Πώς να αφαιρέσετε έναν ιό ημερολογίου iPhone με 2 τρόπους

0
2

Αν έχετε παρατηρήσει περίεργα συμβάντα ημερολογίου ή ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις να εμφανίζονται στο iPhone σας, δεν είστε μόνοι. Πολλοί χρήστες έχουν αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα, που συχνά αναφέρεται ως “ιός ημερολογίου iPhone”. Αν και δεν είναι πραγματικός ιός, οι απατεώνες εκμεταλλεύονται αυτήν την τακτική στέλνοντας προσκλήσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ή εγγράφοντας το ημερολόγιό σας σε κακόβουλα συμβάντα χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξω πώς να αφαιρέσετε αυτά τα ανεπιθύμητα συμβάντα από το ημερολόγιό σας iPhone με ασφάλεια, θα εξηγήσω πώς ο ιός του ημερολογίου διεισδύει στη συσκευή σας και θα μοιραστώ συμβουλές για να αποτρέψετε την επανεμφάνισή του.

Τι είναι ένας ιός ημερολογίου iPhone;


Από πού παίρνει το iPhone τον ιό του ημερολογίου

Τα ανεπιθύμητα μηνύματα ημερολογίου iPhone είναι παρόμοια με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος και τα μηνύματα κειμένου με ένα αρχείο .ics. Οι χάκερ δημιουργούν μηνύματα κειμένου, email, ιστοσελίδες και αναδυόμενα παράθυρα με συνδέσμους που μοιάζουν πολύ με την αρχική σελίδα.

Πολλοί χρήστες που επισκέφτηκαν τον ιστότοπο του Soap2Day αντιμετώπισαν ένα διαβόητο ζήτημα: πολλά αναδυόμενα παράθυρα και ανακατευθύνσεις κατά την περιήγηση. Αυτά τα ζητήματα προκάλεσαν ανησυχίες για την ασφάλεια και δημιούργησαν μια αίσθηση ανησυχίας. Εάν έχετε αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα και αναζητάτε μια λύση για την αφαίρεση του ιού Soap2Day, συνιστάται να λάβετε άμεσα μέτρα για να αποφύγετε οποιαδήποτε περαιτέρω βλάβη.

Όταν ο χρήστης κάνει εν αγνοία του κλικ σε αυτούς τους συνδέσμους, μεταφέρονται στην εφαρμογή Ημερολόγιο. Ακόμα κι αν πιέσουν πίσω ή απορρίψουν το συμβάν, οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του iPhone επιτρέπουν σε αυτούς τους χάκερ να εξακολουθούν να στέλνουν ανεπιθύμητα συμβάντα ημερολογίου.

Η Apple ευθύνεται εν μέρει εδώ, καθώς η εταιρεία επιτρέπει σε οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που δεν ανήκουν στις επαφές σας, να στέλνει προσκλήσεις ημερολογίου στο iPhone σας. Δεδομένου ότι ο χρήστης δεν αναμένει συνδέσμους ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στην εφαρμογή Ημερολόγιο, μπορεί να κάνει κλικ στον σύνδεσμο στην εκδήλωση, κάτι που (πιθανότατα) θα τον οδηγήσει σε μια σελίδα phishing. Αυτές οι σελίδες ενδέχεται να περιέχουν σενάρια εισβολής και κακόβουλο λογισμικό που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα προσωπικά σας στοιχεία.

Πώς να απαλλαγείτε από το ανεπιθύμητο ημερολόγιο iPhone

Η αφαίρεση ενός ιού ημερολογίου από το iPhone σας είναι απλή—απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του iPhone και προσαρμόστε τις προτιμήσεις του Ημερολογίου σας για να τον διαγράψετε.

Διαγραφή ανεπιθύμητων συμβάντων ημερολογίου

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ημερολόγιο στο iPhone σας. Θα δείτε όλα τα συμβάντα, συμπεριλαμβανομένων των ανεπιθύμητων συμβάντων. Σημειώστε το χρώμα των προσκλήσεων ανεπιθύμητης εκδήλωσης. Στην περίπτωσή μου, το συμβάν ανεπιθύμητης αλληλογραφίας επισημαίνεται με μωβ.
  2. Στην κύρια σελίδα, πατήστε το κουμπί Ημερολόγια στο κάτω μέρος. Θα εμφανιστεί μια λίστα με όλα τα ημερολόγια συγχρονισμένα με το iPhone σας.
  3. Αναζητήστε το χρώμα του ανεπιθύμητου συμβάντος και πατήστε το κουμπί i δίπλα του.
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Κατάργηση εγγραφής και, στη συνέχεια, επιλέξτε Κατάργηση εγγραφής και Αναφορά ανεπιθύμητων. Θα διαγράψω όλα τα ανεπιθύμητα συμβάντα από το iPhone σας. Εάν δεν βλέπετε αυτήν την επιλογή, πατήστε Διαγραφή ημερολογίου.

Διαγράψτε ανεπιθύμητα συμβάντα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Ημερολόγιο του iPhone

Εάν τα συμβάντα ημερολογίου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας εμφανίζονται με περισσότερα από ένα χρώματα, εκτελέστε τα βήματα για αυτά τα χρώματα.

Διακοπή ανεπιθύμητων μηνυμάτων ημερολογίου

Εάν συνεχίσετε να λαμβάνετε συμβάντα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στο iPhone σας, ίσως χρειαστεί να καταργήσετε την εγγραφή σας από αυτά τα συμβάντα στις ρυθμίσεις του iPhone σας. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις iPhone και πατήστε Εφαρμογές.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Ημερολόγιο.
  3. Στη συνέχεια, επιλέξτε Λογαριασμοί ημερολογίου και πατήστε Εγγεγραμμένα ημερολόγια.
    Μεταβείτε στα Εγγεγραμμένα Ημερολόγια από τις Ρυθμίσεις iPhone
  4. Επιλέξτε το ημερολόγιο στο οποίο δεν είχατε εγγραφεί και πατήστε Διαγραφή λογαριασμού.
    Διαγράψτε τον ιό του ημερολογίου από τις ρυθμίσεις του iPhone

Μόλις αφαιρέσετε τον ιό Calendar από το iPhone σας, δεν θα λαμβάνετε πλέον ειδοποιήσεις συμβάντων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Στο μέλλον, θυμηθείτε να μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή να μην κάνετε λήψη άγνωστων αρχείων.

Αποσύνδεση…

Ελπίζω ότι αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να κατανοήσετε πώς να αφαιρέσετε έναν «ιό» ημερολογίου iOS και να τον αποκλείσετε από την επανεμφάνισή του. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το μη συγχρονισμό του ημερολογίου iPhone με το Outlook ή άλλα προβλήματα ημερολογίου iPhone, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Συγγενεύων:

  • Το Ημερολόγιο Google δεν συγχρονίζεται με το iPhone; Πώς να το διορθώσετε
  • Πώς να μοιράζεστε συμβάντα Ημερολογίου σε iPhone και iPad
  • Ημερολόγιο Apple εναντίον Ημερολογίου Google