20 καλύτεροι τρόποι για να διατηρήσετε τα Windows σας ασφαλή από ιούς το 2021

0
208
20 καλύτεροι τρόποι για να διατηρήσετε τα Windows σας ασφαλή από ιούς το 2021
20 καλύτεροι τρόποι για να διατηρήσετε τα Windows σας ασφαλή από ιούς το 2021

Η προστασία του υπολογιστή σας από θανατηφόρους ιούς ή οποιαδήποτε άλλη απειλή δεν είναι τόσο δύσκολη, αλλά πρέπει να λάβετε ορισμένες προφυλάξεις. Ως εκ τούτου, θα μοιραστούμε αειθαλείς μεθόδους για να διατηρήσετε τα Windows σας ασφαλή από ιούς. Ακολουθήστε την πλήρη ανάρτηση για να ασφαλίσετε τον πολύτιμο υπολογιστή σας.

Το πρώτο εμπόδιο του υπολογιστή με Windows είναι οι ιοί και τα trojans. Πολλοί χρήστες φαίνονται πάντα μπερδεμένοι σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν για να κάνουν το σύστημα των Windows ανθεκτικό στους ιούς. Ως εκ τούτου, έχουμε δηλώσει ορισμένα βασικά σημεία. Εάν ακολουθήσετε τα παρακάτω σημεία, σίγουρα θα μειωθεί η πιθανότητα ο υπολογιστής σας να υποφέρει από ιό.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι ο ιός Trojan Horse και πώς να τον αφαιρέσετε.

Λίστα 20 μεθόδων για να διατηρήσετε τα Windows ασφαλή από ιούς

Εξετάζετε πάντα πώς προστατεύετε τον υπολογιστή σας από τον ιό, επειδή οι χάκερ/κράκερ προσπαθούν πάντα να βρουν έναν νέο τρόπο για να παραβιάσουν τον υπολογιστή σας από τον ιό.

1, Εγκαταστήστε το Microsoft Security Essentials (Antivirus)

Εγκαταστήστε το Microsoft Security Essentials (Antivirus)

Το Microsoft Security Essentials είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα προστασίας από ιούς της Microsoft για κάθε χρήστη υπολογιστή με Windows. Το MSE σαρώνει τον υπολογιστή Windows για ιούς, ανεπιθύμητο λογισμικό, trojan και κακόβουλα αρχεία. Εάν δεν χρησιμοποιείτε κάποιο premium antivirus, η συμβουλή μου είναι να κατεβάσετε αυτό το δωρεάν πρόγραμμα προστασίας από ιούς από τον ιστότοπο της Microsoft και να το εγκαταστήσετε στο σύστημά σας. Το εργαλείο ασφαλείας MSE πραγματοποιεί λήψη όλων των πιο πρόσφατων ενημερώσεων ασφαλείας από την ενημέρωση των Windows, έτσι ώστε το μηχάνημά σας με Windows να είναι πάντα ασφαλές από ιούς και trojans. Εάν θέλετε άλλο Antivirus, ρίξτε μια ματιά στην προηγούμενη ανάρτησή μας για τα Top 10 Best Antivirus για τον υπολογιστή σας.

2. Διατηρήστε το παράθυρό σας ενημερωμένο

Διατηρήστε το παράθυρό σας ενημερωμένο

Εάν χρησιμοποιείτε λειτουργικά συστήματα Windows 7, 8 και 10, διατηρείτε πάντα την ενημέρωση των Windows. Η Microsoft κυκλοφορεί πάντα νέες ενημερώσεις κώδικα και ενημερώσεις ασφαλείας για το λειτουργικό σύστημα Windows. Αυτές οι νέες ενημερώσεις και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας προστατεύουν τον υπολογιστή σας από ιούς και εκμεταλλεύσεις. Πάντα να ενημερώνετε τον υπολογιστή σας και να κρατάτε τα Windows μακριά από τον ιό.

3. Ενημερώστε το λογισμικό σας

Ενημερώστε το λογισμικό σας

Τα κενά δεν βρίσκονται μόνο στο λειτουργικό σύστημα των Windows. Βρίσκεται επίσης στο λογισμικό που είναι εγκατεστημένο στο σύστημά σας. Στην πραγματικότητα, το απαρχαιωμένο λογισμικό είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους μόλυνσης από ιούς. Επομένως, φροντίστε να ενημερώσετε το λογισμικό σας στην πιο πρόσφατη έκδοση και να εγκαταστήσετε όλες τις ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας. Για να κάνετε τα πράγματα εύκολα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό πρόγραμμα ενημέρωσης λογισμικού για να ενημερώσετε όλο το εγκατεστημένο λογισμικό με ένα μόνο κλικ.

