Minecraft: Πώς να φτιάξετε ένα φίλτρο αναπνοής με νερό

0
66

Ο κόσμος του Minecraft είναι τεράστιος. Μπορείτε να εξερευνήσετε διάφορες περιοχές για να δημιουργήσετε νέα αντικείμενα και να ανακαλύψετε προκλητικούς εχθρούς. Μία από τις περιοχές που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι κάτω από τον ωκεανό, αλλά αν δεν έρθετε προετοιμασμένοι, γρήγορα θα σας κόψει η ανάσα. Τα φίλτρα αναπνοής με νερό μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αυτό το εμπόδιο.

Minecraft: Πώς να φτιάξετε ένα φίλτρο αναπνοής με νερό

Αυτός ο οδηγός βήμα προς βήμα θα σας δείξει πώς να φτιάξετε ένα φίλτρο αναπνοής με νερό στο Minecraft.

Πώς να φτιάξετε ένα φίλτρο αναπνοής με νερό στο Minecraft

Το Water Breathing Potion είναι ένα από τα πιο χρήσιμα αναλώσιμα στο Minecraft. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, αλλά κάθε τύπος σας επιτρέπει να αναπνέετε κάτω από το νερό. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να πολεμήσετε θαλάσσια τέρατα, να εξορύξετε υποθαλάσσιες περιοχές και να κατεδαφίσετε υποβρύχια μνημεία.

Ωστόσο, η δημιουργία φίλτρων Minecraft δεν είναι εύκολη, και το ίδιο ισχύει για τα φίλτρα αναπνοής νερού. Πρέπει να ακολουθήσετε προσεκτικά τη συνταγή για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για να ξεκινήσετε να φτιάχνετε το φίλτρο αναπνοής με νερό, θα χρειαστείτε μια σειρά από υλικά και αντικείμενα:

 • Τραπέζι χειροτεχνίας (μπορείτε να το φτιάξετε χρησιμοποιώντας τέσσερις ξύλινες σανίδες)
 • One Blaze Powder
 • Ένα μπουκάλι νερού
 • One Nether Wart
 • One Puffer Fish
 • One Redstone, Gunpowder, and Dragon’s Breath (για παραλλαγές του φίλτρου)

Θα χρειαστεί επίσης να φτιάξετε τη βάση ζυθοποιίας σας.

 1. Κατασκευάστε τέσσερις σανίδες ξύλου τοποθετώντας ένα κομμάτι ξύλου στο πλέγμα χειροτεχνίας σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος Ξύλου, συμπεριλαμβανομένης της ζούγκλας και της βελανιδιάς.
 2. Τοποθετήστε τις σανίδες σε κάθε κουτί του πλέγματος χειροτεχνίας για να δημιουργήσετε το τραπέζι χειροτεχνίας ή σχηματίστε ένα τετράγωνο στο πλέγμα χειροτεχνίας.
 3. Νικήστε το Blazes για να αποκτήσετε ένα Blaze Rod. Αυτά μπορούν να βρίσκονται σε ένα Κάτω Φρούριο.
 4. Εξορύσσω τρεις Μαύρες πέτρες ή Κυβόλιθους.
 5. Τοποθετήστε το Crafting Table μπροστά σας.
 6. Ανοίξτε το Crafting Table και αποκτήστε πρόσβαση στο πλέγμα 3X3.
 7. Βάλτε ένα Blaze Rod στη μέση της επάνω σειράς και τρεις Blackstones ή Cobblestones στη μέση της σειράς.
 8. Κατασκευάστε το περίπτερο ζυθοποιίας σας και θα έχετε πλέον πρόσβαση στο μενού Ζυθοποιίας.

Εάν δεν θέλετε να ταλαιπωρηθείτε από την ταλαιπωρία της κατασκευής Brewing Stands, μπορείτε να τα κλέψετε από χωρικούς ή χωριά του Minecraft. Τα ιγκλού με υπόγειο θα πρέπει επίσης να διαθέτουν βάση ζυθοποιίας, οπότε αναζητήστε τα αν γεννάτε σε χιονισμένα βιομάζα.

