Ενημερώθηκε το Android Anti-Theft: Πώς να ενεργοποιήσετε αυτές τις δυνατότητες ασφαλείας

0
3
© nextpit

Πριν από την κυκλοφορία του Android 15 αυτή την εβδομάδα, η Google παρουσίασε νέες δυνατότητες ασφαλείας κατά της κλοπής, επεκτείνοντας τα εργαλεία προστασίας κλοπής σε περισσότερες συσκευές. Αυτές οι λειτουργίες έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τη συσκευή και τα δεδομένα σας σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας, αν και η ενεργοποίησή τους δεν είναι τόσο απλή όσο θα μπορούσε να είναι. Ωστόσο, η Google έχει ενημερώσει τις ρυθμίσεις για να τις κάνει πιο προσβάσιμες.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς να προστατέψετε το τηλέφωνο και τον λογαριασμό σας χρησιμοποιώντας το 2FA

Η Προστασία κλοπής περιλαμβάνει πλέον νέες δυνατότητες όπως Κλείδωμα ανίχνευσης κλοπής, Κλείδωμα συσκευής εκτός σύνδεσης και απομακρυσμένο κλείδωμα. Το Κλείδωμα ανίχνευσης κλοπής χρησιμοποιεί τους αισθητήρες της συσκευής σας και έναν αλγόριθμο που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη για να ανιχνεύσει ασυνήθιστες κινήσεις—όπως αν το τηλέφωνο αρπάζεται—και κλειδώνει αυτόματα την οθόνη.

Το Κλείδωμα συσκευής εκτός σύνδεσης, από την άλλη πλευρά, κλειδώνει αμέσως τη συσκευή σας εάν τεθεί εκτός σύνδεσης ή χάσει τη σύνδεσή της στο Διαδίκτυο. Το Remote Lock παρέχει μια χειροκίνητη επιλογή για το κλείδωμα της συσκευής σας από απόσταση.

Τι αλλάζει στην προστασία κλοπής;

Σε μια ενημέρωση από την πλευρά του διακομιστή στο Play Store (μέσω του Android Authority), η προστασία κλοπής είναι πλέον πιο εύκολη. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω της ενότητας Ασφάλεια και απόρρητο στις ρυθμίσεις της συσκευής σας, μειώνοντας τον αριθμό των βημάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη ρύθμιση.

Ωστόσο, παρά αυτήν την ενημέρωση, το σύνολο δυνατοτήτων εξακολουθεί να είναι κάπως θαμμένο στις ρυθμίσεις. Οι χρήστες θα πρέπει να πλοηγηθούν στην κύρια ενότητα της Google και, στη συνέχεια, να επιλέξουν την καρτέλα Όλες οι υπηρεσίες. Από εκεί, θα πρέπει να κάνετε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε την κάρτα προστασίας από κλοπή. Πατώντας σε αυτό αποκαλύπτονται τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά και οι εναλλαγές τους.

Ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε να αναζητήσετε τη δυνατότητα απευθείας πληκτρολογώντας λέξεις-κλειδιά στη γραμμή αναζήτησης ρυθμίσεων, ορισμένοι χρήστες έχουν διαπιστώσει ότι η προστασία κλοπής δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης σε ορισμένες συσκευές. Το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι κάπως κρυμμένο στις ρυθμίσεις μειώνει την πιθανότητα οι χρήστες να ανακαλύψουν και να ενεργοποιήσουν αυτές τις λειτουργίες.

Πώς να ενεργοποιήσετε την προστασία κλοπής στο τηλέφωνό σας Android

Η προστασία κλοπής είναι διαθέσιμη σε μια ευρεία γκάμα συσκευών, συμπεριλαμβανομένων αυτών των Xiaomi, OnePlus και Samsung. Ωστόσο, η διαθεσιμότητα των νέων ρυθμίσεων ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την επωνυμία της συσκευής σας.

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι δυνατότητες είναι απενεργοποιημένες από προεπιλογή. Εάν θέλετε να τα δοκιμάσετε, ακολουθήστε αυτά τα βήματα όπως δοκιμάστηκαν σε ένα Google Pixel:

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας Android.
  2. Επιλέξτε Ασφάλεια και απόρρητο και μετά Ξεκλείδωμα συσκευής.
  3. Πατήστε Προστασία κλοπής.
  4. Από εδώ, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Κλείδωμα ανίχνευσης κλοπής και το Κλείδωμα ανίχνευσης εκτός σύνδεσης.
  5. Έξοδος για αποθήκευση αλλαγών.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε πρόσθετες επιλογές, όπως Απομακρυσμένο κλείδωμα και Εύρεση και διαγραφή της συσκευής σας από αυτό το μενού. Κάθε επιλογή έχει επιπλέον διαθέσιμες ρυθμίσεις όταν πατηθεί.

Έχετε ενεργοποιήσει αυτές τις νέες δυνατότητες ασφαλείας στη συσκευή σας; Πώς είναι η εμπειρία σας μέχρι τώρα; Παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

Μέσω: Android Authority