4. Εκτελέστε τη νέα εφαρμογή σε εικονική μηχανή πριν την εγκατάσταση στο σύστημα

Εκτελέστε τη νέα εφαρμογή σε εικονική μηχανή πριν την εγκατάσταση

Όταν κάνετε λήψη λογισμικού και εφαρμογών από έναν ανεπίσημο ιστότοπο, δεν γνωρίζετε πώς αυτό το λογισμικό μπορεί να επηρεάσει το σύστημά σας. Πολλές φορές αυτό το λογισμικό περιέχει ιούς και trojan. Δοκιμάστε περίεργο λογισμικό στην εικονική μηχανή (Virtual Box). Το Virtual Machine εκτελεί το λογισμικό σας στο εικονικό περιβάλλον, επομένως το κακόβουλο λογισμικό δεν επηρεάζει ποτέ άμεσα τον υπολογιστή σας. Όταν εγκαθιστάτε πολλές εφαρμογές, ο υπολογιστής σας μπορεί να είναι αργός και δεν ξέρετε πώς να επιταχύνετε τον υπολογιστή με Windows. Δοκιμάστε την προηγούμενη ανάρτησή μας για επιταχύνοντας τον αργό υπολογιστή σας με Windows.

5. Τείχος προστασίας

Τείχος προστασίας
Τείχος προστασίας

Ενεργοποιείτε πάντα το Τείχος προστασίας έναντι της συνδεδεμένης σύνδεσης δικτύου. Όταν χρησιμοποιείτε antivirus όπως το Kaspersky και το Avast, παρέχουν ενσωματωμένο λογισμικό τείχους προστασίας. Ωστόσο, εάν δεν χρησιμοποιείτε κανένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς, ενεργοποιείτε πάντα το τείχος προστασίας του συστήματός σας. Κάθε φορά που εγκαθιστάτε οποιοδήποτε νέο λογισμικό στο σύστημα, ελέγχετε πάντα τον κανόνα του τείχους προστασίας.

6. Πρόγραμμα περιήγησης

Πρόγραμμα περιήγησης

Λοιπόν, τα προγράμματα περιήγησης Ιστού είναι η κύρια πύλη για ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Επομένως, φροντίστε να ενημερώσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας και να ορίσετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις ασφαλείας στα προγράμματα περιήγησής σας, όπως “Προειδοποίηση όταν οι ιστότοποι προσπαθούν να εγκαταστήσουν πρόσθετα, να αποκλείσουν ύποπτους ιστότοπους κ.λπ.”.

7. Μην ανοίγετε ποτέ μη εξουσιοδοτημένο email και ιστότοπο

Μην ανοίγετε ποτέ μη εξουσιοδοτημένο email και ιστότοπο

Όταν περιηγείστε στο Διαδίκτυο, μην ανοίγετε ποτέ κακόβουλο ιστότοπο. Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome. Όταν κάνετε κλικ σε έναν ύποπτο ιστότοπο στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome, το Google Chrome σας προειδοποιεί. Μην ανοίγετε ποτέ κρυφούς συνδέσμους σε ένα email εάν δεν γνωρίζετε τι υπάρχει μέσα σε αυτό.

8. Κρατήστε απόσταση από μολυσμένους ιστότοπους

Κρατήστε απόσταση από μολυσμένους ιστότοπους

Επισκεπτόμαστε πολλούς ιστότοπους χωρίς να γνωρίζουμε εάν ο ιστότοπος είναι ασφαλής για περιήγηση ή όχι. Συχνά βλέπουμε πολλές αναδυόμενες διαφημίσεις να εμφανίζονται μπροστά από την οθόνη που σας προσγειώνει πάντα στη σελίδα λήψης. Αυτοί οι τύποι ιστότοπων μπορούν να πλαστογραφήσουν τα δεδομένα σας. Επομένως, είναι πάντα καλύτερο να κοιτάτε την πράσινη κλειδαριά στη γραμμή διευθύνσεων, η οποία περιέχει το πρόθεμα “HTTPS” όταν ασχολείστε με τραπεζικούς ιστότοπους.

9. Ελέγξτε για τις αξιολογήσεις πριν εγκαταστήσετε αυτό το λογισμικό

Ελέγξτε για τις αξιολογήσεις πριν εγκαταστήσετε αυτό το λογισμικό

Λοιπόν, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε τα Windows σας ασφαλή από ιούς. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι ιοί, κακόβουλο λογισμικό εισέρχεται στον υπολογιστή μας μέσω αρχείων λογισμικού. Επομένως, πρέπει να εξετάσουμε μερικά πράγματα πριν εγκαταστήσουμε οποιοδήποτε λογισμικό. Τα σχόλια ή οι κριτικές χρηστών είναι μερικά από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τον τύπο αρχείου που πρόκειται να κατεβάσετε. Ελέγξτε εάν το αρχείο που προσπαθείτε να κατεβάσετε έλαβε θετικά ή αρνητικά σχόλια. Εάν διαπιστώσετε ότι το λογισμικό έχει λάβει πολλά αρνητικά σχόλια, είναι καλύτερο να εξετάσετε μια εναλλακτική λύση. Επομένως, φροντίστε να ελέγξετε την ενότητα σχολίων πριν κάνετε λήψη αρχείων από οπουδήποτε.