Τώρα που έχετε όλα τα συστατικά, ήρθε η ώρα να φτιάξετε το φίλτρο αναπνοής με νερό.

 1. Ανοίξτε τη βάση ζυθοποιίας σας.
 2. Προσθέστε το Blaze Powder στο κουτί στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Αυτό ενεργοποιεί τη βάση και τα πάντα αναβοσβήνουν.
 3. Μεταβείτε στο κάτω τμήμα της βάσης και τοποθετήστε το μπουκάλι νερού σας σε ένα από τα κουτιά. Εάν γεμίζετε κάθε υποδοχή με μπουκάλια νερού, μπορείτε να φτιάξετε πολλά φίλτρα αναπνοής νερού.
 4. Τοποθετήστε το Nether Wart στο επάνω κουτί και περιμένετε να τελειώσει η παρασκευή. Αυτό θα σας δώσει τώρα το Awkward Potion σας.
 5. Πλοηγηθείτε στο επάνω πλαίσιο και τοποθετήστε το Puffer Fish σας μέσα.
 6. Αφήστε τη διαδικασία παρασκευής να ολοκληρωθεί και το Awkward Potion σας θα πρέπει τώρα να μετατραπεί σε ένα φίλτρο αναπνοής νερού. Εάν θέλετε να κάνετε το Breathing Potion σας να διαρκέσει περισσότερο, συνδυάστε το με ένα Redstone.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αναπνευστικών φίλτρων με νερό. Ένα από τα Potions που μπορείτε να φτιάξετε είναι το Splash Water Breathing Potion. Για να το κάνετε αυτό, απλώς φτιάξτε το φίλτρο αναπνοής με νερό και ανακατέψτε το με μια πυρίτιδα. Αυτό το αντικείμενο σάς επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το εφέ Water Breathing σε άλλους παίκτες, ρίχνοντας το Splash Water Breathing Potion σε αυτούς.

Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε το Lingering Water Breathing Potion σας συνδυάζοντας ένα Dragon’s Breath με ένα Splash Potion of Weakness. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα Splash Potion of Weakness:

 1. Ανοίξτε τη βάση ζυθοποιίας σας.
 2. Βάλτε ένα φίλτρο αδυναμίας στο κάτω πλαίσιο.
 3. Τοποθετήστε ένα Gunpowder στο επάνω κουτί και περιμένετε να τελειώσει η παρασκευή. Τώρα θα έχετε ένα Splash Potion of Weakness.

Τα παρατεταμένα φίλτρα αναπνοής με νερό είναι παρόμοια με τα φίλτρα αναπνοής με νερό πιτσιλίσματος. Αλλά αντί να το πετάξουν σε έναν παίκτη, σας αφήνουν να δημιουργήσετε σύννεφα που επιτρέπουν σε οποιονδήποτε μέσα τους να αναπνέει κάτω από το νερό για μια συγκεκριμένη περίοδο.

Ένα κανονικό φίλτρο αναπνοής με νερό διαρκεί τρία λεπτά. Μπορείτε να το παρατείνετε σε οκτώ λεπτά αναμειγνύοντας το Potion με ένα Redstone. Είναι ένα προηγμένο στοιχείο, αλλά δεν θα πρέπει να δυσκολεύεστε να το αποκτήσετε. Ο ευκολότερος τρόπος μπορεί να είναι να εξορύξετε ένα μπλοκ Redstone ή να το αποκτήσετε από λάφυρα σε μπουντρούμι ή όχλους. Το Redstone είναι διάσπαρτο σε διαφορετικά βιομάζα σε χαμηλότερα επίπεδα εδάφους. Ως αποτέλεσμα, είναι πιο πιθανό να βρείτε το αντικείμενο σε σπήλαια σε φλέβες σε σχήμα κύβου.

