Πώς να μάθετε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν Trackers για να σας παρακολουθούν στο Android

0
89
Πώς να μάθετε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν Trackers για να σας παρακολουθούν στο Android

Ξεκινώντας από το iOS 14, η Apple θα εμφανίζει πληροφορίες απορρήτου για κάθε εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στο Apple App Store. Το iOS 14 προσφέρει τις απαραίτητες ειδοποιήσεις απορρήτου σε εύκολα κατανοητή γλώσσα. Με τη νέα δυνατότητα απορρήτου του iOS 14, μπορείτε εύκολα να μάθετε ποια δεδομένα χρησιμοποιεί η εφαρμογή για να σας παρακολουθεί ή σε ποια δεδομένα θα έχει πρόσβαση η εφαρμογή.

Έτσι, η Apple εισήγαγε μια πολύ αναγκαία λειτουργία απορρήτου. Ωστόσο, το Android δεν διαθέτει αυτήν τη δυνατότητα εγγενώς, αλλά οι χρήστες Android μπορούν να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή γνωστή ως “Exodus” για να ελέγξουν όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές.

Η εφαρμογή Exodus για Android εμφανίζει όλους τους ιχνηλάτες που χρησιμοποιεί η εφαρμογή για να σας παρακολουθεί. Όχι μόνο αυτό, αλλά το Exodus σάς βοηθά επίσης να μάθετε όλα τα είδη αδειών που έχει εκχωρηθεί στην εφαρμογή από προεπιλογή. Έτσι, το Exodus είναι μια εφαρμογή που σας βοηθά να γνωρίζετε ποιοι ιχνηλάτες και τα δικαιώματα είναι ενσωματωμένα σε εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή σας.

Μάθετε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν Trackers για να σας παρακολουθούν

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε έναν λεπτομερή οδηγό σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Exodus σε οποιοδήποτε smartphone Android για να γνωρίζουμε πόσα δεδομένα αναζητά η εφαρμογή από εσάς.

Βήμα 1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε λήψη και εγκατάσταση Εξοδος πλήθους στο Android smartphone σας.

κατεβάστε και εγκαταστήστε το Exodus στο Android σας
κατεβάστε και εγκαταστήστε το Exodus στο Android σας

Βήμα 2. Μόλις τελειώσετε, ανοίξτε την εφαρμογή και περιμένετε έως ότου η εφαρμογή συγκεντρώσει τις πληροφορίες.

περιμένετε έως ότου η εφαρμογή συγκεντρώσει τις πληροφορίες
περιμένετε έως ότου η εφαρμογή συγκεντρώσει τις πληροφορίες

Βήμα 3. Μόλις τελειώσετε, κάντε κλικ στην εφαρμογή της οποίας τα στοιχεία θέλετε να μάθετε.

Βήμα 4. Εδώ επιλέξαμε το Airdroid, το οποίο είναι ένα δημοφιλές εργαλείο κοινής χρήσης αρχείων. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί οκτώ ιχνηλάτες για να σας παρακολουθεί. Παρακολουθεί τη σύνδεσή σας στο Facebook, το Facebook Analytics, το Google Admob κ.λπ.

Trackers που χρησιμοποιούνται από την εφαρμογή
Trackers που χρησιμοποιούνται από την εφαρμογή

Βήμα 5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε τη λίστα με τα δικαιώματα που έχει εκχωρηθεί στην εφαρμογή από προεπιλογή. Η εφαρμογή έχει παραχωρηθεί με 48 άδειες, συμπεριλαμβανομένων των αδειών ανάγνωσης SMS, αποστολής SMS, εγγραφής επαφής, κατάστασης πρόσβασης δικτύου, αλλαγής κατάστασης WiFi κ.λπ.

λίστα αδειών που έχει παραχωρηθεί στην εφαρμογή
λίστα αδειών που έχει παραχωρηθεί στην εφαρμογή

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ελέγξετε όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο Android σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να κατανοήσετε πόσα δεδομένα αναζητά η εφαρμογή από εσάς.

Έτσι, αυτό το άρθρο έχει να κάνει με το πώς να μάθετε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν ιχνηλάτες για να σας παρακολουθούν στο Android. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας.