Πώς να βελτιώσετε την απόδοση του παιχνιδιού στο Android σας

0
170
Πώς να βελτιώσετε την απόδοση του παιχνιδιού στο Android σας

Όπως όλοι γνωρίζουμε, σε όλους αρέσει να παίζουν παιχνίδια στη συσκευή τους Android. Γι’ αυτό περισσότεροι από εκατομμύρια χρήστες προτιμούν πλέον να αγοράζουν gaming smartphone που μπορούν να χειριστούν βαριά παιχνίδια. Σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα, νέα αναδυόμενα smartphone εμφανίζονται στην αγορά, όπως και τα παιχνίδια Android.

Υπάρχει ένα πράγμα που ενοχλεί πάντα τους χρήστες Android – Οι καθυστερήσεις παιχνιδιών. Δεν έχει σημασία πόσο ισχυρό είναι το τηλέφωνό σας, αν δεν ήταν βελτιστοποιημένο για παιχνίδια, τότε θα αντιμετωπίσετε καθυστερήσεις και επανεκκινήσεις ενώ παίζετε παιχνίδια με υψηλά γραφικά. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μερικές καλύτερες μεθόδους για την ενίσχυση της απόδοσης Gaming στο Android.

Ενισχύστε την απόδοση του παιχνιδιού στο Android σας

Οι μέθοδοι ήταν αρκετά απλές και εύκολες και θα χρειαστείτε απλώς πρόσβαση root και μια εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να τροποποιήσετε ορισμένες ρυθμίσεις συστήματος για να ενισχύσετε την απόδοση του παιχνιδιού.

Ενημερώστε το Android Smartphone σας

Ενημερώστε το Android Smartphone σας
Ενημερώστε το Android Smartphone σας

Ακριβώς όπως ένα λειτουργικό σύστημα Windows, το Android έχει επίσης λίγα σφάλματα που οδηγούν σε υποβάθμιση της απόδοσης. Ωστόσο, το καλό είναι ότι το Android λαμβάνει συχνές ενημερώσεις που αποτελούνται από διορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας. Αυτές οι ενημερώσεις συχνά παρέχουν σταθερότητα στο Android που οδηγεί σε καλύτερη απόδοση. Επομένως, προτού ακολουθήσετε την επόμενη μέθοδο, βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας είναι ενημερωμένο με το πιο πρόσφατο λογισμικό.

Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες παρασκηνίου

Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες παρασκηνίου
Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες παρασκηνίου

Λοιπόν, ακριβώς όπως ο υπολογιστής μας, τα smartphone Android μας εκτελούν επίσης πολλές διαδικασίες και εφαρμογές στο παρασκήνιο. Συνήθως, αυτές οι υπηρεσίες παρασκηνίου δεν κάνουν τίποτα πέρα ​​από την απλή κατανάλωση πόρων CPU και RAM. Επομένως, πριν παίξετε οποιοδήποτε παιχνίδι, φροντίστε να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες παρασκηνίου. Μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή καθαρισμού σκουπιδιών Android ή εφαρμογές διαχείρισης εργασιών για να αναγνωρίσετε εφαρμογές και υπηρεσίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας στο οποίο έχουμε συζητήσει μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές διαχείρισης εργασιών για Android.

Χρησιμοποιήστε τις εφαρμογές Lite

Χρησιμοποιήστε τις εφαρμογές Lite
Χρησιμοποιήστε τις εφαρμογές Lite

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα smartphone με καλύτερη τεχνολογία αποθήκευσης αποδίδουν καλύτερα όταν πρόκειται για παιχνίδια. Ωστόσο, η αποθήκευση όπως το UFS 2.1 εμφανίζεται πλέον μόνο σε συσκευές προηγμένης τεχνολογίας. Το UFS 2.1 παρέχει καλύτερη ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής που οδηγεί σε καλύτερη απόδοση παιχνιδιού. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι ένα ικανό smartphone, επομένως, πρέπει να διαχειρίζονται τον αποθηκευτικό χώρο. Μπορείτε εύκολα να εξοικονομήσετε επιπλέον χώρο αποθήκευσης εγκαθιστώντας την έκδοση Lite των Δημοφιλών εφαρμογών. Εφαρμογές όπως το Facebook Lite, το Messenger Lite, το Twitter Lite, το YouTube Go, παρέχουν τις ίδιες δυνατότητες, αλλά χρειάζονται λιγότερο χώρο για εγκατάσταση.