Η χρήση του φίλτρου αναπνοής νερού εξαρτάται από τη συσκευή σας:

 • Κάντε δεξί κλικ στο Potion και κρατήστε πατημένο το κουμπί εάν είστε χρήστης υπολογιστή.
 • Πατήστε το Potion και κρατήστε το αν παίζετε Minecraft σε smartphone.
 • Εάν είστε παίκτης Xbox, η προεπιλεγμένη εντολή είναι να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί LT.
 • Κρατήστε το L2 στο PlayStation 4.
 • Κρατήστε το ZL στη Nintendo.

Πώς να φτιάξετε φίλτρο αναπνοής με νερό στο Minecraft χρησιμοποιώντας εντολές

Οι εντολές (γνωστές και ως εντολές κάθετο και εντολές κονσόλας) είναι μια προηγμένη δυνατότητα που μπορείτε να ενεργοποιήσετε πληκτρολογώντας συγκεκριμένες συμβολοσειρές κειμένου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι εκτέλεσης εντολών.

 • Εκτέλεση εντολών κονσόλας στο παράθυρο συνομιλίας σας
 • Χρήση του Minecart με ένα μπλοκ εντολών ή ένα τυπικό μπλοκ εντολών
 • Σε διακομιστές για πολλούς παίκτες (μέσω κονσόλας)
 • Ως μέρος της συμπεριφοράς σας ή πακέτα δεδομένων σε συναρτήσεις
 • Κάνοντας κλικ στο κείμενο JSON με την ενέργεια “run_command” (μόνο για εκδόσεις Java).
 • Εκτελείται με τον διακομιστή WebSocket ή ένα NPC στην έκδοση Bedrock

Ακολουθούν οι εντολές που μπορείτε να εισάγετε για να λάβετε ένα φίλτρο αναπνοής με νερό, ανάλογα με την πλατφόρμα:

 • PC/Mac: /give @p potion{Potion:“minecraft:water_breathing”} 1
 • Minecraft Java Edition σε PC ή Mac (εκδόσεις 1.9-1.12): /give @p Potion 1 0 {Potion:“minecraft:water_breathing”}
 • Minecraft Java Edition σε υπολογιστή ή Mac (έκδοση 1.8): /give @p Potion 1 8237
 • Xbox One, PS4, Nintendo Switch, Windows 10, Education Edition, Pocket Edition: /give @p Potion 1 19

Πότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε το φίλτρο αναπνοής με νερό;

Τα Water Breathing Potions θεωρούνταν εξειδικευμένα πριν από την ενημέρωση του aquatic που κυκλοφόρησε στην ενημερωμένη έκδοση κώδικα 1.13. Από τότε, τα αντικείμενα έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος του Minecraft. Υπάρχουν πολλά λάφυρα κάτω από το νερό σε ναυάγια και ερείπια, όπως χάρτες θησαυρών που οδηγούν σε θαμμένα Hearts of the Sea και Diamonds. Όλα αυτά μπορούν να αποδειχθούν ανεκτίμητα περιουσιακά στοιχεία για τη συλλογή σας.

Χρειάζεστε επίσης Water Breathing Potions για να ολοκληρώσετε τις προκλήσεις του Ocean Monument. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να μην καταφέρετε να κατακτήσετε τους Elder Guardians σε αυτήν την περιοχή χωρίς ένα Water Breathing Potion. Η κατάκτηση αυτών των βυθισμένων μπουντρούμια, τα οποία είναι γεμάτα από βάναυσους εχθρούς, είναι σχεδόν αδύνατη χωρίς τα αποτελέσματα αυτού του φίλτρου. Επομένως, εάν θέλετε να αποκτήσετε σφουγγάρια, χρυσό και πρισμαρίνα σε αυτήν την περιοχή, φροντίστε να φέρετε μερικά φίλτρα αναπνοής με νερό.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στα αναπνευστικά φίλτρα με νερό;

Παρόλο που τα φίλτρα αναπνοής με νερό είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε υποβρύχιες περιοχές, η κατασκευή τους δεν είναι πάντα πρακτική και εύκολη. Ευτυχώς, μπορείτε να βελτιώσετε τις αναπνευστικές σας ικανότητες με πολλές άλλες μεθόδους εκτός από την κατανάλωση ενός φίλτρου. Εδώ είναι μερικές επιλογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιβιώσετε στις βαθιές καταδύσεις σας:

