Signal: Πώς να ενεργοποιήσετε τα εξαφανιζόμενα μηνύματα για όλες τις συνομιλίες

0
52
Διαγραφή μηνυμάτων με σήμα
© blackzheep / Shutterstock.com

Το Signal σάς επιτρέπει τώρα να δημοσιεύετε μηνύματα που εξαφανίζονται ή μηνύματα αυτοκαταστροφής. Μπορείτε να το ορίσετε στην ατομική συνομιλία του εκάστοτε ατόμου ή σε όλες τις επαφές σας στο Signal. Στον οδηγό μας, σας ενημερώνουμε για τις ρυθμίσεις που θα χρειαστεί να κάνετε για να συμβεί αυτό.

Ποιο είναι το κίνητρο πίσω από αυτήν την αλλαγή στο instant messenger; Τις περισσότερες φορές, όσοι μόλις επιβιβάστηκαν στο bandwagon του Signal Messenger παρακινήθηκαν από το γεγονός ότι ήθελαν να εγκαταλείψουν το WhatsApp. Ωστόσο, για να επιλέξετε το σωστό instant messenger όταν πρόκειται για μια κατάλληλη εναλλακτική λύση WhatsApp, υπηρεσίες όπως το Signal πρέπει επίσης να προσφέρουν νέες και χρήσιμες λειτουργίες.

  • Διαβάστε επίσης: Αντίο WhatsApp, Hello Signal Messenger! Πώς να κάνετε το διακόπτη

Ένα από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζετε ήδη για το Signal Messenger είναι η δυνατότητα ρύθμισης μηνυμάτων που εξαφανίζονται αυτόματα. Μέχρι τώρα, αυτό ήταν δυνατό να γίνει μόνο στη συνομιλία με ένα επιλεγμένο άτομο, επομένως έπρεπε να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα ξεχωριστά για κάθε επαφή. Το σήμα έχει πλέον βελτιωθεί σε αυτό! Από εδώ και στο εξής, μπορείτε όχι μόνο να ορίσετε τη χρονική περίοδο πριν από τη λήξη του μηνύματος, αλλά και να βεβαιωθείτε ότι αυτή είναι μια καθολική ρύθμιση για όλες τις επαφές σας μέσω των ρυθμίσεων.

  • Σχετικά: Σύγκριση Telegram vs Signal

Πώς να διαμορφώσετε τα εξαφανιζόμενα μηνύματα στο Signal

Εάν θέλετε να ορίσετε την ίδια χρονική περίοδο για όλες τις επαφές σας για τη διαγραφή των μηνυμάτων σας, αυτό είναι πλέον δυνατό μέσω των ρυθμίσεων. Παρακαλούμε ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Πατήστε το μενού χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία.
  2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  3. Κάντε κύλιση μέχρι να δείτε την κεφαλίδα Απόρρητο και επιλέξτε αυτήν.
  4. Επιλέξτε Μηνύματα που εξαφανίζονται και επιλέξτε μία από τις προκαθορισμένες χρονικές περιόδους ή επιλέξτε Προσαρμοσμένη ώρα εάν έχετε την προσωπική σας προτίμηση.
  5. Διαμορφώστε τον επιθυμητό προσαρμοσμένο χρόνο που μπορεί να διαρκέσει οπουδήποτε από 1 δευτερόλεπτο έως 4 εβδομάδες.
  6. Πατήστε Ορισμός.
Μηνύματα εξαφάνισης σήματος COM

Μπορείτε να προσαρμόσετε την ώρα για την εξαφάνιση των μηνυμάτων σε πολύ δευτερόλεπτο / © NextPit

Μηνύματα που εξαφανίζονται για μεμονωμένες συνομιλίες

Φυσικά, μπορείτε ακόμα να ορίσετε μηνύματα που εξαφανίζονται για μεμονωμένες συνομιλίες απευθείας στο αντίστοιχο νήμα συνομιλίας. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε το μενού χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία της επιθυμητής συνομιλίας. Από εκεί, επαναλάβετε τα βήματα 4, 5 και 6 όπως αναφέρονται παραπάνω. Εδώ σας το παραθέτω ξανά ξεκάθαρα:

  1. Πατήστε το χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία της συνομιλίας.
  2. Επιλέξτε Μηνύματα που εξαφανίζονται και επιλέξτε μία από τις προκαθορισμένες χρονικές περιόδους ή επιλέξτε Προσαρμοσμένη ώρα εάν έχετε την προσωπική σας προτίμηση.
  3. Διαμορφώστε τον επιθυμητό προσαρμοσμένο χρόνο που μπορεί να διαρκέσει οπουδήποτε από 1 δευτερόλεπτο έως 4 εβδομάδες.
  4. Πατήστε Ορισμός.

Τα εξαφανισμένα μηνύματα ως αναλογία με πραγματικές συνομιλίες

Σε ένα απόσπασμα από το Signal’s ανάρτησηη Signal εξήγησε επίσης γιατί πιστεύουν ότι τα μηνύματα που εξαφανίζονται είναι τόσο σημαντικά:

Καθώς οι κανόνες για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται έχουν αλλάξει, μεγάλο μέρος της επικοινωνίας που λάμβανε χώρα κάποτε μέσω των καφέ, των μπαρ και των πάρκων γίνεται τώρα μέσω των ψηφιακών συσκευών. Μια παρενέργεια αυτής της μετάβασης από το αναλογικό στο ψηφιακό είναι η συνδυασμένη μετατόπιση από το εφήμερο στο αιώνιο: οι λέξεις που λέγονταν παροδικά τώρα –τις περισσότερες φορές– αποθηκεύονται για πάντα δεδομένα.

Επομένως, το θέμα είναι να σας δώσουμε λίγο περισσότερο έλεγχο στις επικοινωνίες σας και να κάνετε τις συνομιλίες εξίσου εφήμερες με τις συνομιλίες. Μην ξεχνάτε, ωστόσο, ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί για όλα όσα γράφετε ή τι είδους φωτογραφίες και βίντεο μοιράζεστε. Ακόμα κι αν το έχετε ρυθμίσει έτσι ώστε ό,τι στέλνετε να εξαφανίζεται μετά από δέκα δευτερόλεπτα, ο άλλος μπορεί να έχει απαθανατίσει χρησιμοποιώντας μια επιπλέον κάμερα.

Ως εκ τούτου, είναι πάντα καλή ιδέα να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τι είδους πληροφορίες μοιράζεστε και με ποιον. Ωστόσο, τα μηνύματα που εξαφανίζονται είναι ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό που φέρνει μαζί του και μερικά άλλα πλεονεκτήματα:

  • Απελευθερώνετε αποθηκευτικό χώρο στο smartphone σας
  • Αυξάνετε τα επίπεδα ασφάλειας σε περίπτωση που χάσετε το smartphone σας

Πώς πιστεύετε για την αυξημένη εμβέλεια των μηνυμάτων που εξαφανίζονται για να καλύπτουν όλες τις συνομιλίες τώρα; Είναι μια δυνατότητα που σας αρέσει να χρησιμοποιείτε ή είστε ο τύπος που αφήνει τα πάντα στο ιστορικό συνομιλιών για πάντα;


Χρησιμοποιείτε μηνύματα που εξαφανίζονται;

Μη διστάσετε να μας γράψετε στα σχόλια τι πιστεύετε για αυτήν τη λειτουργία και εάν χρησιμοποιείτε παρόμοιες λειτουργίες σε άλλα instant messenger όπως το WhatsApp.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here