IFTTT vs Zapier: Ποια είναι η διαφορά;

0
113
IFTTT vs Zapier: Ποια είναι η διαφορά;
IFTTT vs Zapier: Ποια είναι η διαφορά;

Βασικά, αν μιλάμε για τις τρέχουσες τεχνολογίες, τότε επιτρέψτε μου να διευκρινίσω ένα πράγμα ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην εποχή του αυτοματισμού. Ως εκ τούτου, σήμερα σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε απλώς για τις διαφορές μεταξύ των δύο γνωστών πλατφορμών αυτοματισμού, φυσικά, του IFTTT και του Zapier.

Zapier εναντίον IFTTT: Ποια είναι η διαφορά;

Σήμερα σε αυτήν την ανάρτηση, θα βρείτε μια σύντομη εξήγηση των δύο βασικών πλατφορμών που απλώς μας βοηθούν να συνδέσουμε όλες τις εφαρμογές για αυτοματοποίηση εργασιών, ναι, φυσικά, αυτές οι δύο πλατφόρμες δεν είναι άλλες από το IFTTT και το Zapier.

Βασικά, αν μιλάμε για τις τρέχουσες τεχνολογίες, τότε επιτρέψτε μου να διευκρινίσω ένα πράγμα ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην εποχή του αυτοματισμού που ψηφιοποιεί και αυτοματοποιεί όλο και περισσότερο τις εργασίες μας. Και για αυτοματοποιημένες εργασίες και αυτοματισμούς απλά θα πρέπει να κατηγορούμε ή να ευχαριστούμε τα API.

Τι είναι όμως το API (Application Programming Interface); Βασικά, το API είναι ένα σημείο πρόσβασης που οι πλατφόρμες διαθέτουν στους προγραμματιστές για να χρησιμοποιούν τις λειτουργίες και τα δεδομένα τους στις δικές τους εξελίξεις.

Βασικά, οι μεγάλες πλατφόρμες δημιουργούν τα δικά τους API απλά για να ανοίξουν τον εαυτό τους στον κόσμο των προγραμματιστών. Ως εκ τούτου, η επένδυση για τη δημιουργία και τη διατήρηση ενός API ήταν πολύ μεγάλη για «μικρές πλατφόρμες.

Ωστόσο, λόγω της διάδοσής του σήμερα θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τις εγκαταστάσεις, τα πρότυπα και τους άμεσους κωδικούς που υπάρχουν, καθώς τα APIS αποτελούν μέρος σχεδόν οποιουδήποτε σχεδίου ανάπτυξης κάθε νέας Startup.

Γιατί είναι τόσο συμφέρουσα για Startups;

Καθώς απλώς επιτρέπει σε ανεξάρτητους στοχαστές να επενδύσουν χρόνο και να προσθέσουν λειτουργίες στα έργα τους. Είναι λίγο γενικό όραμα, παγκόσμιας βελτίωσης. Και για εμάς, φυσικά, απλώς επιτρέπει την πρόσβαση σε όλο και πιο λεπτομερή προϊόντα και καλύτερες λύσεις. και όχι μόνο ότι λειτουργεί και ως μια μεγαλύτερη ενσωμάτωση όλης της τεχνολογίας στη ζωή μας.

Μιλάμε για το πλεονέκτημα της ύπαρξης του για τη δυνατότητα αυτοματοποίησης εργασιών που ξεπερνούν την εφαρμογή ή την πλατφόρμα. Ναι, μιλάω για τη δυνατότητα σύνδεσης μεταξύ τους για να τους κάνω να συνεργαστούν προς όφελος του ενός.

Βασικά, οι γνωστές πλατφόρμες αυτοματισμού όπως το IFTTT και το Zapier λειτουργούν ως μεσάζοντες, ως εκ τούτου, σας προσφέρουν τη δυνατότητα σύνδεσης εφαρμογών και πλατφορμών μέσω των API τους. Αλλά, τώρα, εξαρτάται από εσάς πώς θα τεθούν τα όρια από τη φαντασία σας.

Καθώς τα πράγματα όπως «ανάβετε τα φώτα του δωματίου σας όταν λαμβάνετε ένα άμεσο μήνυμα στο Twitter», θα μπορούσε να είναι αρκετά τρελό, αλλά τι γίνεται αν σας πω ότι όχι, μπορεί να είναι δυνατόν να το κάνουμε, ναι, μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά είναι αλήθεια.

Τι είναι το IFTTT;

Τώρα επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με αυτό που φαίνεται να είναι πιο διαδεδομένο στην προσωπική σφαίρα. Ναι, δεν μιλάω για κανένα άλλο από το IFTTT, μια πολύ γνωστή πλατφόρμα για την οποία πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε ακούσει πολλές φορές.

Βασικά, το IFTTT είναι μια πλατφόρμα που απλά μας επιτρέπει να κάνουμε συνδέσεις μεταξύ κοινωνικών δικτύων και υπηρεσιών Διαδικτύου με μια απλή δήλωση που αυτοματοποιεί νέες εργασίες.

Αυτή η γνωστή πλατφόρμα περιέχει τα τρία πιο σημαντικά πράγματα και το πρώτο είναι τα «συστατικά» που μας επιτρέπουν απλώς να προσαρμόσουμε τις απαιτήσεις που θα ξεκινήσουν μια συγκεκριμένη δράση. Το δεύτερο είναι οι «συνταγές», το όνομα που δίνεται στους συνδυασμούς «συνθήκης-αντίδρασης» που δημιουργείται μεταξύ των τοποθεσιών. Και το τελευταίο είναι τα κανάλια, τα οποία είναι οι υποστηριζόμενες τοποθεσίες που μπορούμε να διασυνδέσουμε, όπου υποδεικνύουν επίσης τους ενεργοποιητές και τις ενέργειες που είναι διαθέσιμες για καθένα από αυτά.