 • Κράνη με κέλυφος χελώνας – Εάν μπορείτε να πάρετε στα χέρια σας ένα κέλυφος χελώνας, θα μπορείτε να φτιάξετε το κράνος σας με κέλυφος χελώνας. Αυτό το αντικείμενο σάς δίνει τη δυνατότητα να αναπνέετε υποβρύχια για 10 δευτερόλεπτα περισσότερο, κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ορισμένες περιοχές.
 • Δημιουργία θυλάκων αέρα – Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη ποικιλία αντικειμένων για να σχηματίσετε υποβρύχιες θήκες αέρα. Μόλις κολυμπήσετε με το κεφάλι μέσα σε αυτά, επαναφορτίζετε γρήγορα την παροχή οξυγόνου. Τα αντικείμενα που μπορούν να επιτύχουν αυτό το αποτέλεσμα περιλαμβάνουν τούρτες, πανό και πέτρινα κοπτικά. Μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε πόρτες τοποθετώντας τις σε έναν υποβρύχιο χώρο με αρκετό χώρο και ανοίγοντάς τες για να δημιουργήσετε μια τσέπη χωρίς νερό που αναπληρώνει την αναπνοή σας.

Οι αγωγοί είναι μια άλλη εξαιρετική λύση. Αυτά τα βολικά υποβρύχια αντικείμενα διαθέτουν το Conduit Power buff, που σας προσφέρει νυχτερινή όραση, γρήγορη εξόρυξη και, το πιο σημαντικό, απεριόριστη αναπνοή. Η μόνη προειδοποίηση είναι ότι πρέπει να παραμείνετε κοντά στον αγωγό σας.

Για να δημιουργήσετε τον αγωγό σας, θα χρειαστεί να συλλέξετε ένα Heart of the Sea και οκτώ κοχύλια Nautilus. Το τελευταίο μπορεί να ανακτηθεί νικώντας τους Πνιγμένους ή λεηλατώντας σεντούκια θησαυρών σε ναυάγια. Το πρώτο μπορεί επίσης να βρίσκεται σε σεντούκια θησαυρών ναυαγίου, αλλά είναι πιο δύσκολο να το βρεις.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε μετά τη συλλογή των συστατικών.

 1. Ανοίξτε το Crafting Table σας.
 2. Τοποθετήστε το Heart of the Sea στη μέση.
 3. Περικυκλώστε την Καρδιά με οκτώ Κοχύλια Ναυτίλου και ολοκληρώστε τη διαδικασία κατασκευής.

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να φτιάξετε το Conduit Housing σας χρησιμοποιώντας περίπου 57 Prismarines. Αυτός ο αριθμός θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε αρκετά πεδία για να φιλοξενήσετε και να ενεργοποιήσετε το Conduit σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε ένα περίβλημα αγωγού:

 1. Ανοίξτε ένα πλαίσιο χειροτεχνίας 3Χ3.
 2. Τοποθετήστε τον αγωγό σας μέσα στο πλαίσιο.
 3. Προσθέστε Prismarines γύρω από τον αγωγό σας.
 4. Το Conduit θα πρέπει τώρα να ανοίξει και να έχει μια μπλε σφαίρα, υποδεικνύοντας ότι το Conduit buff είναι ενεργό για τους κοντινούς παίκτες.

Ξεκινήστε τις θαλάσσιες περιπέτειές σας

Τα φίλτρα αναπνοής με νερό είναι απαραίτητα όταν εξερευνάτε αχαρτογράφητες περιοχές των ωκεανών του Minecraft. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εφοδιαστεί με αυτά τα αντικείμενα ή μερικές από τις εναλλακτικές πριν από την επόμενη περιπέτειά σας. Θα μπορέσετε να νικήσετε τους εχθρούς σας και να ανακτήσετε τα λάφυρα πιο εύκολα.

Προτιμάτε χερσαία ή θαλάσσια εξερεύνηση στο Minecraft; Ποια είδη εξοπλίζετε κατά την κατάδυση; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here