Χρήση του εργαλείου GL

Βήμα 1. Πρώτα απ ‘όλα, χρειάζεστε ένα Android με root και αν δεν το έχετε, μπορείτε να ανατρέξετε στον γρήγορο οδηγό μας για να κάνετε εύκολα root android κινητά.

Βήμα 2. Τώρα, αφού κάνετε root το android κινητό σας, θα χρειαστείτε μια εφαρμογή Android που είναι GlTools (Graphic Optimizer) η εφαρμογή Android που ενισχύει την απόδοση γραφικών του κινητού σας.

Βήμα 3. Τώρα, μόλις εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή, ξεκινήστε την και αυτή η εφαρμογή θα σας ζητήσει να παραχωρήσετε πρόσβαση στον υπερχρήστη.

παραχωρήστε πρόσβαση στον υπερχρήστη
παραχωρήστε πρόσβαση στον υπερχρήστη

Βήμα 4. Τώρα πρέπει να προσθέσετε ένα μικρό πρόσθετο για να λειτουργήσει αυτή η εφαρμογή και για αυτό, μπορείτε να επιλέξετε TEX(DE)coder εκεί.

Επιλέξτε TEX(DE)coder
Επιλέξτε TEX(DE)coder

Βήμα 5. Τώρα θα αρχίσει να λαμβάνει το, και μετά από αυτό, θα πρέπει απλώς να συμφωνήσετε με τους όρους και, στη συνέχεια, απλώς να εγκαταστήσετε το πρόσθετο που κατεβάσατε και τώρα η συσκευή σας θα επανεκκινηθεί για να κάνετε σωστές αλλαγές σε αυτήν την εφαρμογή.

Βήμα 6. Τώρα μετά την επανεκκίνηση ξεκινήστε την εφαρμογή και θα δείτε όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο android σας. Επιλέξτε την εφαρμογή της οποίας η απόδοση θέλετε να ενισχύσετε, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από τα παιχνίδια.

Επιλέξτε την εφαρμογή/παιχνίδι
Επιλέξτε την εφαρμογή/παιχνίδι

Βήμα 7. Τώρα θα δείτε πολλές επιλογές και πρέπει απλώς να τις ορίσετε σύμφωνα με την επιθυμία σας. Αυτές οι ρυθμίσεις θα αναγκάσουν τη συσκευή σας να εμφανίσει την καλύτερη απόδοση της συσκευής σας. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το Όνομα/Εξομοίωση GPU και πολλές άλλες ρυθμίσεις.

Πώς να βελτιώσετε την απόδοση του παιχνιδιού στο Android σας
Πώς να βελτιώσετε την απόδοση του παιχνιδιού στο Android σας

Αυτό είναι! Τελειώσατε, δοκιμάστε τώρα να τρέξετε το παιχνίδι και θα νιώσετε τη διαφορά που κάνατε.

Χρήση της Επιλογής προγραμματιστή Android

Το Android έρχεται προφορτωμένο με πολλές δυνατότητες. Υπάρχει μια επιλογή Force 4x MSAA στις επιλογές προγραμματιστή Android που έπρεπε να ενεργοποιηθούν. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι το MSAA σημαίνει multi-sample anti-aliasing.

Βήμα 1. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή Προγραμματιστής. Για αυτό, απλώς ανοίξτε την οθόνη Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, στην επιλογή Σχετικά με το τηλέφωνο, πρέπει να πατήσετε “Αριθμός κατασκευής” 4-5 φορές. Θα δείτε την επιλογή προγραμματιστή.

