και το καλύτερο βήμα που μπορείτε να κάνετε.

Πώς να αναφέρετε έναν λογαριασμό Snapchat

  1. Πατήστε στο «όνομα χρήστη» και κρατήστε πατημένο μέχρι να εμφανιστεί ένα μενού.
  2. Επιλέξτε «Αναφορά» από τη λίστα επιλογών.

Είναι τόσο απλό! Στη συνέχεια, η ομάδα του Snapchat θα εξετάσει την αναφορά σας και θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

Τι γίνεται αν ο λογαριασμός σας απειλείται;

Σίγουρα δεν θα νιώθατε πολύ άνετα αν κάποιος δημιουργούσε ένα ψεύτικο προφίλ με το όνομα και τη φωτογραφία σας και προσποιήθηκε ότι είστε εσείς. Αλλά μπορεί να είναι ακόμα χειρότερο αν κάποιος χακάρει τον λογαριασμό σας και άρχισε να δημοσιεύει αντί για εσάς ή να στέλνει μηνύματα στους φίλους σας.

Φυσικά, οι πραγματικοί σας φίλοι θα καταλάβουν αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά εδώ είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για να αναφέρετε έναν χρήστη του Snapchat.

  1. Οι φίλοι σας σας λένε ότι συνεχίζουν να λαμβάνουν περίεργα ή ανεπιθύμητα μηνύματα από το προφίλ σας.
  2. Συνεχίζετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις ότι κάποιος έχει συνδεθεί στον λογαριασμό σας από διαφορετικό μέρος.
  3. Αποσυνδεθήκατε χωρίς να το κάνετε μόνοι σας.
  4. Η διεύθυνση email ή ο αριθμός τηλεφώνου που έχετε εισαγάγει στην εφαρμογή έχει πλέον αλλάξει.

Τα παραπάνω σενάρια είναι ύποπτα, επομένως αλλάξτε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας και ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Μπορείτε να επιλέξετε να λαμβάνετε έναν κωδικό σύνδεσης μέσω SMS όποτε θέλετε να συνδεθείτε από μια νέα τοποθεσία ή συσκευή. Με αυτόν τον τρόπο, ο λογαριασμός σας θα προσθέσει ένα άλλο επίπεδο ασφαλείας.

Τα ψεύτικα προφίλ Snapchat δεν είναι παράνομα, αλλά ούτε και αστεία

Η δημιουργία πλαστού προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξακολουθεί να μην θεωρείται παράνομη πράξη. Αυτό που κάνετε με τον λογαριασμό καθορίζει το νομικό καθεστώς, όπως η ενσωμάτωση κακόβουλου λογισμικού/λογισμικού spyware ή ακόμα και η προσπάθεια δυσφήμισης κάποιου προσποιούμενου ότι είναι. Ανεξάρτητα, είναι ενάντια στους όρους και τις προϋποθέσεις του Snapchat. Επομένως, ένας ψεύτικος λογαριασμός θα μπορούσε να αφαιρεθεί.

Ορισμένοι δείκτες μπορούν να αποκαλύψουν ένα ψεύτικο προφίλ, αλλά μερικές φορές είναι αδύνατο να το γνωρίζουμε. Μπορείτε να αναφέρετε τον λογαριασμό που πιστεύετε ότι είναι ψεύτικος και να προχωρήσετε σε άλλους επαληθευμένους λογαριασμούς.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here