Είναι όλα σχετικά με το RCS: Η Samsung αρχίζει να εγκαταλείπει την εφαρμογή μηνυμάτων της

0
22
© nextpit

Με τα χρόνια, το Google Messages έχει γίνει πιο δημοφιλές σε σύγκριση με άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων Android. Η Samsung έχει αρχίσει ακόμη και να εγκαταλείπει την εφαρμογή Μηνύματα από το Galaxy S24 και πιο πρόσφατα, από το Galaxy Z Fold 6 (αναθεώρηση) και το Galaxy Z Flip 6 υπέρ του Google Messages. Σήμερα, οι Νοτιοκορεάτες εξέθεσαν τον λόγο αυτής της κίνησης.

  • Μην το χάσετε αυτό: Πώς να χρησιμοποιήσετε και να κυριαρχήσετε τη νέα δυνατότητα Quick Share στη Samsung

Σε ένα μήνυμα προς το Android Authority, η εταιρεία εξήγησε ότι συνεργάζεται με την Google για να καταστήσει το Google Messages την προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων σε περισσότερες συσκευές Android. Η υιοθέτηση του Google Messages στα τηλέφωνα Galaxy της Samsung θα αποδεικνυόταν επίσης χρήσιμη για την προώθηση της πρωτοβουλίας, δεδομένου του τεράστιου αριθμού συσκευών Galaxy που χρησιμοποιούνται.

Γιατί η Samsung επιλέγει το Google Messages: RCS και AI

Τόνισε επίσης ότι η απόφαση αποδίδεται κυρίως στην ενσωμάτωση του RCS (Rich Communication Services) με το Google Messages, γεγονός που το καθιστά πολύ ανώτερο σε σύγκριση με άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων Android. Για παράδειγμα, η Google πρόσθεσε πρόσφατα βελτιώσεις στα Μηνύματα, όπως η αποστολή μεγαλύτερων εικόνων και η συμπίεσή τους πιο αποτελεσματικά και η δυνατότητα αναίρεσης.

Ενώ το Samsung Messages σε smartphone Galaxy ενσωματώνει επίσης το RCS, η διαθεσιμότητα και οι δυνατότητες της υπηρεσίας εξαρτώνται από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή το δίκτυό σας.

Πτώση της δυνατότητας May Pixel του Android

Το τελευταίο May Pixel Feature Drop διαθέτει μια δυνατότητα επεξεργασίας για μηνύματα, άμεσο hotspot και έξυπνα γραφικά στοιχεία για το σπίτι. / © Google

Εκτός από το RCS, η Google συνεχίζει να προσθέτει λειτουργίες που είναι αποκλειστικές στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της. Ένα παράδειγμα είναι η εισαγωγή της δυνατότητας Magic Compose που χρησιμοποιεί γενετική τεχνητή νοημοσύνη για τη σύνταξη μηνυμάτων στην εφαρμογή. Ακόμα κι έτσι, το chatbot Gemini της Google λειτουργεί μόνο με το Google Messages.

Συνολικά, η ύπαρξη της ίδιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων σε συσκευές Android κάνει την εμπειρία συνεκτική για ολόκληρο το οικοσύστημα, ανεξάρτητα από το μοντέλο της συσκευής. Αυτό είναι επίσης λογικό ακόμη και για συσκευές που δεν είναι Android, καθώς η Apple πρόκειται να υιοθετήσει το RCS σε iPhone με την επερχόμενη ενημέρωση iOS 18.

Το Samsung Messages δεν έχει πεθάνει ακόμα

Αυτήν τη στιγμή, η σταδιακή κατάργηση του Samsung Messages περιορίζεται σε πολύ λίγες χώρες όπως οι ΗΠΑ και στο νέο κύμα συσκευών Galaxy που θα κυκλοφορήσουν, συμπεριλαμβανομένου του Galaxy Z Fold 6. Νωρίτερα αυτό το έτος, ορισμένοι χρήστες της Samsung παρατήρησαν ότι το ιδιόκτητο Messages δεν ήταν Δεν έχουν εγκατασταθεί στις μονάδες Galaxy S24 τους. Με την επιβεβαίωση της εταιρείας, ο διακόπτης πιθανότατα θα φτάσει σε περισσότερες αγορές και συσκευές σύντομα.

Για τις επηρεαζόμενες συσκευές, η Samsung ανέφερε ότι οι χρήστες εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν λήψη της εφαρμογής Samsung Messages από το Play Store ή το Galaxy Store, αν και σημείωσε ότι δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι λειτουργίες που αναμένουν να δουν.

Ποια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων χρησιμοποιείτε για SMS ή RCS στο smartphone σας και γιατί την προτιμάτε; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

Πηγή:
Android Authority