Βήμα 2. Τώρα ανοίξτε την επιλογή προγραμματιστή.

Ανοίξτε την επιλογή προγραμματιστή
Ανοίξτε την επιλογή προγραμματιστή

Βήμα 3. Τώρα πρέπει να βρείτε την επιλογή “Ενεργοποίηση 4x MSAA”. Πρέπει να το ενεργοποιήσετε.

Ενεργοποίηση
Ενεργοποίηση “Ενεργοποίηση 4x MSAA”

Αυτό είναι! Τελείωσες. Τώρα ανοίξτε οποιοδήποτε παιχνίδι και θα τρέξει ομαλά. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα εξαντλεί τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Τα πράγματα μπορεί να διαφέρουν σε διαφορετικές εφαρμογές και συσκευές.

Απενεργοποιήστε τα κινούμενα σχέδια

Λοιπόν, τα κινούμενα σχέδια είναι σημαντικά επειδή παρέχουν καλύτερη εμπειρία Android. Εάν έχετε ένα λιγότερο ικανό smartphone, τότε πρέπει να απενεργοποιήσετε τα κινούμενα σχέδια για να επιτύχετε καλύτερη απόδοση παιχνιδιού. Για να απενεργοποιήσετε τις κινούμενες εικόνες σε smartphone Android, ακολουθήστε τη μέθοδο που δίνεται παρακάτω.

Κίνηση παραθύρου & Κλίμακες μετάβασης
Κίνηση παραθύρου & Κλίμακες μετάβασης

Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μετά επιλέξτε “Επιλογές προγραμματιστή”. Τώρα στις Επιλογές προγραμματιστή, αναζητήστε την επιλογή «Σχέδιο». Εκεί πρέπει να τροποποιήσετε τις τρεις επιλογές – Κλίμακα κινούμενης εικόνας παραθύρου, κλίμακα κίνησης μετάβασης, κλίμακα διάρκειας εμψυχωτή. Ρυθμίστε όλα αυτά σε – 0,5x

Επέκταση της μνήμης RAM του Android smartphone σας

Λοιπόν, όπως γνωρίζουμε, μπορούμε να τροποποιήσουμε τις συσκευές μας Android. Ομοίως, μπορούμε επίσης να επεκτείνουμε τη μνήμη RAM του Android μας και αυξάνοντας τη μνήμη RAM του smartphone μας μπορούμε να επιτύχουμε αυτόματα μεγαλύτερη ταχύτητα ενώ παίζουμε παιχνίδια. Για να επεκτείνετε τη μνήμη RAM στο smartphone Android σας, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό

Βήμα 1. Για να ξεκινήσετε, πρέπει να κάνετε λήψη και εγκατάσταση Roehsoft Ram Expander στο Android smartphone σας. Ωστόσο, για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή, πρέπει να έχετε ένα smartphone Android με ρίζες. Αν ψάχνετε για έναν οδηγό rooting, αυτό το άρθρο μπορεί να σας βοηθήσει.

Βήμα 2. Τώρα εγκαταστήστε την εφαρμογή και παραχωρήστε άδεια στον υπερχρήστη.

παραχωρήστε άδεια στον υπερχρήστη
παραχωρήστε άδεια στον υπερχρήστη

Βήμα 3. Τώρα θα δείτε μερικές επιλογές όπως Μνήμη SDCard, Total Free RAM, κ.λπ. Εκεί πρέπει να ορίσετε το νέο μέγεθος για το swapfile σας.

Επιλέξτε το νέο Μέγεθος αρχείου Swap
Επιλέξτε το νέο Μέγεθος αρχείου Swap

Βήμα 4. Τώρα πρέπει να περάσετε πάνω από το ‘Swap/Active’ και να περιμένετε για λίγο μέχρι να εκτελεστεί πλήρως η εναλλαγή.

Σύρετε πάνω από το 'Swap/Active'
Σύρετε πάνω από το ‘Swap/Active’

Βήμα 5. Στο επόμενο βήμα, πρέπει να επιλέξετε τη διαδρομή ή το διαμέρισμα για το αρχείο swap. Εδώ πρέπει να επιλέξετε την κάρτα SD σας.

Βήμα 6. Πατήστε το κουμπί επιστροφής και, στη συνέχεια, στην κύρια σελίδα, πρέπει να περάσετε το δάχτυλό σας πάνω από το ‘Swap/Active’ και να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα.

Σύρετε πάνω από το 'Swap/Active'
Σύρετε πάνω από το ‘Swap/Active’

Αυτό ήταν, τελειώσατε! Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Roehsoft για να αυξήσετε τη μνήμη RAM του Android. Η αύξηση της μνήμης RAM του Android πιθανότατα θα ενισχύσει την απόδοση του παιχνιδιού.

Εφαρμογές Booster παιχνιδιών

Υπάρχουν λίγες καλύτερες εφαρμογές Android διαθέσιμες στο Play Store που μπορούν να ενισχύσουν την απόδοση του παιχνιδιού. Παρακάτω, έχουμε μοιραστεί μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές Android για την ενίσχυση της απόδοσης του παιχνιδιού το 2020.

1. Δρ. Booster

Δρ Booster
Δρ Booster

Αυτή η εφαρμογή ελευθερώνει έξυπνα χώρο μνήμης (RAM) για να ενισχύσει το τηλέφωνό σας, να επιταχύνει τις εφαρμογές παιχνιδιών Android και να ανιχνεύσει κακόβουλο λογισμικό, ώστε τα αγαπημένα σας παιχνίδια —καθώς και περισσότερες από 70.000 άλλες εφαρμογές— να εκτελούνται πιο γρήγορα και ομαλά!

Ο λόγος για τον οποίο αυτή η εφαρμογή παρατίθεται εδώ είναι ότι είχε πολύ θετικές αξιολογήσεις χρηστών και κριτικές στο Google Play Store. Αυτή η εφαρμογή λειτουργεί. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα απλά εγκαταστήστε την εφαρμογή και τα παιχνίδια θα φορτωθούν αυτόματα στην εφαρμογή. Απλώς, ξεκινήστε το παιχνίδι και απολαύστε το παιχνίδι σε ενισχυμένη ταχύτητα.

2. Παιχνίδι Booster

Παιχνίδι Booster
Παιχνίδι Booster

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Game Booster για να απελευθερώσετε την πραγματική απόδοση της συσκευής σας Android. Με το GameBooster μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοση της συσκευής σας με ένα μόνο άγγιγμα. Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τη CPU, τη μνήμη RAM και πολλά άλλα πράγματα αυτόματα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Game Booster Android.

Το GameBooster βελτιστοποιεί τη συσκευή σας για παιχνίδια με μια υπηρεσία παρασκηνίου. Παίρνει υπό έλεγχο την προηγμένη διαχείριση CPU Linux και σας προσφέρει μέγιστη απόδοση με ένα μόνο άγγιγμα!

3. CM GameBooster

CM GameBooster
CM GameBooster

Όταν πρόκειται για την ενίσχυση παιχνιδιών, τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει το CM Game Booster. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές Android που μπορείτε να έχετε στο smartphone σας Android. Η εφαρμογή συσκευάζει πολλές δυνατότητες για διαχείριση παιχνιδιών και ενίσχυση ταχύτητας. Οι χρήστες πρέπει απλώς να πατήσουν την εφαρμογή μία φορά για να διορθώσουν τα προβλήματα με την καθυστέρηση παιχνιδιού και την ανεπαρκή μνήμη.

Έτσι, αυτό το άρθρο έχει να κάνει με το πώς να αυξήσετε την απόδοση του παιχνιδιού στο Android. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.