Πλεονεκτήματα του IFTTT

  • Πολύ απλό στη χρήση: Σε αυτήν την πλατφόρμα, θα έχετε μόνο λίγες διαθέσιμες επιλογές και απλά πρέπει να δημιουργήσετε τη φράση “IF This then That”.
  • Έχει και δωρεάν έκδοση: Βασικά μας αρκεί η δωρεάν έκδοση.
  • Διατίθεται για φορητές συσκευές: Είναι η μόνη υπηρεσία μεταξύ άλλων που ενσωματώνεται με την παλάμη του χεριού σας. Ναι, τώρα δεν μπορείτε μόνο να αυτοματοποιήσετε τις εφαρμογές σας στο cloud αλλά και με το κινητό σας με συνταγές που χρησιμοποιούν το SMS, το βιβλίο επαφών σας και το GPS σας.
  • Πολύ διαδεδομένο: Είναι σχεδόν αδύνατο να δεις ένα Smartphone χωρίς εγκατεστημένη αυτήν την εφαρμογή ή οποιονδήποτε δεν το γνωρίζει.
  • Αμέτρητες εφαρμογές και υποστηριζόμενες πλατφόρμες: Έχει τη σύνδεση με τόσες πλατφόρμες και εφαρμογές που απλά θα σας εκπλήξουν.

Τι είναι το Zapier;

Το Zapier είναι ένα πλήρες διαδικτυακό εργαλείο που απλά μας επιτρέπει να συνδέουμε διαφορετικές εφαρμογές μεταξύ τους και να αυτοματοποιούμε τις διαδικασίες εργασίας μας. Έχει μια δωρεάν έκδοση και μια πληρωμένη έκδοση όπως και η γνωστή πλατφόρμα IFTTT.

Βασικά, με τη δωρεάν έκδοση, μπορείτε απλά να δημιουργήσετε έως και 5 Zaps και 100 εργασίες. Τι είναι το Zap; Το Zap είναι μια συγκεκριμένη εργασία που μπορείτε να αυτοματοποιήσετε ή μπορείτε επίσης να πείτε ότι είναι ενδιάμεσος ανάμεσα σε ένα έναυσμα και μια ενέργεια. Για παράδειγμα, ένα Zap μπορεί να έχει μόνο ένα έναυσμα, ενώ ένα zap μπορεί να έχει πολλές ενέργειες.

Ενώ εκτός από το IFTTT, το γνωστό Zapier είναι η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα μεταξύ CEO και CMO από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πώς λειτουργεί το Zapier;

Οι περισσότερες εφαρμογές Ιστού διαθέτουν API (Διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών) ένα API είναι μια επίσημη προδιαγραφή σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας ή αλληλεπίδρασης μιας ενότητας ενός λογισμικού με μια άλλη. Ας κάνουμε πιο απλά, βασικά, το Zapier είναι ένας μεσάζων μεταξύ δύο υπηρεσιών όπως το Gmail και το Dropbox, αυτό που κάνει είναι να λειτουργεί ως ενδιάμεσος για τα API του.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε περισσότερες από 500 εφαρμογές συνδεδεμένες σε αυτήν την υπηρεσία και για κάθε εφαρμογή, θα έχετε απλώς πολλά εναύσματα και ενέργειες που απλώς κάνουν την εργασία σας πολύ πιο εύκολη και σας επιτρέπουν να έχετε τον πλήρη έλεγχο αυτών των 500 εφαρμογών.

Επομένως, θα πρέπει απλώς να ευχαριστήσουμε το Zapier που απλώς μας άφησε να διαμορφώσουμε μια εργασία έτσι ώστε κάθε φορά που δημοσιεύουμε ένα νέο άρθρο στο ιστολόγιό μας, να δημοσιεύεται αυτόματα στο Facebook ή σε οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο.

Πλεονεκτήματα του Zapier

  • Πρώτα απ ‘όλα, έχει ένα μοντέλο freemium: Ναι, μπορείτε απλά να το δοκιμάσετε και αργότερα να πληρώσετε για να έχετε καλύτερες δυνατότητες.
  • Μεγαλύτερη ευελιξία: Κατά τη δημιουργία της συνταγής είναι πιο ευέλικτη, καθώς επιτρέπει απλώς την προσθήκη ορισμένων προσαρμοσμένων πεδίων και φίλτρων.
  • Μέγιστη ενσωμάτωση: Βασικά, υποστηρίζει ατελείωτες εφαρμογές και απλώς προσφέρει πολύ περισσότερες επιλογές από το IFTTT.
  • Επιτρέπει εξατομικευμένες εφαρμογές: Εάν είστε προγραμματιστής, μπορείτε απλώς να δημιουργήσετε τη δική σας ενοποίηση με την πλατφόρμα σας.
  • Προσανατολισμός για τον επιχειρηματικό κόσμο: Έτσι, αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για επιχειρηματίες με επιχειρηματικούς στόχους και ανάγκες.

Τώρα βασικά, εξαρτάται από εσάς, καθώς πρέπει να αποφασίσετε ποια υπηρεσία ταιριάζει σε εσάς και στις ανάγκες σας. Όπως και στο Zapier, θα λάβετε πολύ αυτοματισμό που απλώς θα εξοικονομήσει χρόνο, αλλά το IFTTT έχει επίσης κάποια εξαιρετική δυνατότητα που η Zapier δεν θα μπορεί να σας προσφέρει. Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό; Απλώς μοιραστείτε όλες τις απόψεις και τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.