Το Google Lens τώρα σάς επιτρέπει να αναζητάτε βίντεο—Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε

0
1
© nextpit

Η Google έκανε για πρώτη φορά προεπισκόπηση ορισμένων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης νωρίτερα φέτος, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εγγραφής βίντεο κατά την αναζήτηση στο Google Lens. Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, ο γίγαντας της αναζήτησης στο Διαδίκτυο ανακοίνωσε ότι κυκλοφορεί τη λειτουργία, δίνοντας στους χρήστες περισσότερους τρόπους αναζήτησης στις συσκευές τους. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Η υποστήριξη βίντεο εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της λειτουργίας οπτικής αναζήτησης στο Google Lens. Ωστόσο, αντί να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο ή να ανεβάσετε μια φωτογραφία, αυτό θα σας επιτρέψει να εγγράψετε ένα βίντεο ενός θέματος χρησιμοποιώντας την κάμερα του smartphone σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε μια ερώτηση στην αναζήτησή σας βίντεο με ηχογράφηση μιας φωνής, αν και μπορείτε να ρυθμίσετε το κείμενο που μετατράπηκε αργότερα στην αναζήτηση.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα συντόμευση αναζήτησης εικόνων του Gemini

Πώς να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση βίντεο στο Google Lens

Δοκιμάσαμε τη λειτουργία και μπορεί να εγγράψει βίντεο διάρκειας έως και 15 δευτερολέπτων, αν και δεν θα έχετε ορατό χρόνο εκτέλεσης, αλλά μάλλον μια ένδειξη που τρέχει γύρω από το κουμπί αναζήτησης. Μπορείτε να ελέγξετε τον οδηγό βήμα προς βήμα παρακάτω.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Lens ή εκκινήστε την από το γραφικό στοιχείο της εφαρμογής Google στην αρχική σας οθόνη.
  2. Σύρετε προς τα κάτω από την κορυφή για να ανοίξετε το εργαλείο οπτικής αναζήτησης.
  3. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στο θέμα που θέλετε να εγγράψετε και, στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το κουμπί αναζήτησης.
  4. Δώστε την ερώτησή σας μιλώντας.
  5. Αφήστε το κουμπί εάν έχετε τελειώσει την ομιλία.
  6. Μόλις εμφανιστεί το αποτέλεσμα, μπορείτε να αλλάξετε την ερώτηση πληκτρολογώντας την με μη αυτόματο τρόπο.

Το αποτέλεσμα εμφανίζεται σε ένα συνηθισμένο αποτέλεσμα αναζήτησης στον ιστό, αλλά με μια ετικέτα “Επισκόπηση AI” παρόμοια με τις άλλες αναζητήσεις Google που υποστηρίζονται από AI.

Φωνητικές ερωτήσεις σε φωτογραφίες

Η ενσωματωμένη λειτουργία φωνητικής αναζήτησης στην οπτική αναζήτηση λειτουργεί επίσης όταν κάνετε αναζήτηση χρησιμοποιώντας φωτογραφίες είτε τραβώντας μία είτε επιλέγοντας από τη συλλογή. Για να τη χρησιμοποιήσετε, πρέπει απλώς να τραβήξετε ή να ανεβάσετε μια φωτογραφία και, στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το κουμπί αναζήτησης ενώ εκφωνείτε το ερώτημά σας.

Πώς να αποκτήσετε τη νέα δυνατότητα αναζήτησης βίντεο στο Google Lens

Επί του παρόντος, η αναζήτηση βίντεο είναι διαθέσιμη σε χρήστες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Search Labs της Google, το οποίο απαιτεί συμμετοχή στην εφαρμογή Google πρόγραμμα δοκιμών. Εάν έχετε εγγραφεί, μπορείτε να κάνετε λήψη της πιο πρόσφατης εφαρμογής Google beta από το Play Store για να δοκιμάσετε τη νέα λειτουργία οπτικής αναζήτησης. Το Google Lens μπορεί να ληφθεί από συσκευές Android και iOS.

Εκτός από τις αναβαθμίσεις του Google Lens, η Google ανανεώνει επίσης τις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης με τη χρήση AI για μια πιο οργανωμένη παρουσίαση. Συγκεκριμένα, αυτό θα λειτουργήσει με ερωτήσεις ανοιχτού τύπου και αποτελέσματα χωρίς σαφείς απαντήσεις. Η αρχική φάση θα ξεκινήσει με αναζητήσεις συνταγών και γευμάτων.

Πώς χρησιμοποιείτε τη λειτουργία της Αναζήτησης Google για να βρείτε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας; Μοιραστείτε μαζί μας τις προτάσεις σας στα σχόλια.

Πηγή:
Google