Πώς να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες της Apple εκτός σύνδεσης στο iOS 17 στο iPhone

0
47

Πότε ήταν η τελευταία φορά που οι Χάρτες της Apple σας απέλυσαν στο πουθενά; Υποθέτω ότι η απάντηση είναι αρκετά συχνά. Πιστέψτε με, ήμασταν όλοι εκεί – κανένα σήμα, ένας έρημος δρόμος και ένας αβοήθητος εσείς. Αλλά αυτό θα αλλάξει τώρα με την κυκλοφορία της αναβάθμισης iOS 17. Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου WWDC 2023 Keynote, η Apple ενημέρωσε τους χρήστες σχετικά με τη νέα ενημέρωση των Χαρτών Apple σχετικά με την προσθήκη υποστήριξης για τους Χάρτες εκτός σύνδεσης.

Όπως και οι Χάρτες Google, μπορείτε πλέον να κάνετε λήψη περιοχών χαρτών στους Χάρτες της Apple, να τις αποθηκεύετε στο iPhone σας και να τις χρησιμοποιείτε για πλοήγηση σε μια ζώνη χωρίς σήμα. Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε τα πάντα για αυτήν τη νέα προσθήκη.

Πώς να κατεβάσετε χάρτες για χρήση εκτός σύνδεσης στο iOS 17

  1. Εκκινήστε τους Χάρτες της Apple στο iPhone σας.
  2. Πατήστε στο avatar σας → Επιλέξτε Χάρτες εκτός σύνδεσης.
  3. Επιλέξτε Λήψη νέου χάρτη.
  4. Αναζητήστε την περιοχή που θέλετε να κατεβάσετε.
    Από προεπιλογή, το iPhone θα προτείνει την περιοχή του σπιτιού σας.
  5. Στην ενότητα προεπισκόπησης, μπορείτε να αλλάξετε τις διαστάσεις του χάρτη. Η εφαρμογή θα σας ενημερώσει για τον αποθηκευτικό χώρο που θα πάρει το iPhone σας για να αποθηκεύσει τον χάρτη σας.
  6. Πατήστε Λήψη.
    Ο χάρτης θα αποθηκευτεί στη λίστα Λήψη.

FYI, όσο μεγαλύτερη είναι η αποθηκευμένη περιοχή, τόσο πιο εμφανές θα είναι το μέγεθος λήψης. Επίσης, μπορείτε να κατεβάσετε όσες περιοχές θέλετε χωρίς ταλαιπωρία. Ωστόσο, υπάρχει μια επιλογή βελτιστοποίησης αποθήκευσης.

Παραδόξως, οι αποθηκευμένοι χάρτες σας θα ενημερώνονται αυτόματα με τις πιο πρόσφατες αλλαγές όποτε το iPhone σας συναντά το δίκτυο. Για αυτό, πρέπει να κάνετε εναλλαγή στις Αυτόματες ενημερώσεις στις Ρυθμίσεις Χαρτών.

Επίσης, οι χρήστες iPhone θα πρέπει να σημειώσουν ότι, από προεπιλογή, η λήψη των χαρτών θα γίνεται μόνο μέσω δικτύου Wi-Fi. Αλλά μπορείτε να το αλλάξετε σε κινητό στις Ρυθμίσεις.

Επιλέξτε Λειτουργία Μόνο εκτός σύνδεσης στο iPhone σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους χάρτες που έχετε λάβει όταν είστε εκτός σύνδεσης. Αργότερα, όταν το iPhone σας συνδεθεί στο διαδίκτυο, θα επιστρέψει στη χρήση των Χαρτών της Apple ως συνήθως – με ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο.

Ωστόσο, υπάρχει μια επιλογή να επιτρέψετε στους Χάρτες της Apple να χρησιμοποιούν μόνο τους χάρτες που έχετε λάβει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε την επιλογή Μόνο Χρήση χαρτών εκτός σύνδεσης στις Ρυθμίσεις Χαρτών.

Πώς μπορούν να σας βοηθήσουν οι χάρτες εκτός σύνδεσης;

  • Οι ληφθέντες Χάρτες της Apple είναι χρήσιμοι όταν ταξιδεύετε σε μια νέα πόλη/χώρα ή περιοχή. Ποτέ δεν θα χαθείτε ή θα αντιμετωπίσετε σύγχυση στην επιλογή της κατεύθυνσης, ακόμη και σε μια ζώνη χωρίς Διαδίκτυο.
  • Μη διστάσετε να εξερευνήσετε νέες περιοχές όταν κάνετε ποδήλατο, οδήγηση κ.λπ. Ο χάρτης που κατεβάσατε στους Χάρτες της Apple θα σας δώσει οδηγίες βήμα προς βήμα, αρκεί να βρίσκεστε στην περιφέρεια του αποθηκευμένου χάρτη.
  • Επιπλέον, μπορείτε να τσιμπήσετε και να μεγεθύνετε τον χάρτη που έχετε λάβει για πιο ακριβή βοήθεια πλοήγησης. Επιπλέον, οι χάρτες εκτός σύνδεσης θα προσφέρουν δεδομένα POI, όπως ώρες λειτουργίας για την εύρεση συγκεκριμένων τοποθεσιών.

Και το καλύτερο μέρος αυτής της λειτουργίας που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι το γεγονός ότι οι χάρτες που έχετε κατεβάσει στο iPhone σας θα είναι προσβάσιμοι και στο Apple Watch. Ωστόσο, το iPhone θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο Apple Watch. Λάβετε υπόψη ότι οι χάρτες δεν μπορούν να ληφθούν απευθείας στο Apple Watch.

Τυλίγοντας

Η υποστήριξη χαρτών εκτός σύνδεσης στους Χάρτες της Apple ήταν μια από τις πιο απαιτούμενες λειτουργίες. Τώρα, με το iOS 17, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν πλοήγηση εκτός σύνδεσης στους Χάρτες της Apple, η οποία περιοριζόταν μέχρι τώρα στους Χάρτες Google.

Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιείτε ομαλά τους χάρτες εκτός σύνδεσης στο iPhone σας. Ευχαριστούμε που το διαβάσατε.

Διαβάστε περισσότερα:

  • Πώς να βρείτε τη θέση σταθμευμένου αυτοκινήτου στο iPhone χρησιμοποιώντας τους Χάρτες της Apple
  • Πώς να χρησιμοποιήσετε τους Οδηγούς στους Χάρτες της Apple σε iPhone, iPad ή Mac
  • 19 καλύτερες συμβουλές και κόλπα για τους Χάρτες της Apple για iPhone

Προφίλ συγγραφέα

Σρίστι

Η Srishti είναι μια μανιώδης συγγραφέας που της αρέσει να εξερευνά νέα πράγματα και να ενημερώνει τον κόσμο για αυτά μέσα από τα λόγια της. Με ένα περίεργο μυαλό, θα σας αφήσει να μετακινηθείτε στις γωνιές και τις γωνίες του οικοσυστήματος της Apple. Όταν δεν γράφει, μπορείτε να τη βρείτε να αναβλύζει πάνω από το BTS όπως θα έκανε ένας αληθινός στρατός BTS.