10. Χρήση καλών και αξιόπιστων προγραμμάτων περιήγησης στο Web

Χρήση καλών και αξιόπιστων προγραμμάτων περιήγησης Ιστού

Πρόσφατα ισχυρίστηκε ότι οποιαδήποτε νέα εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος Windows με τον Internet Explorer θα μολυνθεί μέσα σε λίγα λεπτά περιήγησης στο Διαδίκτυο. Το πραγματικό γεγονός πίσω από αυτό ήταν ότι οι χάκερ στοχεύουν συνήθως τον Internet Explorer καθημερινά. Η χρήση του Google Chrome ή του Mozilla Firefox θα είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή.

11. Ενημερώστε το λογισμικό προστασίας από ιούς

Ενημερώστε το λογισμικό προστασίας από ιούς

Η ύπαρξη μιας σωστής λύσης ασφαλείας είναι το πρώτο βήμα και η διατήρησή της είναι το δεύτερο που πρέπει να κάνετε. Αν ψάχνετε για δωρεάν προστασία από ιούς, επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτά τα προγράμματα προστασίας από ιούς δεν λειτουργούν. Συνιστάται να έχετε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς επί πληρωμή και η συχνή ενημέρωση του θα διασφαλίσει ότι τα Windows σας είναι ακίνδυνα.

12. Χρησιμοποιήστε το Anti-Virus ρυθμίζοντας προγραμματισμένες σαρώσεις

Χρησιμοποιήστε το Anti-Virus ρυθμίζοντας προγραμματισμένες σαρώσεις

Συχνά παραβλέπουμε το λογισμικό προστασίας από ιούς. πιστεύουμε ότι η εγκατάσταση της κατάλληλης λύσης ασφαλείας είναι αρκετή. Ωστόσο, πρέπει να εκτελείτε πλήρη σάρωση υπολογιστή σε τακτά χρονικά διαστήματα. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει τις προγραμματισμένες σαρώσεις στο λογισμικό προστασίας από ιούς. Δοκιμάστε να εκτελέσετε την πλήρη σάρωση ασφαλείας τη νύχτα όταν δεν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας.

13. Σάρωση για κακόβουλο λογισμικό

Σάρωση για κακόβουλο λογισμικό

Μερικές φορές, ακόμη και τα καλύτερα προγράμματα προστασίας από ιούς απέτυχαν να αμυνθούν από μια περιστασιακή επίθεση. Νέο κακόβουλο λογισμικό δημιουργείται καθημερινά. Επομένως, φροντίστε να έχετε έναν σαρωτή κακόβουλου λογισμικού σε πραγματικό χρόνο που μπορεί να παρατηρήσει και να σταματήσει το κακόβουλο λογισμικό κατά την άφιξή τους. Δωρεάν Malwarebytes έκδοση θα ήταν η καλύτερη επιλογή.

14. Πάντα να σαρώνετε το Pendrive για ιούς και Trojans

Πάντα να σαρώνετε το Pendrive για ιούς και Trojans

Όταν συνδέετε οποιοδήποτε Pendrive ή κάρτα μνήμης, σαρώνετε πάντα το Pendrive για ιούς από ιούς. Πολλές φορές ο ιός προέρχεται από το Pendrive και άλλο χώρο αποθήκευσης πολυμέσων. Εάν αμφιβάλλετε για κάποιο αρχείο, αλλά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς δεν εμφανίζει τίποτα ύποπτο, δοκιμάστε τον διαδικτυακό ανιχνευτή ιών Σάρωση αρχείων και url από το Online Scanner.

15. Έχετε δύο λογαριασμούς

Έχετε δύο λογαριασμούς

Κυρίως, το κακόβουλο λογισμικό και οι ιοί απαιτούν δικαιώματα διαχειριστή για να βλάψουν τον υπολογιστή σας. Πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό διαχειριστή για τη διαχείριση των Windows και έναν τοπικό λογαριασμό χρήστη για εργασία και παιχνίδι. Επομένως, φροντίστε να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό διαχειριστή και, στη συνέχεια, αλλάξτε τον τύπο του υπάρχοντος λογαριασμού σας σε Τοπικός.

16. Διαχείριση κωδικών πρόσβασης

Διαχείριση κωδικών πρόσβασης

Πρέπει να μάθετε την τέχνη του Password Management γιατί παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ασφάλεια των διαδικτυακών σας δεδομένων. Πρέπει να γνωρίζετε τη σημαντική διαφορά μεταξύ ενός καλού και ενός κακού κωδικού πρόσβασης. Σήμερα χρησιμοποιούμε λογαριασμούς email και πολύ συχνά κατεβάζουμε αρχεία μέσω αυτού. Τι θα γινόταν αν κάποιος προσάρτησε ένα keylogger και το κατεβάσατε και το εγκαταστήσατε εσκεμμένα. Βάζετε λοιπόν πάντα και ασφαλή και Μοναδικό Κωδικό.

17. Ασφαλίστε το δίκτυό σας

Ασφαλίστε το δίκτυό σας

Λοιπόν, τώρα όλοι είναι κατά κάποιο τρόπο συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Εάν έχετε δίκτυο WiFi στο σπίτι, φροντίστε να το ασφαλίσετε ορίζοντας έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης. Θα ήταν καλύτερο να μην αφήσετε ποτέ τη σύνδεσή σας WiFi ανοιχτή σε κανέναν. χρησιμοποιείτε πάντα κρυπτογράφηση WPA ή WPA2. Λοιπόν, η μετάδοση ακόμη και του SSID δεν είναι επίσης καλή ιδέα, επειδή οι χάκερ μπορούν ακόμα να προσπαθήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυό σας.

18. Μην χρησιμοποιείτε το δημόσιο Wi-Fi

Μην χρησιμοποιείτε το δημόσιο Wi-Fi

Σε όλους αρέσει το δωρεάν internet. Ωστόσο, το δημόσιο δίκτυο Wifi που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση για δωρεάν internet μπορεί να σας κοστίσει πολύ. Φανταστείτε μια φορά, αν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο δίκτυο χωρίς κανένα πρόβλημα, τι μπορεί να κάνει ένας εκπαιδευμένος χάκερ; Ακόμα κι αν είστε διατεθειμένοι να συνδεθείτε στο δημόσιο WiFi, βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε καμία οικονομική συναλλαγή ενώ είστε συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο WiFi.

19. Να ελέγχετε πάντα πριν από τη λήψη

Ελέγχετε πάντα πριν από τη λήψη

Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει πάντα να κατεβάζετε αρχεία από αξιόπιστους ιστότοπους. Ωστόσο, εάν ο αξιόπιστος ιστότοπός σας δεν μπορεί να σας παρέχει το τόσο απαραίτητο λογισμικό, φροντίστε να το κατεβάσετε από τον ιστότοπο, που εκτελείται με πρωτόκολλο HTTPS. Εκτός από αυτά, θα πρέπει πάντα να ελέγχετε ξανά πριν κάνετε λήψη οποιωνδήποτε αρχείων από το Διαδίκτυο. Οι χάκερ συχνά προωθούν κακόβουλο λογισμικό, ιούς ως πρόσθετο που συνοδεύει τα δεδομένα. Λοιπόν, η ύπαρξη ενός καλού προγράμματος προστασίας από ιούς θα μπλοκάρει αυτόματα τα επικίνδυνα αρχεία, αλλά εξακολουθεί να συνιστάται ο διπλός έλεγχος των αρχείων πριν από τη λήψη.

20. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συστήματος

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συστήματος

Το είχα αναφέρει επιτέλους γιατί είναι η πιο σημαντική και must προετοιμασία, την οποία πρέπει να κάνουν όλοι. Δεν έχει σημασία ποιες προφυλάξεις λαμβάνετε σήμερα, αλλά εάν θέλετε να διατηρήσετε τα πολύτιμα δεδομένα σας ασφαλή και φρέσκα, πρέπει να δημιουργήσετε ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του συστήματος σήμερα. Θα σας έκανε θαύμα εάν ένας θανατηφόρος ιός είχε μόλις καταστρέψει τις μονάδες δίσκου του συστήματός σας.

Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε σωστά τις μεθόδους γιατί ένα λάθος σας μπορεί να καταστρέψει τον υπολογιστή σας. Ο υπολογιστής σας δεν θα πει ποτέ ότι είμαι απόδειξη ιών! Επειδή καθώς ενημερώνετε το antivirus σας, οι ιοί εκσυγχρονίζονται επίσης. Συνεχίστε να διαβάζετε τις αναρτήσεις μας καθώς θα ενημερώνουμε νέα εργαλεία και τεχνικές ασφαλείας για την προστασία του υπολογιστή σας από ιούς και trojans.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here